Martincová v Dubaji nepřekvapila proti Bencicové

13. 12. 2017, 19:55
Aktuality 3
ITF DUBAJ - Tento týden se na okruhu ITF dohrávají poslední letošní zápasy. Solidní dotace a porce bodů přilákala i v polovině prosince zajímavá jména do Dubaje, kde měl zastoupení i český tenis. Tereza Martincová se dostala do druhého kola, v něm ale nepřekvapila proti favorizované Švýcarce Belindě Bencicové, jež vyhrála už dvanáctý zápas v řadě.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se představila naposledy v polovině října v kvalifikaci turnaje WTA v Moskvě. Od té doby dva měsíce nehrála a připravuje se na rok 2018. Přesto ještě jednou zasáhla do sezony 2017, když zavítala na turnaj ITF v Dubaji, kam pořadatelé těsně před Vánoci lákají hráčky na celkovou dotací 100 tisíc dolarů.

Dvaadvacetiletá Češka si včera v prvním kole poradila se Slovinkou Tamarou Zidansekovou, kterou porazila dvakrát 6-4 a připsala si tak první výhru v hlavní soutěži po bezmála pěti měsících.

Druhé vítězství a postup do prvního čtvrtfinále od červencového semifinále na akci WTA ve Gstaadu však vybojovat nedokázala. Martincová nezaskočila bývalou sedmou hráčku světa Belindu Bencicovou, které v prvním vzájemném střetnutí podlehla snadno 1-6 2-6. 

Dvacetiletá Švýcarka Bencicová, která se v září vrátila na kurty po 5 měsíců dlouhé pauze zaviněné operací levého loktu, v listopadu vyhrála dva turnaje WTA 125k v Hua Hin a Taipei a dnes si tak připsala již dvanáctou výhru v řadě.

Ve čtvrtfinále se Bencicová utká s o devět let starší Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou, s níž před dvěma měsíci prohrála čtvrtfinálovou bitvu v Linci. Buzarnescuová prožívá životní sezonu, když vyhrála sedm turnajů ITF a z posledních 17 zápasů jen jednou prohrála.

Mezi osmičku nejlepších se ve Spojených arabských emirátech dostala také bývalá pátá hráčka světa Italka Sara Erraniová. Naopak nasazená jednička Maďarka Timea Babosová vypadla už v prvním kole a připsala si čtvrtou porážku po sobě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem čekal, že uhraje tak game, takže mě překvapila a mile!!!
Reagovat
Dobry-den
ůsmněf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist