Marbella: O titul si to rozdají Suárezová a Pennettaová

10. 4. 2010, 18:30
Aktuality 4
WTA MARBELLA – Italka Flavia Pennettaová se dva týdny před semifinále Fed Cupu, kde by měla být jednou ze soupeřek českých tenistek, prezentuje velice slušnou formou. V dnešním semifinále smetla z kurtu krajanku Saru Erraniovou a o první letošní titul se zítra utká s domácí Carlou Suárezovou.
Flavia Pennettaová

Suárezová vyzvala ve španělském souboji zkušenější Martínezovou, ale vstup do zápasu se jí nevydařil. Hned dvakrát ztratila vlastní servis a úvodní sadu prohrála 2-6. Ani druhý set nezačal pro nasazenou osmičku dobře, když se Martínezová dostala do vedení 3-1. Ani to však Suárezovou nezlomilo a vývoj druhé sady nakonec zvrátila a vyhrála ji 6-3. Rozhodující dějství pak získala 21letá hráčka poměrem 6-2.

Po dvou hodinách a dvaceti minutách se tak Suárezová mohla radovat z postupu do finále, ve kterém si v Marbelle zahraje znovu po roce. Pro rodačku z Las Palmas byla loňská finálová účast premiérou, ale nepříliš úspěšnou, když nestačila na Srbku Jelenu Jankovičovou.

Dnešní druhé semifinále bylo pro změnu ve znamení italských barev, když se Flavia Pennettaová utkala s krajankou Sarou Erraniovou. Obě tenistky se na kurtu zdržely pouhou hodinu, když turnajová dvojka Pennettaová získala obě sady poměrem 6-1. Erraniovou navíc nedělilo mnoho od zisku nepopulárního kanára.

"Myslím, že Sara dnes byla nervöznější než normálně, ale je to mladá hráčka, hraje dobře a bude mít ještě spoustu možností mě porazit," uvedla Pennettaová na adresu o šest let mladší krajanky. "Zápasy proti kamarádkám jsou obtížné, hlavně psychicky."

28letá italská tenistka má v letošní sezoně na svém kontě zatím jednu finálovou účast, když v lednu nestačila v Aucklandu na Belgičanku Wickmayerovou. Se Suárezovou, jejíž letošním dosavadním maximem bylo únorové semifinále v Acapulcu, má Pennettaová vyrovnanou bilanci 1-1. Na vítězku zítřejšího finále pak čeká odměna 37 000 dolarů.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Suárezová (8-Šp.) - Martínezová (5-Šp.) 2-6 6-3 6-2
Pennettaová (2-It.) - Erraniová (It.) 6-1 6-1

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hraje celkom dobre myslim si ze zajtra by mala vyhrat bez straty setu. S touto formou by vedela dat na antuke aj hracky z top 10 podla mna. Kazdopadne potom sa uvidi na prvom velkom antukovom turnaji kde budu v Rime aj top hracky. Ale dovtedy zostava dost casu, kedze budu dalsie turnaje International a Premier v Charlestone a Fed cup.
Reagovat
skott
Tak prvni velky turnaj na antuce bude hned po Fed Cupu nemecky Stuttgart.Tam by krome zranenych holek (Serena, Maria) a Dementieve nemel chybet z kompletni spicky nikdo.I kdyz otazkou je jeste stav Dinary a Svety, ale obe jsou zatim prihlasene.
Pennetty vysledky jsou porad stejne, vubec bych jim nedaval velkou vahu.Pokazde na tehle mini turnajich ¨zari¨, ale jakmile to ma potvrdit proti elitnim antukarkam, kdyz o neco jde, tak zvladne maximalne jednu, ne nekolik po sobe.Proto nikdy nic velkeho na antuce nevyhrala.Jestli me nekdo zaujal, tak to byla Simona Halep, prave v utkani s Pennettou.Povetsinou mela navrch, prvni set klidne mohla vyhrat, ovsem typicky zaplatila dan mlade hracky v klicovych chvilich, at pri brejkbolu na 5-4 v 1.setu nebo na konci v tie-breaku.Nedokazala se soutredit, kdyz je nevyuzila a zacla se zbytecne vztekat.Jinak jsem si jistej, ze jeste par tenistek letos zaskoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval som ten zapas a Halep bola velmi dobra, neskutocne agresivna. Neviem podla mna Penneta hraje slusne a mala by dat QF aspon ved uvidime. Na Stuttgart som dako zabudol, ako velky turnaj som myslel Rim kvoli tomu ze je Premier five.
Reagovat
skott
Stuttgart, driv jako Filderstadt je popularni mezi hrackama dlouhe roky, i kdyz musel zmenit termin a povrch.Divaci tam tenisu rozumi a samozrejme i Porsche pro vitezku je prijemna motivace, takze se tam vsechny rady vraceji:-) Halep se mi taky libila prave kvuli te agresivite a nebojacnosti, predtim jsem ji nikdy nevidel a prijemne me prekvapila.Na antuce bude hodne nebezpecna v budoucich letech a mozna nejen tam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist