Martincová se vrátila výhrou, v kvalifikaci porazila Hradeckou

31. 3. 2019, 10:42
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Tereza Martincová se po problémech s kolenem vrátila výhrou, když v prvním kole kvalifikace antukového turnaje WTA v Charlestonu porazila podobně jako loni v Québecu ve dvou setech krajanku Lucii Hradeckou. O start v hlavní soutěži se utká s Australankou Aiavaovou.
Tereza Martincová (© facebook T. M.)

Tereza Martincová letos zkouší štěstí v kvalifikaci turnaje WTA popáté. Dosud uspěla jen v hale v Petrohradu, kde si připsala i jednu výhru v hlavní soutěži. O tomto víkendu se pokouší prodrat dvoukolovou kvalifikací na specifické zelené antuce v americkém Charlestonu. 

Svůj první zápas po šesti týdnech, během kterých nehrála vinou potíží s kolenem, čtyřiadvacetiletá Češka zvládla, když si poradila s o devět let starší krajankou Lucií Hradeckou. Dvojnásobnou grandslamovou vítězku ve čtyřhře žen porazila 6-0 7-5 a také druhý vzájemný duel vyhrála ve dvou setech.

O postup do hlavní soutěže podniku kategorie WTA Premier s dotací 823.000 dolarů se 150. hráčka světa Martincová utká v neděli s osmnáctiletou Australankou Destanee Aiavaovou, s níž se střetne poprvé.

WTA PREMIER CHARLESTON
los dvouhry

Start v hlavní soutěži má z českých tenistek jistý zatím jen Kristýna Plíšková, která začne proti jedné z kvalifikantek. Narazit by tak mohla i na Martincovou, ve druhém kole už čeká třetí nasazená Běloruska Aryna Sabalenková.

Nasazenou jedničkou je domácí šampionka z roku 2016 Sloane Stephensová, dvojkou pak obhájkyně titulu Nizozemka Kiki Bertensová. Z bývalých šampionek se představí také Dánka Caroline Wozniacká a Němky Sabine Lisická a Andrea Petkovicová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Severní Karolína, zelená antuka, 823.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 03. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (5-ČR) - Hradecká (ČR) 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist