Martincová trápení neukončila ani ve Varšavě, do čtvrtfinále přes Wickmayerovou neprošla

26. 7. 2023, 12:45
Aktuality 5
Tereza Martincová (28) dál čeká na první letošní čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole ve Varšavě nestačila 2:6, 2:6 na bývalou světovou dvanáctku Yaninu Wickmayerovou (33) vracející se po mateřské pauze, která si zahraje své první čtvrtfinále na této úrovni od Guangzhou 2017.
Tereza Martincová (© Profimedia)

Tereza Martincová se už přes rok trápí. Bývalá světová čtyřicítka sice v probíhající sezoně uhrála finále na W80 ve Španělsku a semifinále na 125k ve Francii, ovšem tyto výsledky jí nestačí ani na členství v elitní stovce žebříčku, o které větší část kariéry marně bojovala.

V hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu totiž letos pouze třikrát postoupila do druhého kola. V Miami porazila Tamaru Korpatschovou, v Birminghamu Viktoriji Tomovovou a ve Varšavě trápící se Shuai Zhang, která má nyní na kontě 14 porážek v řadě. Na první čtvrtfinálovou účast na hlavní tour od loňského vystoupení v říjnu v ostravské hale stále čeká.

Statistiky zápasu Wickmayerová - Martincová

Jako poslední ji mezi nejlepší osmičku na této úrovni nepustila Yanina Wickmayerová. Bývalá světová dvanáctka byla v zápase aktivnější, přesto méně chybovala. Martincové se povedlo soupeřku brejknout navzdory devíti brejkbolům pouze jednou, ovšem za stavu 1:4 v úvodní sadě, kterou prolomením servisu nijak nezdramatizovala. Druhý set byl o něco vyrovnanější, ale Belgičanka byla v klíčových momentech lepší.

Wickmayerová, která si připsala teprve čtvrté vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu za poslední čtyři roky, se na začátku loňské sezony vrátila po více než roční mateřské pauze a už jen kousek ji dělí od jistoty návratu do TOP 100 žebříčku po pěti letech. Ve svém prvním čtvrtfinále na hlavní tour od semifinále v Guangzhou 2017 narazí na Heather Watsonovou, nebo Juliji Hatoukovou.

O čtvrtfinále v polském hlavním městě budou bojovat ještě dvě české zástupkyně, obě čekají česko-slovenská derby. Linda Nosková, která se ve středu na kurt nedostala kvůli počasí, nastoupí proti Viktórii Hrunčákové a dvojka turnaje Karolína Muchová proti Rebecce Šramkové.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
středeční výsledky (26. 7. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Wickmayerová (Belg.) - Martincová (ČR) 6:2, 6:2
Mariaová (Něm.) - Tausonová (Dán.) 6:4, 6:0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
Takže ve Varšavě už to odpískali, Linda zítra před polednem ................

Ve Švýcarsku Bondar potvrdila, že na antuce umí, Mirra sice rychle vedla, ale nakonec neuhrála set ......................... jinak tyhlety turnaje po Wimblu před US Open Series mívají slabší obsazení, ale zase se na nich objeví třeba mladé talenty a bojuje se o život --- třeba Eva Lys včera po porážce Sherif brečela štěstím smile/smile/smile
Reagovat
hanz
Tak Terynka už svůj strop dosáhla loni.
Reagovat
com
Jaka Terynka.. Snad Terýsek smilesmile
Reagovat
hanz
Ale kdeže, zakončení -sek má jen Kájísek.smile
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist