Martincová prohrála s Aiavaovou a v Charlestonu se nekvalifikovala

31. 3. 2019, 22:43
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Tereza Martincová dvoukolovou kvalifikací antukového turnaje WTA Premier v Charlestonu neprošla. V rozhodujícím utkání v boji o start v hlavní soutěži prohrála 3-6 1-6 s devatenáctiletou Australankou Destanee Aiavaovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová letos zkoušela štěstí v kvalifikacích turnajů WTA popáté, do hlavní soutěže se ale dostala jen v hale v Petrohradu. O tomto víkendu se neprodrala dvoukolovou kvalifikací na specifické zelené antuce v americkém Charlestonu. 

Svůj první zápas po šesti týdnech, během kterých nehrála vinou potíží s kolenem, sice čtyřiadvacetiletá Češka zvládla, když si poradila s o devět let starší krajankou Lucií Hradeckou, ale dnes v závěrečném kole proti Destanee Aiavaové neměla šanci. 

Martincová si během zápasu udržela jen tři z pěti gamů na servisu a za 68 minut prohrála 3-6 1-6. Osmnáctiletá Australanka Aiavaová, která před týdnem ovládla domácí antukový turnaj ITF 25k v Canbeře, si tak připsala sedmou výhru v řadě a může se těšit na souboj se světovou dvacítkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

WTA PREMIER CHARLESTON
los dvouhry
los čtyřhry

Hlavní soutěž podniku WTA Premier s dotací 823.000 dolarů si tak zahraje jediná Češka Kristýna Plíšková, která začne kvalifikantce Kateryně Kozlovové z Ukrajiny. Ve druhém kole už čeká třetí nasazená Běloruska Aryna Sabalenková, která v březnu vyhrála čtyřhru v Indian Wells i v Miami.

Nasazenou jedničkou je domácí šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová, dvojkou pak obhájkyně titulu Nizozemka Kiki Bertensová. Z bývalých šampionek se představí také Dánka Caroline Wozniacká a Němky Sabine Lisická a Andrea Petkovicová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Severní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
nedělní výsledky (31. 03. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Aiavaová (Austr.) - Martincová (ČR) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist