Marray s Nielsenem opět šokují Londýn, na TM jsou prvními semifinalisty

7. 11. 2012, 21:22
Aktuality 16
Brita Jonathana Marrayho a Dána Frederika Nielsena zřejmě po čtyřech měsících znovu ozářilo kouzlo Londýna. Senzační wimbledonští šampioni, kteří na žádném jiném turnaji nevyhráli víc jak jeden zápas, totiž postoupili jako první do semifinále Turnaje mistrů.
Jonathan Marray a Frederik Nielsen

Jonathan Marray letošního května nebyl ani jednou ve čtvrtfinále turnaje ATP ve dvouhře ani ve čtyřhře, Frederik Nielsen dokonce nevyhrál jediný zápas. Společně odehráli pouhé dva challengery a nebýt turnajů v Londýně, nejsou slavní dodnes. Jenže na začátku léta proměnili divokou kartu v senzační triumf ve Wimbledonu a tento týden si jako první zajistili postup do semifinále prestižního Turnaje mistrů, který se koná stejně jako travnatý grandslam v Londýně.

Britsko-dánský pár po zdolání Indů Bhúpathého s Bopannou vyhrál dnes ve třech setech také nad druhou nasazenou dvojicí Max Mirnyj a Daniel Nestor, které porazili 7-6 4-6 12-10.

Bez ohledu na výsledek posledního zápasu proti Lindstedtovi s Tecauem, kteří jsou po dvou porážkách bez šance na postup, tak mají zajištěno místo v sobotním semifinále. 

"Jsme docela zaskočeni, že jsme po dvou zápasech v semifinále. Vůbec jsme o tom nemluvili, jen jsme si to tu chtěli užít a pokusit se předvést naše nejlepší výkony," radoval se Marray z nečekaného úspěchu. "Teď se můžeme těšit na další zápas a nebudeme v něm vůbec pod tlakem. Je to skvělá situace," řekl Brit před páteční reprízou wimbledonského finále proti duu Lindstedt/Tecau.

"Byli jsme si vědomi toho, že jsme tu jako outsideři a nejníže postavený tým, k čemuž nám pomohla skulinka v pravidlech," uvedl Nielsen fakt, že jako pár se v letošní sezoně umístili ažna 11. místě, do Londýna se však dostali jako grandslamoví vítězové. "Jsme rádi, že tu teď nejmse pouze do počtu."

Jednatřicetiletý Marray je prvním rodilý Britem, který hraje Turnaj mistrů ve čtyřhře. O dva roky mladší Nielsen, vnuk dvojnásobného wimbledonského finalisty ve dvouhře Kurta Nielsena, je vůbec prvním Dánem, který se na závěrečný podnik sezony kvalifikoval. 

Čtyřicetiletý Nestor startuje již na svém čtrnáctém Turnaji mistrů a je jeho čtyřnásobným vítězem. Pětatřicetiletý Mirnyj se kvalifikoval podeváté, zvítězit dokázal před šesti lety po boku Švéda Björkmana.

O druhé postupové místo ze skupiny B si to v přímém souboji rozdají páry Mirnyj/Nestor a Bhúpathí/Bopanna.

- TURNAJ MISTRŮ ČTYŘHRA -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5,5 milionu liber)
středeční výsledky (07. 11. 2012)

Skupina B:
Bhúpathí/Bopanna (5-Indie) - Lindstedt/Tecau (4-Švéd./Rum.) 6-3 5-7 10-5
Marray/Nielsen (8-Brit./Dán.) - Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) 7-6(3) 4-6 12-10

Tabulka:
1. Marray/Nielsen 2 2 0 4:2 2
2. Bhúpathí/Bopanna 2 1 1 3:3 1
3. Mirnyj/Nestor 2 1 1 3:3 1
4. Lindstedt/Tecau 2 0 2 2:4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Chrenda
No zatím to vypadá, že to bude o pár míčích s těmi Španěláky. V DC to budou mít naši kluci fakt těžký!!
Reagovat
Chrenda
Hezky urvali první set!!
Reagovat
tommr
mě teda Španělé dost zklamali - nechápu jak mohli porazit Bryany. Štěpánkovi s Paesem dneska stačil k jasnýmu vítězství jen průměrnej výkon ... :)
Reagovat
George_Renel
dnes na kurtu všechny převyšoval o parník. Především jeho zásluhou to nakonec bylo vcelku hladké vítězství. A jinak je vidět, že mezi ním a Radkem vládne velká pohoda. A taky na Peasovi vidím, jak dlouho se dá hrát debl na TOP úrovni.
Reagovat
tommr
jj Paes skoro nestárne. Doufám, že Radek to aspon u toho deblu vydrží taky tak dlouho ... :)
Reagovat
tommr
ale zajímalo by mě jak se na TM vůbec dostali? Vždyt v letošním žebříčku skončili mezi deblovejma párama až na 11. místě ...
Reagovat
misoSK
kedze je to turnaj majstrov tak prednost maju vitazi GS turnajov, cize ako vitazi Wimbledonu maju pravo startu bez ohladu na to, ze neboli v osmicke
Reagovat
tommr
tak to jsem vůbec nevěděl. Platí to ale zřejmě jen u mužů, protože třeba Williamsky na TM nejely ...
Reagovat
smazaný uživatel
akorát že 2000 bodů za výhru na GS je více bodů než získal 17. Wawrinka za celý rok, tedy s výhrou na GS z dvacítky prostě vypadnout nejde.
Reagovat
misoSK
jasne, je tam to pravidlo, ze hrac musi byt v top 20, ale to som povazoval za irelevantne uvadzat, kedze GS titul miesto v top 20 fakticky zarucuje
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, hlavně Jonny je sympaťák, výborný na returnu a řekl bych i lepší z téhle dvojice. Měl jsem celkem radost z výhry už v 1. zápas, ale že porazí i Nestora s Mirným, klobouček. Za to Lindstedt/Tecau zklamání jako blázen. Snad Mirynj s Nestorem udělají semifinále alespoň.
Reagovat
misoSK
Nestor s Mirnyim mam dnes hodne sklamali, vela chyb na sieti, Nestor tragicky na returne, proti Indom budu mat co robit
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, snad to zvládnou ale.
Reagovat
Alois_Mlok
Vskutku pozoruhodný úkaz, tahle dvojice.
Reagovat
Chrenda
No myslím, že v semifinále dojedou, tam je přejede Štěpec s Paesem!!!
Reagovat
tommr
Štěpánek s Paesem mají těžší skupinu což by mohla bejt v případě postupu výhoda. Pokud se jim totiž povede postoupit na úkor Bryanů nebo Španělů tak to budou mít v semifinále o to lehčí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist