Martincová se v Římě nekvalifikuje. Proti Tomljanovicové neudržela vedení a prohrála počtvrté v řadě

8. 5. 2021, 17:19
Aktuality 11
WTA ŘÍM - Tereza Martincová v kvalifikaci antukového turnaje WTA 1000 v Římě neuspěla. V prvním kole česká tenistka podlehla 6-2 2-6 3-6 nasazené Australance Ajle Tomljanovicové a utrpěla už čtvrtou porážku v řadě.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová ještě nedávno prožívala nejlepší období své kariéry a po letech snažení se prodrala do elitní stovky žebříčku WTA.

Na antuce se však 26leté Češce přestalo dařit. Jedinou výhru si připsala v Bogotě, od té chvíle prohrála už čtyři zápasy po sobě a navíc si mezitím v Charlestonu poranila kotník.

Tento týden prohrála dva zápasy během pěti dnů, i když pokaždé proti papírové favoritce získala první set. V úterý na podniku ITF W25 ve francouzském Saint-Malu podlehla Slovince Tamaře Zidanšekové, dnes v úvodním kole kvalifiakce turnaje WTA 1000 v Římě prohrála 6-2 2-6 3-6 s Ajlou Tomljanovicovou.

Martincová ve svém premiérovém zápase na antuce v italské metropoli začala skvěle a vedla 4-0. Jenže trápila se na podání, o které celkem sedmkrát přišla, a na zisk úvodní sady proti 78. hráčce světa navázat nedokázala.

V kvalifikaci Martincová prohrála poprvé po sérii šesti výher. Z posledních sedmi pokusů neprošla kvalifikací teprve podruhé.

V hlavní soutěži se tak představí pět českých tenistek. Petru Kvitovou v prvním kole čeká Polka Magda Linetteová, loňská finalistka a předloňská šampionka Karolína Plíšková vyzve americkou veteránku Venus Williamsovou, Karolína Muchová bude čelit jiné Američance Madison Keysové, Barbora Krejčíková se střetne s Číňankou Saisai Zheng a Markéta Vondroušová začne proti kvalifikantce.

Titul bude obhajovat Rumunka Simona Halepová, poprvé od Australian Open se představí čtyřnásobná šampionka Američanka Serena Williamsová. Z Top 10 v Římě nestartuje pouze Kiki Bertensová z Nizozemska.

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.835.000 dolarů
sobotní výsledky (08. 05. 2021)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Tomljanovicová (3-Austr.) - Martincová (ČR) 2-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
baba
ta to nikdy nikam nedotáhne, pořád bude balancovat na rozhraní 100.
Reagovat
EllNino
Já myslím, že když se někdo dostane do stovky, dotáhl to hodně vysoko :)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Mony
Stovky, neli tisíce dalších, se o to marně snaží
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
aspoň v tenise rozhodně ;-)
Reagovat
Fandina
Dneska jsem si ani nemyslela, že by mohla uspět. Tomljanovic umí zahrát výborně.

PS: líbí se mi ten přehlep v posledním odstavci, zhisk vypadá zajímavě.
Reagovat
Dobry-den
I taková hráčka dneska může být ve stovce. smile
Reagovat
FulnekUltras
drápkem už jsme se chytli a to je hlavní

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist