Martincová na podniku ITF v Saint-Gaudens vzdala první letošní semifinále

18. 5. 2019, 16:02
Aktuality 2
ITF SAINT-GAUDENS - Tereza Martincová možná i s ohledem na blížící se kvalifikaci French Open nedohrála své první letošní semifinále. Čtyřiadvacetiletá Češka na antukovém podniku ITF 60k ve francouzském Saint-Gaudens vzdala za stavu 4-6 a 0-2 druhé nasazené Rumunce Aně Bogdanové a nenavázala na velmi dobré výkony z předchozích kol.
Tereza Martincová

Tereza Martincová měla solidní vstup do sezony, ale od poloviny února nedokázala na sedmi akcích v řadě vyhrát víc jak jeden zápas.

Černou sérii zlomila až tento týden na antukovém turnaji ITF s dotací 60.000 dolarů ve francouzském Saint-Gaudens, kde v prvních dvou duelech ztratila dohromady pouhých pět gamů a třetí přidanou výhrou si zajistila dokonce první letošní semifinále. 

Čtyřiadvacetiletá Češka ve Francii smetla 6-1 6-1 domácí Jessiku Ponchetovou, 6-0 6-3 Bulharku Valeriji Tomovovou a ve čtvrtfinále si poradila 6-0 4-6 6-2 s mladičkou patnáctiletou americkou nadějí Cori Gauffovou.

Čtvrtfinále proti Gauffové Martincová rozehrála už v pátek večer, ale duel dohrát nestihla. Za stavu 5-2 a 30-30 byla dva míčky od vítězství ve chvíli, kdy duel přerušil sílící déšť. V dnešní dohrávce česká hráčka komplikace nepřipustila, vyhrála obě výměny a po hruba minutě slavila postup. 

K prvnímu semifinále od loňského října, kdy triumfovala v portugalském Obidosu, nastoupila 154. hráčka světa Martincová po dvouapůlhodinovém čekání proti druhé nasazené Rumunce Aně Bogdanové.

Začátek se české tenistce vůbec nepovedl a prohrávala 1-5. Pak sice zabojovala a po odvrácení čtyř setbolů snížila na 4-5, druhý rebrejk už ale nestihla. A když v úvodu druhé sady prohrála dva gamy, za stavu 4-6 a 0-2 vzdala.


Doufejme, že se nejedná o vážné zranění, které by Martincové zabránilo ve startu v kvalifikaci French Open. Ta v Paříži startuje už za dva dny.

• ITF 60k SAINT-GAUDENS •
Francie, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 05. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Martincová (5-ČR) - Gauffová (USA) 6-0 4-6 6-2
• Dvouhra - semifinále •
Bogdanová (2-Rum.) - Martincová (5-ČR) 6-4 2-0 / skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
No a máme tu další skreč - Terezu Martincovou.Těžko řící,zda je to taktický směr,nebo je v tom aktuální zdravotní indispozice.Vypadalo to,že má vcelku dobrou formu.Tak ať se daří na větších turnajích.
Reagovat
Frick
Moje pět let stará fotka zezPlzně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist