Martincová v Bogotě vypadla ve 2. kole s domácí teenagerkou Osoriovou

8. 4. 2021, 20:32
Aktuality 44
WTA BOGOTÁ - Tereza Martincová končí na svém prvním turnaji v roli hráčky Top 100 ve druhém kole. Na antukovém klání WTA 250 v Bogotě šestadvacetiletá Češka nestačila na domácí teenagerku Mariu Camilu Osoriovou, předloňské vítězce dívčího US Open podlehla dvakrát 3-6.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Ve formě hrající Tereza Martincová se tento týden v Bogotě představila poprvé jako hráčka Top 100 a svůj první zápas v úterý zvládla, když po obratu udolala dvacetiletou Švýcarku Leonii Küngovou (153. v WTA).

Už na dvanácté akci po sobě tak vyhrála minimálně jeden zápas a popáté v řadě zvládla vstup do hlavní soutěže turnaje WTA. První letošní čtvrtfinále ale vybojovat nedokázala. 

Šestadvacetiletá Češka ve druhém kole nestačila na domácí Mariu Camilu Osoriovou (180.). Devatenáctileté Kolumbijce, která předloni vyhrála US Open juniorek,
na kolumbijské antuce ve vysoké nadmořské výšce podlehla 3-6 3-6.


Martincová se s Osoriovou přetahovala o každý game. Koncovky obou setů ale zvládla pokaždé lépe kolumbijská teenagerka. O sedm let starší Češku zdolala za necelou hodinu a tři čtvrtě.

180. hráčka světa Osoriová hraje hlavní soutěž turnaje WTA potřetí v kariéře a podruhé v Bogotě. Postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum z roku 2019. O premiérové semifinále si zahraje se Švýcarkou Stefanií Vögelovou, přemožitelkou nejvýše nasazené Číňanky Saisai Zheng.

23letá Francouzka Harmony Tanová v kolumbijské metropoli porazila 6-4 7-6 Chilanku Daniellu Seguelovou a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V něm vyzve španělskou šampionku z roku 2012 Laru Arruabarrenaovou, která v Bogotě hraje poosmé a opět nechybí mezi osmičkou nejlepších.

Do čtvrtfinále v Bogotě postoupila pouze jedna členka Top 100 Tamara Zidanšeková a sedm hráček druhé světové stovky.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (08. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Osoriová (Kol.) - Martincová (7-ČR) 6-3 6-3
Zidanšeková (5-Slovin.) - Gattová-Monticoneová (It.) 6-2 6-3
Tanová (Fr.) - Seguelová (Chile) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
vladka
Martincová mně na kurtu připadá, že je nejmíň na práškách...
Reagovat
sojka1
tak ja jeste to dilo zkazy dorazim, mladicka Serrano klepla i Stefanii Voegel a je v semi, dvouhodinova bitva, casto spis jen o nervy, vcetne mych, ale divka zaslouzene, bojovala srdnate, i kdyz opet kostrbate. Slusne podava, dobre pracuje s FH, BH slabsi, tam spis slajzbabuje. Odvazne returny, z jednoho i kratas, obcas si pro zmenu rytmu hry prisviti, zkrati. Stefanii mam velmi rada, ale dneska je uz veterankou a takove zatate holciny ji proste budou porazet, co nadelame.... :-)
Reagovat
FulnekUltras
slajzbabing smile

jako kdybych to viděl... ;-)))
Reagovat
Mony
Ale jak tu píšeme často o nekouatelne Bogote, tak jsem pak po této bitvě přepnul na zelenou(Putna vs Kovinic).. a usnul jsem u toho po pár minutách. Tak teď pisi, kdy nejsou vzhůru ani slepice
Reagovat
Mony
Ale jak tu píšeme často o nekouatelne Bogote, tak jsem pak po této bitvě přepnul na zelenou(Putna vs Kovinic).. a usnul jsem u toho po pár minutách. Tak teď pisi, kdy nejsou vzhůru ani slepice
Reagovat
sojka1
to ale nemusel byt spatny mac... ani pak Badosa s Ash. Jen pochybuju, ze tam kterakoliv predvedla tolik parad na FH (indide-out, inside-in) jako Osorio, holky na to vetsinou nemaji nohy ani odvahu odrkyt uplne cely kurt; carovala i na prijmu, stala az temer na servis care jako Rogi :-)) pripadne odkryvala cele pole postojem u stredu BL, jak chtela returnovat FH... Stefani ji presto lisacky servirovala do tela na tecko. Me takove bojuvky bavi vic nez "uzasne" krizne vymeny 26x pres sako... :-))
Reagovat
Mony
Jasně.. To mě na dívčím tenise zase baví, když jedna druhou o třídu přehrává, pak ji něco rupne v hlavě a z 6:0,4:0 je to 6:0,4:6,1:6..to je lepší, než jakákoliv komedie.., jinak bych raději koukal na bezchybný mužský tenis, ten ale bývá bez tohoto koreni
Reagovat
Mony
Ale pravda, někdy to nemusí být rupnutim v hlavě poražené, ale "odblokovanim" vítězky, jako na poledním finále USopen Osaka-Azarenka
Reagovat
sojka1
zase az tak zabavny holcici tenis by kvuli me byt ani nemusel... kdyz se zacnou samovolne prehazovat packy me favoritce, zlobim se moc... :-))
Reagovat
sojka1
*kvuli mne.... jeeeee
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tos tomu moc nepomohlasmile
Reagovat
sojka1
naopak a horsi nez indide, hrubka a preklep je pro me! rozdil... :-))
Reagovat
sojka1
nebo myslis cele vyjadreni? Ja jsem totiz psala "páčky" (ridici) ale kdyz neposlouchaji packy, je to taky blby... :-))
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
smazaný uživatel
tady je videt, ze ve stovce muze byt fakt kazdy, priserna hracka
Reagovat
sojka1
nepravdivy vyrok, ve stovce jich muze byt jen sto... :-))
Reagovat
Mony
Přesvědči tam jet třeba Kvitovou a pak ji okomentuj, určitě si to vezme k srdci
Reagovat
Mony
Ono to je jako komentovat kosmonauty na mesici:"co tam dělají takový nemehla, když neumí pořádně chodit"
Reagovat
sojka1
ale tak zase na druhou stranu je pravda, ze od Terezy slo o diskutabilni rozhodnuti jet znovu na turnaj, kde ji to zrejme nesedi, ne ze bych se divila a kde uz pred tremi lety prohrala v 1. kole... bud to chtelo fakt aklimatizaci nebo na Bogotu bodnout, divit se "co tu delam", je v jejim veku malo chytre, prinejmensim.... :-)
Reagovat
Mony
Já si myslím, že pořád ty šance na body tu byly největší, ono zas tolik neschazelo, a takový tréning s nepřízní osudu se taky bude hodit. V Praze za pár měsíců asi bude za 2.kolo ráda. Já mám Terku rád právě proto, jaké cestování tomu obětuje. Typicky příklad toho, že v ženském sportu nerozhoduje jen talent, ale hlavně osobnost... I kdyz ta její arogance je někdy i mně neprijemna
Reagovat
Mony
Já mám rád slova Mariana Vajdy:"tenis je o tom, dostat soupeře do nekomformni pozice". Přeloženo podle mne, Nejdo o to, jak se tam hraje mne, ale soupeře se musí hrát ještě hůř.. Měla prostě smůlu, že ve 2.kole narazila na ambiciózní vitetezku US open, která tam na rozdíl od Terky měla "kridla"
Reagovat
sojka1
k te souperove nekomfortni pozici - jasne, ale musis mit na to sebevedomi, ne spackovat, chytat se za hlavu a divit se, ze tam vubec na tom kurtu jsi. Osobne jsem si vzdycky v uzkych rikala: prece nemuzes byt silnejsi nez ja... :-)) jinak ta holcina byla sice strasne tenisove "nevyvazena", ale zajimava, musim si zapamatovat jeji jmeno.... muze se jeste nejen tenisove ucesat, ale vyuzit tu svoji fyzickou dispozici danou domacima horama, sama jsem vzdycky po navratu z "vysek" zasla, co doma pak s baglem hrave vybehnu... o kurtu ani nemluve.... :-)
Reagovat
Mony
To bych srovnal s emocemi, jako bych praštil raketou.. Vždyť tu Kungovou nakonec dala... A ta se ti nelíbila?
Vždyť oni lyžaři, běžci, aj. vědí, proč trénují ve výškách.
Reagovat
sojka1
vsak ano, ta priprava... jinak Kung, zapas byl podminkami i pro me dost utrpeni, ale jo, taky si to jmeno zapamatuji... :-))
Reagovat
sojka1
emoce jsou samozrejme, ale mely by vest k uleve a tou nasledne nakopnout, u Terezy podle me prohlubovaly rezignaci...
Reagovat
blixa
Ty ji prostě nemáš ráda smile. Hele, otepluje se, jaro je tu, bude zobání, klid ... smile
Reagovat
sojka1
:-))) jo a nemam, stejna sorta jako Baruna, me vulgarita odpuzuje, s tim nehnu.... :-(
Reagovat
Mony
Spíš jsi taky byla tenisová šikulka, ne?
Reagovat
sojka1
jasne... :-))
Reagovat
Mony
Ale obě dovedou vyhrávat, i když jsou na kurte ty horsi
Reagovat
sojka1
verim, ze budou vyhravat i v zivote... a budou umet zamest i s lepsim... ;-)
Reagovat
Mony
https://www.bezfrazi.cz/pribehy/tereza-martincova/pristi-zapas
Tohle je hodně staré, ale pekne
Reagovat
sojka1
cetla jsem, pulku jsem uz zapo, ale vzpominam si urcite, ze to bylo sympaticke. Jenze skutecny projev drsnacky Terezy se mi nelibi a je ted otazka, co je dulezitejsi, jestli slova nebo ciny. Ale tu stovku ma, zase tak malo to neni a byla bych blazen, kdybych to neuznala: dobre, Teruna... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesný. Tereza hezky mluví v rozhovorech, v reálu je úplně jinde.
Reagovat
Mony
Je fakt, že s Tigovou v Istanbulu mě zklamala hodně.. Přitom, kdyby se soustředila na svoji hru, tak ji dát mohla..
Reagovat
Mony
Zajímalo by mě, jestli samotní profiteniste chodí sem na TP si přečíst, co o nich drbeme.
Slyšel jsem, že Klára Koukalova sem občas chodila se zasmát.
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám nedělají! :)))
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
rosm
Kvalitou absolutne nestacilo na 19.letou souperku.
Reagovat
Titan
Začít hrát top tenis v 26 letech je prostě nemožné...
Reagovat
FulnekUltras
ale holt to pro našince chce trochu víc času, aby tam mohl lítat jak kdejakej lesňáček nebo cepelín.

https://www.youtube.com/watch?v=fATICc5ILXQ
Reagovat
turista
Asi tak. Je to přes 2000m vysoko což je záhul bez adaptace. Do stovky se Tereza dostala což je posun nahoru.
Reagovat
FulnekUltras
a snad se ještě kousek vydrápe ;-)
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, skvělý výkon. Bojovala jako o život. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist