Martincová v Mexiku další výhru nevydřela, v boji o čtvrtfinále podlehla Boserupové

6. 4. 2017, 08:02
Aktuality 10
WTA MONTERREY - Tereza Martincová v mexickém Monterrey pátý zápas během pěti dnů nevyhrála. V boji o čtvrtfinále dvaadvacetiletá Češka podlehla ve třech setech Američance Julii Boserupové, proti které nedokázala dokonat obrat.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se v Monterrey na osmý pokus kvalifikovala poprvé v sezoně do hlavní soutěže turnaje WTA a v té si připsala premiérový skalp hráčky Top 50. Pátý zápas, z toho čtvrtý třísetový, během pěti dnů už ale vyhrát nedokázala a po druhém kole se se soutěží dotované 250 tisíci dolary rozloučila.

Den po skalpu 43. hráčky světa McHaleové Martincová nestačila na další Američanku Julii Boserupovou, které ve světovém žebříčku patří 95. místo. Dvaadvacetiletá Češka o tři roky starší soupeřce 3-6 6-4 4-6. 

Martincová přitom sahala po úspěšném obratu. Po prohraném prvním setu si vynutila třetí sadu a v té vedla 3-1. Pak ale ztratila osm fiftýnů v řadě, v závěru jí došly síly a zápas prohrála při svém podání.

Na turnaji WTA hrála Martincová potřinácté v kariéře a má na nich bilanci 8-13. Jejími nejlepšími výsledky jsou semifinále z kanadského Québecu 2016 a čtvrtfinále z brazilského Florianópolisu 2015.

Díky bodům za úspěšně absolvovanou kvalifikaci a postup do 2. kola v Monterrey by se měla ve světovém žebříčku posunout poprvé v kariéře do Top 150.

Pětadvacetiletá Boserupová tak v Monterrey proměnila ve čtvrtfinále i svůj druhý start. O své druhé semifinále na okruhu WTA bude usilovat v prvním vzájemném souboji se třetí nasazenou Caroline Garcíaovou. Třiadvacetiletá Francouzka, která obhajuje semifinále a předloni v Mexiku došla dokonce až do finále, ve druhém kole smetla 6-0 6-3 Argentinku Nadiu Podoroskou.

"Dnes jsem odehrála lepší zápas, než před dvěma dny. Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou rychlých setech, ale myslím, že mám stále co zlepšovat," komentovala Garcíaová. 

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily dvě bývalé šampionky. Vítězka z let 2010, 2011 a 2013 Ruska Anastasia Pavljučenkovová a šampionka ze sezony 2012 Maďarka Timea Babosová se utkají poprvé v kariéře.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (05. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Boserupová (USA) - Martincová (ČR) 6-3 4-6 6-4
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Ahnová (USA) 7-6(5) 6-4
Garciaová (3-Fr.) - Podoroská (Arg.) 6-0 6-3
Babosová (5-Maď.) - Broadyová (Brit.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
marcel19752
Za stavu 3:1 měla možnost na dvojitý break. Nepovedlo se a opravdu 5 zápas v 5 dnech tak došli síly.
Reagovat
Frick
Spíš tam měla nějaký zdr. problémy. Ty zafačovaný stehna tam neměla jen tak.
Reagovat
horska.kraslice
Asi jedno i druhé, myslím.
Reagovat
tommr
jj velká škoda, protože k úplnýmu obratu chyběl opravdu jen malej kousek ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
hra ma jeste spoustu slabin, chybi zkusenosti, ale houzevnatost tam je obrovska... divala jsem se a uz jsem ji uverila.. :-(
Ty tejpy a bandaze mohou byt prevence, kdyz neco tahne. Ale treba uz nasledek trisetaku. Zda se mi i osvalenejsi, jiste tvrde maka.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/terezamartinec/

Měla tam nějaký modřiny, dle fotek.
Reagovat
marcel19752
Díval jsem se na celý zápas. Dal jsem tomu přednost před duelem Šafářové, protože jsem byl zvědavý na novou krev, neboť jsem ji ještě nikdy hrát neviděl.Rozhodně nelituji. místy předváděla opravdu špičkový tenis.Je ,ale pravda, že jí srážel takový ten nekonzistetní výkon, kdy jednu chvíly skvěle a pak trochu zmar.
Reagovat
Krisboy
Škoda, ale i tak se dostala na kariérní žebříkové maximum. První 150ka - to už má zvuk! :)
Reagovat
turista
Zvuk to má. Ale Tereza má ještě větší předpoklady vydělávat designem než tím tenisem.
Reagovat
Hector21
Nasti jde dál, ale sakrblé, to byla fuška...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist