Martincová v Kolumbii prohrála s domácí hráčkou páté světové stovky

9. 4. 2018, 19:13
Aktuality 5
WTA BOGOTÁ - Tereza Martincová se první letošní výhry v hlavní soutěži turnaje WTA nedočkala ani na třetí pokus. V kolumbijské Bogotě ve svém prvním zápase sezony na antuce podlehla domácí tenistce z páté světové stovky Marii Herazové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová startovala v hlavní soutěži podniku WTA potřetí v sezoně, ale stejně jako v ruském Petrohradu a mexickém Monterrey ani v kolumbijské Bogotě výhru nevybojovala.

V prvním letošním zápase na antuce třiadvacetiletá Češka překvapivě neuspěla proti domácí 443. hráčce světového žebříčku Marii Herazové. O dva roky mladší Kolumbijce podlehla 4-6 6-1 3-6, když v rozhodujícím setu přišla o vedení 3-1.

Martincové se tak letos nedaří. Kromě nezdarů v hlavních soutěžích ztroskotala pětkrát v kvalifikaci a jediný start na podniku ITF pro ni skončil ve druhém kole.

Tatiana Mariaová v Bogotě plní poprvé v kariéře roli nasazené jedničky turnaje WTA a svůj úvodní zápas zvládla. Třicetiletá Němka porazila 6-3 6-2 Španělku Georginu Garcíaovou-Pérezovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do druhého kola. V něm na ni čeká Daniela Seguelová z Chile.

Třiadvacetiletá Slovenka Karolína Schmiedlová na antuce v kolumbijské Bogotě zdolala 7-5 0-6 6-1 předloňskou šampionku Američanku Irinu Falconiovou a poprvé od října 2016 vyhrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (09. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Herazová (Mex.) - Martincová (ČR) 6-4 1-6 6-3
Mariaová (1-Něm.) - Garcíaová-Pérezová (Šp.) 6-3 6-2
Larssonová (3-Švéd.) - Bonaventureová (Belg.) 7-6(4) 6-1
Seguelová (Chile) - Gibbsová (USA) 6-2 6-2
Schmiedlová (SR) - Falconiová (USA) 7-5 0-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
třeba dodat, že pro Herazo nejenže to bylo první vítězství na WTA, ale vlastně i na turnaji lepším než 25k. Prakticky vyjma zdejších wild cards a pár fedcupům s takovými zápasy ani nemá zkušenosti:)
Bohužel ty větší domácí naděje dostaly obtížnější los do 1.kola. Šestnáctiletá Osorio Serrano sice statečně vzdorovala Anně Blinkové, ale razance Anny byla zatím nad její síly. Možná v tom sehrál roli i přílišný respekt, když jí trvalo několik her než začala hrát svůj tenis. Od druhého setu už to bylo i kvůli problémům Anny, která se po každém míči dlouho vydýchávala vyrovnané.
Jinak Mariu vede Alejandro Falla, který teprve nedávno ukončil kariéru.
Reagovat
letityfanousek
výsledek odpovídá. Tereza je sice na žebříčku výš, ale v antukovém žebříčku je Herazo momentálně lepší, má lepší formu a před domácím publikem se chtěla vytáhnout
Reagovat
EllNino
tak tak ... navíc tamní podmínky jsou dost specifické, míče tam lítají úplně jinak než v Evropě ... a Kolumbijka je zná jako své boty
Reagovat
tommr
letos je to zatím opravdu bída - a to jak výsledkově tak herně. Lehčí soupeřku už na WTA turnajích asi Tereza nedostane ...
Reagovat
bella
Za to lepsiho fanouska si Tereza fakt prat nemohla :D.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist