Martincová si v Petrohradu vyšlápla na Putincevovou, Siniaková prohrála s kvalifikantkou

29. 1. 2019, 14:45
Aktuality 65
WTA PETROHRAD - Tereza Martincová pokračuje na halové akci WTA v ruském Petrohradu ve skvělých výkonech. Čtyřiadvacetiletá Češka navázala na tři výhry v kvalifikaci i v hlavní soutěži, když po více než dvouhodinovém boji a obratu vyřadila 41. hráčku světa Julii Putincevovou. Naopak překvapivě končí Kateřina Siniaková, jež nestačila na soupeřku z druhé stovky Ysalinou Bonaventureovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová vstoupila do letošní sezony až na Australian Open, kde jí o kousek unikla účast v hlavní soutěži. Na solidně obsazeném halovém podniku WTA v ruském Petrohradu už však v tříkolové kvalifikaci uspěla a na skvělé výkony z kvalifikačních bojů navázala v dnešním souboji prvního kola proti Julii Putincevové. Předloňskou finalistku, jež v žebříčku WTA figuruje na 41. místě, zdolala 4-6 6-2 6-2.

Martincová v úvodním dějství tahala za kratší konec. Na první ztrátu servisu sice ihned dokázala odpovědět, ale podruhé už manko brejku smazat nezvládla.

Od druhé sady však začala méně chybovat, prokládala svou útočnou hru výtečnou obranou a soupeřku nutila k chybám. Po obratu v úvodním gamu z 0-40 se rozjela ke skvělému představení, soupeřce v dalším průběhu zápasu povolila jen čtyři hry a po dvou a čtvrt hodinách slavila první výhru v hlavní soutěži na turnaji WTA po půl roce.

Martincová si po dnešní výhře připsala třetí kariérní skalp hráčky z první padesátky světového hodnocení. O své celkově čtvrté čtvrtfinále na WTA bude bojovat ve čtvrtek proti domácí kvalifikantce Jekatěrině Alexandrovové, nebo Britce Katie Boulterové.

Ta se dnes do soutěže dostala jako lucky loser poté, co se kvůli nemoci odhlásila Dominika Cibulková. Slovenka tak v Rusku neukončí čekání na první letošní výhru.

Nečekaně se nedařilo Kateřině Siniakové, která skončila i na svém čtvrtém letošním turnaji ve dvouhře hned v prvním kole. Dvaadvacetiletá Češka v petrohradské hale nestačila 4-6 6-7(3) na kvalifikantku a až 148. hráčku světa Ysaline Bonaventureovou a neobhájí loňské čtvrtfinále.

Siniaková si v úvodním dějství vybojovala vedení 3-0, jenže poté polevila, pustila soupeřku do zápasu a i kvůli velkému počtu nevynucených chyb v dalším průběhu uhrála jediný game.

Problémy s rychlou hrou Belgičanky měla také ve druhé sadě. Na ztracený servis sice zareagovala rebrejkem, ovšem v tie-breaku neměla proti hráčce ze druhé stovky žádnou šanci.

Belgičanka si o své druhé čtvrtfinále na WTA zahraje s nasazenou dvojkou Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Jako poslední z tria Češek do turnaje zasáhne nasazená jednička Petra Kvitová, která měla v prvním kole volný los. Za obhajobou titulu čerstvá finalistka z Australian Open vykročí proti Viktorii Azarenkové, s níž se utká po téměř čtyřech letech. Nad bývalou světovou jedničkou a rovněž dvojnásobnou grandslamovou šampionkou vede ve vzájemné bilanci 4-3.

Běloruska sAzarenková tartující na divokou kartu dnes přehrála 6-4 6-1 domácí kvalifikantku Margaritu Gasparjanovou.

Domácí Anastasia Pavljučenkovová začala výhrou nad oblíbenou soupeřkou, když zdolala 7-5 7-6 Francouzku Alizé Cornetovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila už na 7-1.

Ve druhém kole ruská tenistka narazí na Jelenu Ostapenkovou (h2h 0-2). Lotyška si dnes připsala první letošní výhru, když v divokém duelu porazila 6-1 0-6 6-0 předloňskou šampionku Kristinu Mladenovicovou. Francouzka naopak prohrála i čtvrtý letošní zápas a neobhájí tak loňské finále.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 823.000 dolarů
úterní výsledky (29. 1. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Putincevová (Kaz.) 4-6 6-2 6-2
Bonaventureová (Belg.) - Siniaková (ČR) 6-4 7-6(3)
Görgesová (5-Něm.) - Sakkariová (Řec.) 6-2 7-5
Ostapenková (6-Lot.) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 0-6 6-0
Vekičová (8-Chorv.) - Bacsinszká (Švýc.) 4-6 6-1 6-3
Kuděrmetovová (Rus.) - Danilovičová (Srb.) 6-2 6-1
Azarenková (Běl.) - Gasparjanová (Rus.) 6-4 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Cornetová (Fr.) 7-5 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

65
Přidat komentář
peggy
Doufam,ze Azarenkova zahraje vyborny a vitezny zapas.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že ne.
Reagovat
PetaM
Kdo je Azarenková?
Reagovat
blixa
No jo, jak ona se vlastně správně jmenuje ??? Podle běloruštiny Azaranka, podle ruštiny Azarenko ! Pes aby se v tom vyznal ! A aby v tom byl bordel maximální, podle anglické wiki Azarenka :D :D
Reagovat
tommr
po odstoupení Cibule nebude Tereza bez šance ani ve druhým kole ...
Reagovat
EllNino
to by nebyla ani v případě postupu Cibule, přeci jen, Alexandrova je v hale daleko nebezpečnější než současná Dominika z formy
Reagovat
turista
No tak především jsou tam zatím Kvitová a Šarapovová a ty jsou schopné smáznout Terezu z kurtu za hodinu hry.
Reagovat
tommr
mě šlo jen o šance Terezy ve druhým kole ve kterým bude hrát s Alexandrovou. Na Kvitovou/Sharapovou by mohla narazit až ve finále ...
Reagovat
Frick
Super, že to takhkle dala. Kdyby ne, tak i přes skalp tří kvalitních hráček měla jen 25 bodů, což je nic. Takhle má 80 (jako třeba za titul z 60k turnaje) a s tím už se dá něco dělat.

Vlastně ta skladba soupeřek by klidně odpovídala i hlavní souteži INTu. Jen by v tom případě měla bodů o 100 více a byla by ve finále...
Reagovat
dadaft
Ostapenko - Mladenovič
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, to je nějaká parodie?
Reagovat
com
6:1 1:6 a treti set je ve hvezdach :D
Reagovat
Hector21
ve třetím setu spadne na ty dvě trapky střecha haly...

vrchol WTA..
Reagovat
EllNino
Aljona je snad nejslabší vítězka GS v historii ...
Reagovat
Hector21
tak Flavia taky nebyla žádný lumen, ale té jsem to aspoň přál...
Reagovat
aligo
Flavia měla ale i jiné velké tituly nebo minimálně titul z IW :)) Byla to docela stálice
Reagovat
Davor1
Okrem USO a IW mala len malé, pomerne bezvýznamné tituly. Nebyť toho posledného turnaja v kariére, tak by celkom rýchlo upadla do zabudnutia. Ale bola to veľká sympaťáčka, mal som ju rád a ten titul som jej mimoriadne prial.
Reagovat
Ondra979
no tak s tim bych pockal. je ji teprv 21, a krome FO ma SF na W a dve finale velkych premieru. Takze titulu celkove malo, ale 3 dalsi slusne vysledky krome toho ma.
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
Davor1
To potom asi ten tenis veľmi dobre nasledovaný nemáš. Ostapenko je síce z formy, ale stále má len tesne po dvadsiatke a prakticky celú kariéru pred sebou.

Len za posledných 25 rokov vyhrala RG napríklad aj taká Iva Majoli, ktorá vtedy zobrala Martine Hingis kalendárny GS. Okrem toho titulu nikdy nedošla na GS ďalej ako do QF ani nevyhrala žiadny iný veľký turnaj.

RG vyhrala napríklad aj ruska Myskina, ktorá rovnako mimo toho titulu nikdy nedošla na GS ďalej, ako do QF.

Stosur síce vyhrala USO, ale nikdy podľa mňa nebola herne na takej úrovni, aby sa mohla radiť k tým úplne najlepším a jej kariéra je mimo nejakých 2 sezón, kedy bola v životnej forme nič moc a lepšia ako Ostapenko mi nepríde.

Schiavone podobný prípad, Bartoli detto.

Ďalej do histórie sa mi už nechce ísť, keďže tenis spred deväťdesiatych rokov príliš nasledovaný nemám a tie hráčky veľmi nepoznám, ale podľa mňa by sa aj tam našli nejaké prípady, trebárs tá manažérka Simony Halep- Ruzici...
Reagovat
gigin
Dobře ty.
Reagovat
bIbec
já mám sesbíraná veškerá data od roku 1999, kdo co vyhrál, jak daleko se na velkých turnajích dostal atd a dělám si z toho pro sebe žebříčky =)
A Jelenu v nich mám zatím jako tu úplně poslední GS šampionku, ale ona je ještě mladá a má moře času.
Když ta její kariéra nebude úplný průser (od této doby), tak před Schiavone, Pennettu, Bartoli, Stosur nebo Myskinu by se mohla (měla) dostat :-)
Reagovat
EllNino
Tak to zas tak blbe nasledovany nemam
Reagovat
Davor1
Mozno nie, ale zas porovnavat 20 rocnu zabu s hrackami, ktore uz maju po kariere je urcite blbost :)
Reagovat
kada.tom
Vika pěkně, zítra se moc těšim na souboj Viky a Petry. Po takový době!
Reagovat
tommr
jj to by moh bejt hodně zajímavej zápas. Soudě podle dnešního výkonu Azarenkový to pro Petru nebude žádná procházka růžovou zahradou ale těžkej boj ...
Reagovat
Hector21
Nastěnka hezky pěkně ve dvou...

šikulka moje :)
Reagovat
Fandina
Petra s Vikou bude hrát zítra po zápase Alexandrové Boulter, ty začínají v 11 hodin. Do Petrohradu dorazila před hodinou. :-)
Reagovat
odovzdalsom
Vasila jste nevideli?
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BrcpKewBsqY/

Taková krásná Australačka to byla :*-(
Reagovat
SpacialRecognition
ale prý ta tlustá belgická almara nazvala Siniakovou ufnukánkem a celkově na ní dorážela. Si docela dovoluje na to, že v kariéře toho moc nedokázala.
Reagovat
EllNino
kde jsi to četl? :)
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.tennisforum.com/12-general-messages/1331829-st-petersburg-r1-bonaventure-def-siniakova-6-4-7-6-4-a.html

V prvním príspevku je tweet kterej na to odkazuje
Reagovat
George_Renel
No ale v podstatě měla pravdu.
Reagovat
tommr
dneska velmi slabej výkon proti průměrný kvalifikantce ...
Katka už je v docela slušný krizi a příští týden se v žebříčku zase o něco propadne. Zdá se mi, že se výkonnostní rozdíl mezi Petrou a Karolínou na jedný straně a našima ostatníma hráčkama na druhý straně stále zvětšuje ...
Reagovat
EllNino
zase nesmíme hodnotit podle prvního měsíce sezóny ...Lucka skončila, Bára stárne (to byl ten plnohodnotný základ spolu s Petrou a Karolínou), to je jasný, ale myslím, že ještě neřekla poslední slovo, Katka hrát umí, ukázala to loni na konci sezóny víc než dobře, potřebuje ale uklidnit hlavu ... ostatní holky, tam hodně závisí na shodě okolností spojených hlavně se zdravím (to se týká hlavně Markéty, Mušky, ...)

Letos paradoxně zatím nejvíce překvapily hráčky mimo stovku, Maruška Bouzková, Tereza Martincová a Karolína Muchová ... a pak je tu Týna, která je v dlouhodobé krizi

Ty první měsíce jsou takové ošidné, jsou tam kvalitní turnaje, a když se nechytne rytmus, hráčka začíná propadat panice, jako se to teď děje Katce, která mohla klidně všechny ty zápasy prvního kola vyhrát, ale nestalo se ...

Uvidíme, co přinesou další měsíce, na závěry je brzy
Reagovat
EllNino
je to paradox, protože na jednu stranu na začátku roku Petra s Karolínou ukořistily dva Premiery a semifinále a finále na GS, ale ostatní holky se nedostaly přes 2. kolo
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1066291-nechutny-narod-tenistka-martincova-se-na-instagramu-ostre-pustila-do-ruskych-fanousku.html#hp-sez
Reagovat
dadaft
no, Katka to letos nějak vzala za špatný konec. ((
Bonaventura hrála slušně, ale tohle se zkrátka mělo vyhrát...

Tereza dobře, Putna z toho byla na prášky.
Reagovat
SpacialRecognition
Bonaventura nehrála nic extra. Hrála průměr adekvátní na svůj ranking.
Reagovat
dadaft
napsal jsem snad, že hrála jako GS šampionka?
Reagovat
SpacialRecognition
Napsal si "slušně" což, vzhledem jaké úrovně ten turnaj je, prostě není pravda.
Reagovat
EllNino
hrála slušně z místa, kdyby jí to furt Katka nehrála na raketu, měla by problém
Reagovat
dadaft
Katce by taky v takových zápasech pomohla větší pestrost, nějaký ten čop, kraťas, přechod na síť, servis-volej,,,,,,, jenže ona je zkrátka zatvrzelá baselinerka.
Reagovat
EllNino
Katka by se hlavně měla přestat vztekat, to jí letos prohrálo už 4. zápas 1. kola, který mohla v pohodě vyhrála, ať už to bylo v Brisbane s Ajlou, kde vedla naprosto suverenně, v zápase s Mertens v Sydney, kde vedla 4:0 v 1. setu, v zápase s Belindou, kde taky ztratila nadějné stavy, a nebo tady ... 4 prohra v 1. kole na úbod roku na pohodě rozhodně nepřidají ..
Reagovat
EllNino
*4 prohry v 1. kole na v úvodu roku na pohodě rozhodně nepřidají
Reagovat
dadaft
pravdu díš, dneska se durdila hned od začátku (a to vedla)
Reagovat
dadaft
hrála slušně, nevymýšlej, úroveň turnaje s tím nesouvisí, je to jenom kec
Reagovat
SpacialRecognition
Nikoliv.
Reagovat
EllNino
ale ano, hrála slušně, nevím, proč by neměla, pá poměrně slušné pecky a dobrý servis, hrála, co potřebovala ... je levačka, má výhodu v rotaci a halové prostředí jí vzhledem k její tělesné konstituci sedí ... ale Kiki ji porazí, o tom jsem přesvědčen :)
Reagovat
dadaft
plus poměrně rychlý kurt
Reagovat
dadaft
vskutku?
tak nám v krátkosti objasni, jak souvisí "úroveň turnaje" (je to mimochodem Premier), s tím, co se dělo na kurtu.
Reagovat
SpacialRecognition
Na turnaji kategorie Premier se prostě očekává kvalitnější tenis. Obě dneska hráli jak průměrný hráč na již neexistujícím turnaji kategorie ITF10.

To, ze vy máte tendenci hráče bránit aby porážka české tenistky nevyzněla tak blbě je sice chválihodné, ale na podstatě věci to nic nemění. Byl to nekvalitní zápas nevhodný turnaje této úrovně.
Reagovat
dadaft
měla celkem obstojná čísla na servisu, který měl svou kvalitu, hrála se slušnou razancí a vzhledem k tomu, že ji Katka moc nedokázala vyvést ze zóny, nedělala ani moc chyb......... ale znovu říkám, netvrdím, žehrála jako šampionka.

podívej na ty dvě trubky Ostapenko, Mladenovič, co zrovna předvádějí,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
u těch dvou se něco podobnýho dalo předpokládat ... :)
Reagovat
Fandina
Vika běhá jako za mlada :-), První set proti Gasparyan vyhrála 6:4 a teď vede 4:1. Když to vidím, asi bych si víc pro Petru přála Gasparyan.
Reagovat
SpacialRecognition
Katerina .. .a to chce byt no.1 v singlu. Ani omylem.
Reagovat
EllNino
2x 40:0 ... vynikající, úplně vypatláno
Reagovat
Fandina
Terka je mi sympatická. Herně se mi moc líbila v prosinci, když jsem byla v Říčanech na Extralize. Sice prohrála se Šafinkou, ale líbilo se mi její nasazení, to jak do každého míče šla. Gratulka k dnešní výhře. Pěkná hra.
Reagovat
EllNino
Tuhle muskulaturu přece musíš uběhat, to je šílenost
Reagovat
George_Renel
Když řeknu, že je to zatím až žalostné, je to slabé slovo.
Reagovat
tommr
má hroznej nešvar: jakmile se dostane do nadějnýho vedení tak okamžitě poleví v nasazení ...
Reagovat
Andrew89
je naprosto trapná. Tohle je ohavnost ta její hra. V praze hrála skvěle, čekal jsem že se chytne. Ale tohle je příšernost
Reagovat
tommr
jj nezávidím jejímu trenérovi ...
Reagovat
bIbec
gratulka, to je cenné vítězství

https://media1.tenor.com/images/685f418671a458c98565a0763ab69043/tenor.gif
Reagovat
tommr
dneska podala opravdu velmi dobrej výkon na úrovni top-100. Ukazuje se, že její dobrý výsledky v kvalifikaci nebyly náhodný ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist