Makarovová málem ztratila vyhraný zápas proti Cibulkové

21. 1. 2017, 07:08
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN - Jekatěrina Makarovová ve třetím vzájemném duelu s Dominikou Cibulkovou poprvé vyhrála, byť ztratila vedení 6-2, 4-0 a 40-30 a o postupu musela rozhodnout až ve třetím setu. Ruska tak už sedmý rok po sobě v Melbourne nebude chybět v osmifinále, v němž narazí na další soupeřku, kterou dosud neporazila - Britku Johannu Kontaovou.
Jekatěrina Makarovová

Dominika Cibulková zakončila loňskou sezonu triumfem na Turnaji mistryň a jako světová pětka, v úvodu nového roku se jí ale příliš nedaří. Po nezdarech v Brisbane a Sydney se neprosadila ani na Australian Open, kde dnes skončila ve třetím kole na Jekatěrině Makarovové

Finalistka z roku 2014 Cibulková vyhrála všechny tři vzájemné zápasy, jenže dnes se jí vůbec nepovedl začátek zápasu. Hodně chybovala a schylovalo se k rychlému konci. Sedmadvacetiletá Slovenka prohrávala 2-6, 0-4 a čelila brejkbolu, ten však odvrátila a nadechla se k velkému obratu.

Statistiky zápasu
Cibulková - Makarovová
0 esa 5
4 dvojchyby 4
64 %
1. podání 'in' 65 %
58 %
úsp. 1. podání 63 %
46 %
úsp. 2. podání 50 %
30 winnery 35
53 nevyn. chyby 43
1/3 hra na síti 6/10
4/15 brejkboly 7/14
čas: 2:53

Cibulková po zisku pěti gamů v řadě měla za stavu 2-6 a 5-4 tři setboly, a i když je nevyužila, v tie-breaku si přeci jen vynutila třetí sadu. V té ale obrat dokonat nedokázala. Byť smazal mano brejku ze druhé hry a za stavu 3-3 měla tři brejkboly, závěr zápasu zvládla lépe o rok starší Ruska, která nakonec po bezmála tří hodinách boje zvítězila 6-2 6-7 6-3.

"Byla to velmi náročná bitva. I když to vypadalo na rychlou výhru, tak jsem věděla, že Dominika je velká bojovnice a nic nevzdá. To se potvrdilo a já se dostala do problémů," komentovala Makarovová. "Ve třetím setu jsem cítila únavu a bylo to vyrovnané. Říkala jsem si, že hlavně musím pořád bojovat a nějak to dopadne."



Makarovová tak na Australlian Open postoupila už sedmý rok po sobě minimálně do osmifinále. Nejdál došla předloni, kdy v semifinále nestačila na Marii Šarapovovou.

"Stále věřím, že letos může výsledek zopakovat," prohlásila Makarovová, jež během dnešního zápasu upadla a nechala si ošetřovat loket. "Ruka je už v pohodě," řekla po utkání.

O postup do čtvrtfinále si Makarovová zahraje s loňskou semifinalistkou Johannou Kontaovou, s níž má stejně jako s Cibulkovou bilanci 0-3. Devátá nasazená Britka dnes smetla 6-3 6-1 bývalou světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou a už v osmém zápase po sobě neztratila ani set. Před týdnem v Sydney totiž získala svůj druhý titul.

"Se svým dnešním výkonem musím být spokojená. Na konci to nebylo snadné, protože se na kurt dostával stín a já s tím začala mít problémy," komentovala Kontaová. "Když jde člověk do zápasu proti Wozniacké, tak ví, že si to musí uhrát sám. Jsem moc ráda, že jsem udržela vysokou úroveň své hry po celý zápas," pochvalovala si britská tenistka, jež nečelila žádnému brejkbolu. "Každý bod ze servisu je pro hráčce jako Caroline příjemný."

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
sobotní výsledky žen (21. 01. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Strýcová (16-ČR) - Garciaová (24-Fr.) 6-3 7-5
S. Williamsová (2-USA) - Gibbsová (USA) 6-1 6-3
Makarovová (30-Rus.) - Cibulková (6-SR) 6-2 6-7 6-3
Kontaová (9-Brit.) - Wozniacká (17-Dán.) 6-3 6-1
Bradyová (USA) - Vesninová (14-Rus.) 7-6(4) 6-2
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Sakkariová (Řek.) 3-6 6-2 6-3
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Siniaková/Soares (6-ČR/Braz.) - Martínezová/Cuevas (Šp./Urug.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
letityfanousek
ale dál už nemusíš, to už stačí
Reagovat
babolat.cz
Jekaterina je molodec.
Reagovat
Krisboy
Ona je tak ošklivá, až je mi sympatická :) Ale je hrozně milá a příjemná v soukromí a v rozhovorech. Pravej opak Cibule.
Reagovat
babolat.cz
přesně. Cítím to úplně stejně :-)
Reagovat
fialka
sa dnes veľmi trápila. Nechá si ujsť súperku na 1:4 a potom doháňa. Toto nie je dobrá cesta. Neva, dá to nabudúce.
Reagovat
Nola
Makarovej AO svedci, zapas som nevidela, ale predchadzajuce zapasy Makarovej ano, hrala v nich skvele, tusila som, ze moze Domcu poslat domov, skoda, ale sezona iba zacala
Reagovat
fialka
Dobre si spravila, ušetrila si si nervy. Makarovej pomáhal servis, Domi nestíhala a hlavne robila veľa chýb. Sálala z nej negatívna energia. V 1.sete 3x stratila servis, vôbec nevedela, čo má proti nej hrať. Ešteže aspoň raz zakopla aj súperka, inak by bolo 1:6.
Akoby sa nepoučila z 1.setu, že hneď bolo 1:4, to isté aj dopustila aj v 2.sete. Tretí set stále doťahovala a na to aj doplatila.
Reagovat
Krisboy
Dobře Káťo, dobře!!!!!
Reagovat
Pavol
Karolina ides. A Bara tiez.
Reagovat
FulnekUltras
povieme si až po Onanianovi a Otesanko... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist