Malé turnaje začnou také na Floridě. O body do žebříčku UTR si zahrají Berrettini či Riskeová

2. 5. 2020, 19:12
Aktuality 48
Po Německu se malé tenisové turnaje rozběhnou také ve Spojených státech amerických. Chystané třídenní akce ve West Palm Beach však budou mít nepoměrně lepší obsazení než exhibiční soutěž v městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze, která začala v pátek. Největší hvězdou na Floridě bude osmý hráč světového žebříčku Matteo Berrettini z Itálie.
M. Berrettini a A. Riskeová

Loňského semifinalistu US Open od 8. do 10. května vyzvou američtí hráči Reilly Opelka, Tennys Sandgren a Tommy Paul. O dva týdny později se dalšího podniku série UTR Pro Match zúčastní světová devatenáctka Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Australanka Ajla Tomljanovicová.

Tenisté budou dostávat body do globálního univerzálního tenisového žebříčku (UTR), ve kterém je kolem 800.000 tisíc tenistů ze zhruba 200 zemí světa včetně všech profesionálů. Na 16bodové stupnici hodnocení se zohledňuje kvalita soupeře a procento vyhraných gamů z posledních 30 zápasů za uplynulých 12 měsíců.

"Svět se změnil a my se mu musíme přizpůsobit a inovovat. Lokální, individuální a malé skupiny budou v blízké budoucnosti novou normou naší hry. Série turnajů UTR ukazuje, že tenis lze hrát i lokálně, bezpečně a výsledky se i tak započítají do globálního žebříčku UTR," řekl generální ředitel pořádajícího Universal Tennis Mark Leschly.

UTR Pro Match se bude hrát stejně jako v Německu bez diváků a za dodržení přísných hygienických pravidel. Na zápase nebudou čároví rozhodčí ani sběrači, na rozdíl od Höhr-Grenzhausenu bude každý hráč podávat svými označenými míčky. Utkání budou moci fanoušci sledovat živě na Tennis Channelu, který je spolupořadatelem série.

Tenisová sezona byla kvůli koronavirové pandemii přerušena v březnu a oficiální turnaje jsou odvolány až do poloviny července. Podobné exhibiční akce se v květnu chystají například i v Česku nebo ve Francii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
gigin
Ty detaily:
JZD Praha, muzeum OSVČ, kravaty a motýle, za vyhynuti dinosaurů může Kalousek, tři roušky pro Popelku,v hospodě plakát soutěžní pořad Kolotoč na DPH a v televizi Superstar Vojtěch...
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou&h=BDDFFCD6F1737AB31F24BCFDBC7CA8C6
Je to na premium, kdyby to nešlo rozbalita byl zájem, nějak to zase zkopíruju.
Reagovat
Holahej
..díky..
Reagovat
EllNino
byl bys moc hodný :D :D
Reagovat
George_Renel
Křivka na grafu popisujícím kariéru Petry Kvitové se chová jako splašená. Vítězné série a sběr nablýskaných trofejí se nepředvídatelně střídají s úrazy, nemocemi, vyčerpáním... Kouč Jiří Vaněk doprovází svéráznou tenistku na její divoké jízdě už čtvrtým rokem. Naposledy jim do práce zasáhla pandemie.
Jak vnímáte dobu, v níž jste náhle zapíchnutý na jednom místě?
Neumím si představit, jak bych ji zvládal jako hráč se skvělou kariérou, která se třeba blíží k závěru. Petru nebo Federera i Nadala musí mrzet každý grandslam, co jim uteče.

A jak ji snášíte jako kouč?
Oddechl jsem si. Dřív jsem se trmácel po turnajích jako hráč. Pak jsem začal cestovat jako trenér. Hráčské týmy jsou egoistické, ženou se za výsledky. Teď se mi zastavil svět. Líp se mi dýchá. Ze života mi zmizelo hektično. Taková změna nám může v něčem prospět. Lidi se uklidní... Ale pro tenisty je hrozná a stresující ta nejistota, chtějí hrát.

Co jste během nenadálé profesionální přestávky objevil či našel?
Vzhledem k tomu, že Petřin kondičák je Slovák a fyzioterapeut je Němec, všechna práce padla na mě. Dostávám od kluků plány, takže je dopoledne s Petrou splníme. Tenisu je míň, hrajeme párkrát týdně, aby její ruka a rameno nevyšly ze cviku. Po obědě se věnuju synům.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
Co podnikáte?
Můžu s nimi trávit víc času. Když se uvolnila situace, vyjeli jsme na kola. Jeden je fotbalista a druhý hokejista. Dělám s nimi jejich sporty.

Tenis je hrozně globální, letos se hrát nezačne, domnívá se Kvitová
Jste rád, že můžete být víc tátou, což za běžných okolností nejde?
Určitě, určitě. Tenisu jsem hodně obětoval. Už jsou velcí. Toho staršího baví posilování, v sedmnácti je skoro dospělý chlap, bavíme se jako dva kamarádi, což si užívám. Ten mladší je správný rošťák. Hokej mi byl vždycky bližší než fotbal, takže jsem rád, že mu můžu ve cvičení trošku pomoct. Vymýšlím, co by mu prospělo, což by i mě mohlo do budoucna pracovně obohatit.

Co vám z tenisu nejvíc chybí?
Náboj a emoce. Ráno vstávám na rozehrávku, po obědě je zápas. Vnitřně to mám nastavené tak, že jdu se svou hráčkou na kurt válčit. Napětí chybí i fanouškům, se kterými se bavím. Stavěli si denní program podle Petřiných zápasů, v jednu například zasedli k televizím. Teď mají najednou prázdno.

Na turnajích WTA odteď kouč bude moci udílet pokyny nejen na lavičce, ale i z...
A co jste si s ním počal vy?
Sjíždím seriály na Netflixu. Po dlouhé době zase čtu knížky. Propadl jsem vášni pro běhání. Vyrážím minimálně obden, pročistím si hlavu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
enéři obvykle rádi připravují své hráčky koncepčně, s výhledem do budoucna. Jak vy nesete turbulentní angažmá u Kvitové?
No, je pravda, že nám Péťa připravila různé šlamastyky. (směje se)

Převzal jste ji na podzim 2016 s únavovou zlomeninou nohy. Vzápětí utrpěla při přepadení poranění ruky, léčila se pět měsíců. Ve druhých půlkách minulých dvou sezon ji brzdily zdravotní trable. Teď zuří koronavirus. Dá se s ní ? s nadsázkou řečeno ? vůbec pracovat?
Ty situace se liší. Když měla pořezanou ruku, na tenis se ani nedívala. Netušila, jestli se vůbec vrátí. Teď nehraje nikdo. Všichni mají utrum, což Petra vnímá jinak. Je ráda, že konečně může delší dobu zůstat doma. A co se týče těch klacků, co nám trenérům naházela pod nohy?

Petra Kvitová
Čísla a zajímavosti

4. rokem ji, 12. hráčku žebříčku WTA, trénuje kouč Vaněk
dvakrát vyhrála Wimbledon (2011, 2014), z jiného grandslamu titul nemá
Ano?
Je prostě výjimečná. Po každé pauze potrénuje, má větší chuť do tenisu a skoro hned přijdou skvělé výsledky. Kdo ví, jak ji sportovní bůh vede? Je přetažená, přijde nějaké zraněníčko a ona si odpočine.

Co vás napadalo poté, co jí operovali pořezané prsty a dlaň?
Nejsem klasický trenér, co jede podle šablon. Mám své plány, ale po příchodu na kurt sleduju, jak hráčka reaguje, a přizpůsobím se. Nohy nejdou, musíme to poskládat jinak, aby ji to bavilo. Objevuju a učím se nové věci, což se mi líbí. Ani doktoři nám tenkrát nedokázali poradit. Kdyby se v budoucnu něco podobného stalo jiné tenistce, mohli bychom přednášet, co s tím dělat.

Našly se v krušné době klady?
Jasně, poznali jsme se a zvykli si na sebe. Jindy nastoupíte k hráčce a ona pět šest týdnů nic netrefí. Co teď? Co dělám špatně? Nervozita roste. Ze zkušenosti vím, co se hráčce může honit hlavou: ?Neudělala jsem s výměnou trenérů chybu?? Tohle jsme přeskočili. Zjistili jsme, že máme rádi srandu a že když Petra cítí pohodu, výsledky přijdou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
Ano, hned na druhém turnaji po návratu v Birminghamu získala titul. Co jste si pomyslel?
To je úplně? Prostě neuvěřitelné. Pořád tomu? To se nedá ani pochopit. Kdybyste viděl naše tréninky.

Jak vrcholil Petřin comeback?
Přiletěli jsme v dubnu do Monte Carla, kde na antuce hrála s Tatjanou Mariaovou. Poprvé jsem byl rád, že si vůbec zapinkaly. Jenže za deset minut Petra šveholí: ?Tak si dáme setíka, ne??

Jak dopadl?
Dostala 6:0 nebo 6:1. Na druhém tréninku prohrála 2:6, na třetím 4:6 a na čtvrtém už to bylo 6:4 pro Petru a ona povídá: ?Jedem do Paříže!? Já povídám: ?Počkej, děláš si srandu? Na Roland Garros? Myslíš to vážně? A ona: ?Jo, jedem!?

A ten Birmingham? O pár měsíců dřív ji lékaři posílali do penze, a ona skoro hned vyhrála turnaj.
Přijeli jsme do Anglie. Já se na trávě vždycky trápil, nesnášel jsem ji. Ale Petra se na ní snad narodila, má pro ni kouzlo. Přišli jsme na kurt a ona na mě hned pouštěla ty svoje bomby. Já je sotva dobíhal. Na trávě si věří a její víra dokáže divy.

Konečně na kurtu. Kvitová si zahrála proti trenérovi Vaňkovi
Zíral jste?
Tenisově jsem se s ní teprve seznamoval. Tápal jsem, jak ji rozehrát před zápasem. Kdy být zticha, kdy ji nakopnout nebo odlehčit situaci legráckou. Její triumf v Birminghamu pro mě byl fakt zázrak, blesk z čistého nebe. I doktor Kebrle, který ji operoval, kroutil hlavou.

Vyburcovala ji výzva?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
Asi jo. Měla pětiprocentní šanci, že se vrátí do špičky. Dozvídala se, že nějací chytráci její zranění zlehčují. Chtěla všem ukázat. Útok na ni byl likvidační. Je skvělá věc, že hraje a jak hraje. Pro mě je to víc než dvacet titulů z grandslamů.

Česká tenistka Petra Kvitová a její kouč Jiří Vaněk během tréninku v Praze před...
Může se díky zkušenosti s delší pauzou bez tenisu snáz vyrovnat se současnou nicotou?
To je spíš otázka na ni. Ale nadhled určitě má. Nikdy se jí úplně nelíbilo, když jsem kvůli tenisu zvýšil hlas. Nechce se v něm moc babrat. Bere ho vážně, ale po porážkách se nehroutí. Některé holky se zavírají na pokoji, nebaví se s trenérem a vnitřně se trestají. Ona bývá za chvilku v pohodě.

A teď?
Mám dojem, že je se situací smířená. Cestování a stresy před zápasem jí rozhodně nechybějí. Ale jakmile se začne, půjde do toho. Já jsem jako hráč přijel na turnaj a uvažoval: ?Ty jo, kdyby mi trochu pomohl los, abych někam prošel...? Ona naopak vyhledává ty nejtěžší souboje. Řekne, že by do prvního kola chtěla Serenu (Williamsovou). Je válečnice. Baví ji dramata, plné stadiony, mače na hraně.

?Petra je zvláštní případ. I v tom, že po porážce nikdy neobviňuje někoho dalšího. Bere ji na sebe.?

Jak se s takovým neobvyklým materiálem pracuje trenérovi?
Musí zahodit všechny zvyklosti. Na každého funguje něco jiného, ale Petra je zvláštní případ. Třeba i v tom, že po porážce nikdy neobviňuje někoho dalšího. Vždycky ji bere na sebe. Maximálně řekne, že po rozcvičce cítila těžší nohy, ale nepoví jako některé hráčky: ?Co jste mi to udělali za rozcvičku?!? Devadesát procent tenistů aspoň někdy hledá vinu za neúspěch ve svém okolí. Ona ne.

Jako správný chlap!
(usmívá se) Je to obdivuhodná vlastnost. Nestěžuje si: ?Tys mě blbě rozehrál. Tys mě blbě rozcvičil. Nejde mi forhend, protože ho blbě trénujeme.? Analýzy nechává na kouči. V tom ohledu má tenis na háku.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
Nač je naopak citlivá?
Je potřeba sledovat její náladu, duševní rozpoložení. U snídaně vidíme, jestli se směje a chce si povídat. Před zápasem se soupeřkou, ze které má větší respekt, je zamlklejší. Uděláme fórek a ona nereaguje. Pak je lepší ji nechat spíš na pokoji.

Nikdy nezasáhnete?
Jednou jsem ji viděl zaraženou, jen seděla v koutku a přenesla si to do zápasu. Říkám: ?Příště tě v takovém stavu nenechám. A klidně se s tebou i pohádám.? Smála se. Párkrát nám to pak zafungovalo a ona přiznala: ?Měls pravdu!? Kolikrát jí víc pomůžou drobnosti, blbůstky než složité tenisové recepty.

Tenisový trenér Petry Kvitové Jiří Vaněk (13. června 2017)
Třeba vaše žonglování s fotbalovým míčem?
Třeba. Nožičky vyžaduje. Jak zapomenu balon, dostanu kartáč. Sama si na sebe vytváří tlak, nepotřebuje, aby jí ho někdo nakládal víc.

Určitě se k vám donesla spousta zaručených rad, jež by z Petry udělaly aspoň desetinásobnou grandslamovou šampionku, že?
Jistě. Sedím s dalšími trenéry a jede to: ?Když budete makat na tomhle a dělat tamto, bude naprosto nehratelná.? Jenže nikdo do jiného týmu úplně nevidí. Někdo je spokojený ve stovce a nechce dřít jako kůň, aby se dostal do dvacítky, což já respektuju. Jeho volba. Můžu tenistku motivovat a posouvat. Kdykoliv jsem k dispozici. Ale proč ji ještě víc svazovat a kazit jí dobrý pocit z kariéry? Je potřeba najít správnou mez.

Jak je těžké být jí prospěšný a zároveň na ni příliš netlačit?
Je to alchymie. Záleží na schopnosti vcítit se do jejího uvažování. Je potřeba naslouchat, zvolit vhodnou strategii, naladit se na stejnou vlnu, aby mě vnímala, abych nemluvil do větru. Kdybych u Petry chtěl moc prosazovat své názory a ambice, mohl bych to úplně podělat. Důležitá je pokora a porozumění.

Proto kdysi ztroskotala její spolupráce s proslulým německým kondičním odborníkem Alexem Stoberem, který dřív cepoval Li Na nebo Peta Samprase. Nepřizpůsobil se jí, že?
Přesně! Vyprávěla mi o něm. Přepadaly ji myšlenky, že by skončila s tenisem.
Reagovat
George_Renel
šak si po rozchodu s ním vzala několika měsíční dovolenou na zotavenou.
Ale pozor, ona je neskutečně poctivá. Když po ní něco chci, vždycky to udělá. Její druhé já by jí nepovolilo odfláknout cvičení, které má v tréninkovém plánu. Ale nepotřebuje na kurtu trávit hodiny a odbouchat tisíce míčů. Když se teď sejdeme po čtyřech dnech volna, hraje údery dvakrát líp než na turnajích. Je uvolněná, dělá všechno správně, jak po ní chci.

Radši grandslam, nebo zlato z olympiády? Kvitová odpovídala fanouškům
Jak osobně snášíte vlny, jež vaše angažmá u Kvitové doprovázejí?
Víc mě baví práce s takovým talentem než s nějakým strojem. Jdu na její zápas s vědomím, že může porazit kohokoliv. Když má den, vystřílí z trenek i Serenu nebo (světovou jedničku Ashleigh) Bartyovou, jako posledně v Dauhá.

Ale pokud svůj den nemá...
... trápí se s holkou, kterou má smáznout. To je realita. Ale co my víme? Kdyby nepřišla zranění, nepředváděla by tak parádní návraty. Třeba si její tělo občas pauzu vyžádá. Neexistuje, že bych s ní čtyři hodiny denně piloval nabíhaný forhend. Na podobné věci mi dá dvakrát deset minut v týdnu: ?Ukaž, co umíš!?

To není ohromný prostor na zdokonalování hry.
Mluvím v nadsázce. Ale ona je intuitivní hráčka. Nemá cenu do ní hustit převratné novinky a měnit ji. Zkoušíme snížit počet turnajů, aby na ně přijížděla připravená. Jenže ani to nesmíme přehánět, dlouhý trénink by ji udrtil. Potřebuje hrát a s výhrami si stavět sebevědomí.

Vzal jste špatné zprávy pokaždé s nadhledem, nebo vás někdy přepadl smutek? Vztek?
Nejvíc mě mrzelo, když si loni v Paříži pochroumala předloktí. Byla v laufu, první na žebříčku WTA Race. Přijeli jsme na Roland Garros a dohodli trénink s Bartyovou. Petra jí naložila snad 6:2, 6:1. Jenže vzápětí se zranila a Ashleigh vyhrála celý turnaj. To byla velká brzda.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
I s bolavou paží odletěla do Wimbledonu. Bez přípravy, že?
Maličko jsme na Spartě dělali kondici na trávě. Běhala s raketou, stínovala údery. Házel jsem jí molitanový míček. Okolo šel hokejista Petr Nedvěd a ptal se: ?Ty jo, tohle je příprava na Wimbledon??

A pak?
Přiletěli jsme do Londýna. A prd! Horečka. Zalehla a až před prvním kolem si šla pinknout. ?Hraju!? konstatovala suše. A vypadla až v osmifinále po třech setech s Kontaovou.

Jak prožíváte její vítězné šňůry? Předloni válela až do konce na Prague Open, byť už všechny její rivalky ladily formu v Madridu. Lidi chodili hlavně na ni.
Pro ni jsou tyhle akce strašně důležité. Turnaj v Praze, olympiáda, Fed Cup. Třeba ve Fed Cupu ze sebe vymáčkne úplně všechno, fyzicky i psychicky. Bojuje za zemi, za fanoušky, za všechny členy týmu, což ji extrémně vyčerpává. Na Spartě to brala podobně, do Madridu přiletěla vyždímaná.

Jak je možné, že tam za týden porazila šest silných soupeřek?
Dostala se do své zóny. Byla tak unavená, že skoro o ničem nepřemýšlela. Trenéři toho od ní moc nechtěli, nezatěžoval jsem ji taktikou. Nikdo od ní moc nečekal. Sama si na sebe nevytvářela tlak a hrála?

Tenisový trenér Petry Kvitové Jiří Vaněk (13. června 2017)
Jako ryzí Petra Kvitová bez vnějších vlivů?
Ano. A ještě nás uklidňovala: ?V pohodě. To dám.? Zažil jsem ji takhle naladěnou víckrát. V Dauhá otáčela mače s Radwaňskou, Wozniackou i Muguruzaovou. Předtím v Petrohradě přetlačila namakanou Görgesovou a říkala: ?Viděla jsem, jak ve třetím setu už vůbec nemohla. Tak jsem to ještě víc zmáčkla.?

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
Přitom se o ní říká, že zrovna v kondici má rezervy.
To tvrdí lidé, co jsou od ní daleko.

Když je v ráži, otevřou se v ní nové zdroje energie?
Možná. Má nejradši napínavé koncovky, diváci bouří, na druhé straně stojí slavná soupeřka. Mě by to jako hráče svázalo. Ji to nakopne.

Jako loni na Australian Open?
Jasně. Další příklad. Do poslední chvíle předtím hrála v Sydney, pršelo, takže párkrát šla na kurt v jednu v noci. Mohla z turnaje odstoupit, ale říkala: ?Ne, já chci hrát.? Vyhrála turnaj a pospíchali jsme do Melbourne. Příprava byla z pohledu trenéra katastrofická. Vlastně žádná. Někoho by z toho trefil šlak.

Obával jste se, co předvede?
Ani ne. Stihli jsme na místě jeden trénink. Hned zabíjela míče s ohromnou chutí, dělala si srandičky. Kdybychom v Melbourne týden trénovali, třeba by na ni všechno padlo. Takhle byla fyzicky vyřízená, ale jinak naprosto v pohodě.

POOOJĎ! Kouč Petry Kvitové Jiří Vaněk (druhý zleva) a spol. fandí během utkání...
A dokráčela až do finále.
Předváděla úžasné věci. Škoda, že to těsně neklaplo v bitvě s Ósakaovou, která se nesložila, když Petra skvěle otočila druhý set a vyrovnala na 1:1. Jako dneska vidím jeden balon na začátku třetího, kdy Japonka poslala balon na lajnu. Kdyby ji Petra brejkla, mohlo být po zápase. Ale na ?kdyby? se nehraje. I tak se po tom všem vrátila až do finále grandslamu, což je neuvěřitelné.

Nepropásla tenkrát poslední příležitost na velký titul?
To si nemyslím. Na grandslamech pořád dokáže zahrát výborně. Situace u holek je nevyzpytatelná. Není to jako na ATP, kde vládnou Nadal, Djokovič a Federer. Vždyť letos v Melbourne vyhrála titul Sofia Keninová. Záleží, jak se to všechno v pavouku sejde. Na WTA Tour pro Petru není nehratelná soupeřka. Šanci pořád má. A pořád se k těm největším cílům upíná.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
ovede se odpočatá a hladová díky své povaze a zkušenostem vrátit z koronavirové krize na okruh snáz než jiné tenistky?
Nejlepší by bylo, kdyby se rovnou naskočilo na grandslam. To by byla horkou favoritkou. Bere věci, jak jsou. Nespekuluje. I proto se dokázala uzdravit po přepadení. Věřila doktorům, poslouchala je. Teď je taky v klidu. Neděsí se. Ví, že nehraje nikdo. Vydechne si, vrátí se a hned to spustí jako už několikrát.

iDNES Premium
Tento článek máte dostupný exkluzivně díky svému členství v iDNES Premium.

Sdílet odemčený článek přátelům
Autor: Karel Knap
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
George_Renel
ovede se odpočatá a hladová díky své povaze a zkušenostem vrátit z koronavirové krize na okruh snáz než jiné tenistky?
Nejlepší by bylo, kdyby se rovnou naskočilo na grandslam. To by byla horkou favoritkou. Bere věci, jak jsou. Nespekuluje. I proto se dokázala uzdravit po přepadení. Věřila doktorům, poslouchala je. Teď je taky v klidu. Neděsí se. Ví, že nehraje nikdo. Vydechne si, vrátí se a hned to spustí jako už několikrát.

iDNES Premium
Tento článek máte dostupný exkluzivně díky svému členství v iDNES Premium.

Sdílet odemčený článek přátelům
Autor: Karel Knap
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vanek-trener-rozhovor-petra-kvitova.A200503_195256_tenis_rou
Reagovat
FulnekUltras
Díky moc. ;-)
Reagovat
Frick
https://scontent-prg1-1.cdninstagram.com/v/t50.2886-16/95876168_350098752631275_5258301019378853242_n.mp4?_nc_ht=scontent-prg1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=103&_nc_ohc=_lAhmuZwTZwAX-F7G7W&oe=5EB19EB1&oh=b21e06695f2e372407516845487e2232

Kdybste byli na Ladronce, mohli jste na ni zavolat fízli.
Reagovat
gigin
Vážení a živí spoluobčané...

https://youtu.be/_Hx07qUnXA0
Reagovat
sojka1
:-))) clovek by spis mel plakat ale....
Reagovat
gigin
ANO.
Reagovat
gigin
Ještě něco z tvého světa..

https://twitter.com/TMBKOFFICIAL/status/1256626042611085313?s=19
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
gigin
https://twitter.com/zazasluhy/status/1257023484842127360?s=19

Každým ges tem, každým slovem to je prostě buran v té nejryzejší podobě. On je dokonalým symbolem svého VOLIČSTVA. Navíc Anděl na horách jsou myslím Vysoké Tatry.
Reagovat
Ondra979
:))
Reagovat
George_Renel
Já bych spíš řekl, že si mohli sehnat lepšího a inteligentnějšího imitátora. Je to hodně amatérské.
Reagovat
FulnekUltras
ta druhá - kdo a na čí zadání to umělé svinstvo vypustil - půjde asi ještě hodně ztuha.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mame-jasne-dukazy-ze-virus-je-z-laboratore-rekl-pompeo-40322735?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
paddy
To je jednoduché. Klíče od laboratoře má pouze papež František a Clint Eastwood. Jeden z nich to byl určitě, možná oba :)
Reagovat
FulnekUltras
Ten lab je jinak součástí mezinárodního výzkumu - zdaleka tam nepracovali jenom Číňani. No bude to ještě zajímavé. ;-)
Reagovat
paddy
úmyslně to vypustí jen blázen nebo zoufalec, protože se od toho nelze izolovat, max. odletět na Mars
Reagovat
gigin
Nebo mít lék...
Reagovat
FulnekUltras
který byl patrně vyvíjen současně
Reagovat
Frick
https://scontent-prg1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/p1080x1080/94065428_587145962010155_2185220086341396336_n.jpg?_nc_ht=scontent-prg1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=111&_nc_ohc=ipHa21HCItQAX9uZerf&oh=6a5379f18259b946628380adfa2aed7a&oe=5ED9F951

Se neboji nechat tetovat i na hodně intimní partie. :-O
Reagovat
blixa
To z toho zase nebudeš tejden spát, viď ? :-D
Reagovat
Frick
určitě jí to bolelo
Reagovat
blixa
Vyzkoušej to a pak nám poreferuj ;-)
Reagovat
R01316
Marketina raketa a rucnik v aukci https://aukce.tentacle.cz/produkt/podepsana-tenisova-raketa-marketa-vondrousova/
Reagovat
sojka1
kdyz ja uz chci Mattea! :-))
Reagovat
gigin
https://twitter.com/Gamesetmatch11/status/1256914108450066432?s=19
Reagovat
blixa
:-D :-D Dobře to má nakoukaný chlapec ;-)
Reagovat
sojka1
neni to uplne spatne... :-))
Reagovat
RF46
Pekny, jen to melo bejt beze jmen a "slepa mapa".
Reagovat
FulnekUltras
Pokud tě tak hrozně zajímá, kam mě časově zařadit, aby sis k tomu mohl udělat svůj dokonale korektní archivní úsudek, pak věz, že bilderbergský židozednář Pehe o mé generaci říká:

"Tito lidi jsou nám obzvlášť nebezpeční, protože ještě pořád mají dostatek energie, vzhledem k tomu, co zažili a jak byli vychováni, se však už nedají zmanipulovat, koupit, zastrašit ani ohnout, zaprodanou šosáckou kurwu bez páteře poznají velmi rychle na sto honů - a hlavně si zatraceně dobře pamatují, jak to tady vypadalo v 70. a 80. letech, ze kterých jsme my, parazitní, pokrytecké a prolhané elitářské havloidní špíny, zcela záměrně udělaly pro všechny popřevratové generace informačně hrubě zdeformovanou až raději téměř úplně tabuizovanou a vygumovanou dobu údajné nicoty. Kdyby se totiž mileniální holátka dozvěděla, jak to tenkrát bylo doopravdy, vykopala by nás z teplých kanclů už dávno."

A teď běž zase studovat 50. léta - a zkus se při tom třeba taky zaměřit na věci jako poválečný vývoj v USA, mccarthismus, hony na rudé čarodějnice apod. Pak se dopracuješ asi tak do desetiny délky tratě, v jejímž cíli bychom si mohli o socialismu jako celku popovídat aspoň trochu věcněji. Zatím nazdar.

https://www.youtube.com/watch?v=gYtDBb8v-rs
Reagovat
Fandina
Člověk se pořád učí. Dodnes jsem o UTR nevěděla. :-)
Reagovat
sojka1
:-) to je zalezitost teprve tak poslednich 10 let...
Reagovat
FulnekUltras
a spíš je s podivem, že naši euroatlantičtí mediální pohůnci to vůbec zveřejní

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/mame-pandemii-pod-kontrolou-hlasi-vietnam-chuda-zeme-vsadila/r~66625a248ae711ea842f0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
FulnekUltras
a rovnou předesílám, že mnohem zajímavější než sám článek je diskuze pod ním... ;-)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1374176-ceska-tenisova-laska-jsi-pro-nasi-princeznu-to-nejlepsi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
misa
Konečně něco zajímavého. Anisimova si sama podává míčky, to bych chtěl vidět :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist