Martincová a Bouzková v Québecu prošly kvalifikací

9. 9. 2018, 18:43
Aktuality 6
WTA QUÉBEC - Tereza Martincová i Marie Bouzková zvládly závěrečné kolo kvalifikace na turnaji WTA International v Québecu. Martincová smetla domácí Katherine Sebovovou a Bouzková potvrdila roli favoritky proti Marii Mateasové ze Spojených států.
Tereza Martincová

Tereza Martincová letos na okruhu WTA prošla dvakrát kvalifikací a potřetí se raduje na právě probíhajícím halovém turnaji v kanadském Québecu. Třiadvacetiletá Češka nejprve zdolala krajanku Hradeckou a dnes smetla 6-2 6-0 domácí Katherine Sebovovou.

Martincová začala prohraným servisem, ale poté na kurtu už dominovala. Ztracené podání si ihned vzala zpět a soupeřce v úvodní sadě povolila jen jeden další game. Ve druhém setu domácí naději nadělila "kanára".

Dvoukolovou kvalifikaci zvládla také Marie Bouzková a úspěšně navázala na letošní US Open, kde rovněž prošla kvalifikačním sítem a zahrála si poprvé hlavní soutěž grandslamu. Dvacetiletá Češka nedala šanci Marii Mateasové a Američanku přehrála 6-3 6-2.

Bouzková sice dnes dvakrát zaváhala na servisu, ale od stavu 0-2 v úvodním dějství byla na kurtu jasně lepší hráčkou. K postupu do hlavní soutěže potřebovala tři mečboly.

Bouzková se v prvním kole hlavní soutěže utká s další kvalifikantkou Karatančevovou a Martincovou čeká domácí divoká karta Abandaová. Kristýna Plíšková narazí na americkou kvalifikantku Pegulaovou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (9. 9. 2018)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Martincová (6-ČR) - Sebovová (Kan.) 6-2 6-0
Bouzková (2-ČR) - Mateasová (12-USA) 6-3 6-2
Duvalová (7-USA) - Jakupovičová (1-Slovin.) 2-6 6-4 6-3
Karatančevová (3-Bulh.) - Dayová (USA) 6-2 2-0 / skreč
Pegulaová (8-USA) - Davisová (4-USA) 6-4 2-6 6-2
Dabrowská (Kan.) - Elieová (USA) 6-1 7-6(1)
Kompletní los
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Můj oblíbený turnaj je tu! :) Pro naše holky poměrně úspěšný...

Gratulka holkám k postupu do MD, Maruška nakonec vyfásla Sesil Karatantchevu, což je hratelné, pak by ji nejspíš čekala Aryna a to by byla cenná zkušenost, jsou stejě staré, ale Aryna trochu jinde ...

Tereza si zahraje proti Francoise Abandě, tam šance rovněž je, myslím, že i další zápas proti Kenin nebo Barthel by mohl být hratelný ...

Týna se trápí, zahraje si s Pegulou, pak asi s Lucy, chce to aspoň to 1. kolo ...ale není na její hru poslední dobu moc dobrý pohled ...

Ať si Lucy zřejmě svůj poslední turnaj v životě užije, Ons Jabeur doufám neukončí její karieru ... dovolím to až Petře Martič ve čtvrtfinále :D
Reagovat
tommr
Ons Jabeur je do prvního kola hodně těžká soupeřka ...
Reagovat
EllNino
Získala 1. WTA titul, byť tedy "béčkový" 125k, i tak je to pro ni fajn úspěch, ve finále porazila Monu Barthel 6:4 6:1 a po nějaké době zase zaznamenala úspech ... jsem zvědav, jestli si formu převede i do Quebecu, kde ji hned v 1. kole čeká velmi nebezpečná hráčka na tamní mejdlo Naomi Broady :)

Je to ve stínu Sereny a Naomi, ale i tak to určitě stojí za zmínku :) Petra je prostě zlatíčko
Reagovat
Fandina
Koukám, že ses dočkal, i když jak píšeš jen na malém turnaji. Když bude ta tvoje zdravá, tak si myslím, že ještě něco přidá.
Reagovat
tommr
a snad budou mít i štěstí na los a nedostanou do prvního kola Kristýnu. Úplně stačí, že Kristýnu a Lucku čeká už ve druhým kole vzájemnej souboj pokud zvládnou to první ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist