Makarovová otočila finále s Görgesovou a slaví třetí titul

7. 8. 2017, 07:15
Aktuality 10
Jekatěřina Makarovová ovládla turnaj ve Washingtonu. Ruská tenistka otočila finálový duel se čtvrtou nasazenou Němkou Julií Görgesovou, kterou přehrála po více jak dvou a čtvrt hodinách 3-6 7-6(2) 6-0, a vybojovala tak svůj třetí titul v kariéře. Görgesová naopak prohrála i své třetí letošní finále.
Jekatěrina Makarovová

Jekatěrina Makarovová si zahrála v semifinále US Open 2014 a Australian Open 2015 a ve světovém žebříčku se vyšplhala až na 8. místo. Jenže finále jakéhokoliv turnaje ve dvouhře hrála naposledy v únoru 2014, kdy v thajské Pattaye získala svůj druhý singlový titul.

Své nezdary prolomila ruská tenistka až tento týden na tvrdém povrchu ve Washingtonu, kde ukončila tři a půl roku dlouhé čekání na své 5. finále. V něm aktuálně až 58. hráčka světa čelila čtvrté nasazené Němce Julii Görgesové, která postoupila do finále turnaje WTA již potřetí v posledních dvou měsících.

Ani napotřetí však Němka svůj první letošní titul nevybojovala, přestože v úvodním setu zvítězila 6-3. Makarovová se ale z prohraného prvního dějství nesložila a druhý set vybojovala na svou stranu ve zkrácené hře, čímž srovnala na 1-1. V rozhodující sadě pak už ruská tenistka dominovala a Němce nadělila "kanára". Po více jak dvou a čtvrt hodinách se tak mohla radovat z vítězství 3-6 7-6(2) 6-0.

"Pokaždé, když jsem se sem vracela, tak jsem toužila tu jednou vyhrát. Mám tenhle turnaj moc ráda a jsem šťastná, že se mi to konečně podařilo," radovala se po vítězství Ruska, jež ve Washingtonu hrála při svých třech předchozích startech vždy semifinále. "Tento týden tu nemám trenéra, ale hodně mi pomohli fanoušci. Ráda bych všem poděkovala za podporu a přízeň. Viděla jsem po celý týden a hlavně dnes v hledišti spoustu Rusů, a to mi udělalo obrovskou radost. Díky!"

"Nebyl to jednoduchý týden a já jsem rozhodně nehrála svůj nejlepší tenis. Nedařily se mi začátky zápasů, ale pak jsem se vždy rozehrála a už to šlo lépe. Někdy to tak prostě je. Musíte bojovat a věřit ve vítězství. Důležité určitě bylo, že jsem se nikdy nevzdala. I dnes ve finále jsem byla set dole, ale dál jsem bojovala a věřila, že to ještě můžu otočit. Jsem opravdu šťastná, že se to podařilo," dodala Makarovová, jež se v žebříčku WTA posune z 58. na 42. příčku.

"Ztratila jsem nějaké body a v žebříčku jsem se proto dost propadla. Pořád ale tvrdě pracuju na tom, abych hrála dobrý tenis ve čtyřhře i ve dvouhře," dodala devětadvacetiletá Makarovová, jež má ve sbírce tři grandslamové trofeje ze čtyřhry, ve které vyhrála i olympiádu a Turnaj mistryň.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
Spojené státy, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní  výsledky (06. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Makarovová (7-Rus) - Görgesová (4-Něm.) 3-6 7-6(2) 6-0

Komentáře

10
Přidat komentář
VlS
ty seš trdlo, nic jinýho se k tomu říct nedá. Ale jestli tě to utěší, jsi dáááleko hezčí holka.
Reagovat
EllNino
Jule ty finálový zápasy asi nejsou souzenný, bohužel, její tenis se mi líbí víc než čapí Makarón, ale tak ta i tenhle týden ubojovala, trochu ji pomohla Simona ve čtvrtfinále, ale na to se historie neptá ... zdá se mi, že jak Dodin, tak Julka, byly v zápasech s ní lepší na kurtu, ale nezvládly to v hlavě, což je celkem zvláštní, když uvážím, že na druhý straně stojí roztřesený Makarón :) ...

Gratulace ... Jule tedy nevyšlo ani letošní 3. finále, i tak už je zase v top 40, podle tradice by teď měla vyhučet v 1. kole s CiCi Bellis, což není nepravděpodobné ... :)
Reagovat
sprchon
Taky si myslím, že Oceane i Jule byly v zápasech proti Ekaterině lepší... Bohužel ty hlavy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ocean x Ashleigh - pro mě jeden z hitů 1. kola v Torontu.
Reagovat
sprchon
To rouzhodně. :) Ale je toho strašně moc. :D Hraje tam prostě kompletní špička.
Reagovat
sprchon
Bohužel podle očekávání. V prvním setu Julča super, ve druhém dorovnala, ale pak projela TB. Tak jsem šel spát s tím, že bych se hodně divil, kdyby třetí dala. Na ty finálový zápasy prostě nemá hlavu... Ale gratulace Makareně. ;)
Reagovat
vaclavsubrt
Julia dokonce podávala na vítězství ve druhém za stavu 6:5
Reagovat
sprchon
Jo, z 2:5 se dostala na 6:5. Škoda...
Reagovat
gigin
Ano, DF do půlky sítě, ani jedno první podání, všechno přes druhé a soupeřka dobře returnovala. Škoda no. Aj taký je šport.
Reagovat
Frick
Snad nebudou obviněný z podpory nacismu :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist