Martincová v Nottinghamu vzdala své první letošní semifinále

11. 6. 2022, 14:44
Aktuality 9
WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová na trávě v Nottinghamu nedohrála své první letošní semifinále. V boji o celkově druhé finále vzdala kvůli bolestem pravého kolena za stavu 3-6 a 1-4 Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové. Ta si o premiérový titul na okruhu WTA zahraje s Alison Riskeovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová vzdala své první semifinále od loňského července za stavu 3-6 a 1-4 kvůli nespecifikovaným zdravotním potížím. Sedmadvacetiletá Češka se tak do druhého finále na okruhu WTA v kariéře nedostala, dosud ho hrála jen vloni v Praze.

Šedesátá hráčka světa Martincová neuspěla proti  proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové ani ve třetím zápase. Zatímco dosud neztratila na trávě v Nottinghamu ani set, v první sadě proti Brazilce prohrála za stavu 2-2 podání a soupeřka už dotáhla úvodní dějství k vítězství.

Také ve druhé sadě o rok mladší Brazilka výborně servírovala. Přemožitelka nasazené jedničky Marii Sakkariové neudělala v duelu ani jednu dvojchybu a za celý zápas nenabídla Martincové jediný brejkbol.

Sama naopak za stavu 2-1 prolomila opět soupeřčin servis a vzápětí brejk při svém podání potvrdila. Rodačka z Prahy pak po krátkém rozhovoru s lékařkou duel skrečovala.

"Dnes ráno jsem se probudila s nezvyklou bolestí v pravém koleně. Přesto jsem se rozhodla nastoupit. Možná to nebylo nejlepší rozhodnutí, ale vždycky to chci zkusit. Bolest se však zhoršovala, takže jsem se rozhodla skončit," napsala Martincová na instagramu.

Martincová i tak vylepšila v Nottinghamu loňský výsledek, tenkrát skončila ve čtvrtfinále. Sedmadvacetiletá tenistka hrála semifinále turnaje WTA popáté v kariéře. Je také přihlášená do turnaje v Birminghamu příští týden. Její další start je ale kvůli dnešnímu odstoupení nejasný.

"Omlouvám se všem, kteří mě podporují. Nyní se pokusím co nejdříve uzdravit a plně se připravit na další zápasy," dodala Martincová.

Osmačtyřicátá hráčka světa Haddadaová Maiová se ve svém druhém finále v kariéře střetne buď s Američankou Alison Riskeovou.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 eur
sobotní výsledky (11. 06. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Martincová (ČR) 6-3 4-1 / skreč M.
Riskeová (USA) - Golubicová (Švýc.) 6-3 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
George_Renel
https://sport.aktualne.cz/tenis/martincova-si-finale-v-nottinghamu-nezahraje-duel-proti-hadd/r~e4276050e97f11ec82b7ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
brixner
Zkoukl jsem jen nějaké HL...
Příjde mi, že i v tom Stuttgartu bylo na zápase víc lidí, než na Rolandovi!
Kurt v Nottinghamu je prostě báječnej!
A docela určitě je začátek travnaté sezóny ten nejhezčí z celého roku!smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=XZhKGOBzwgE

Skvele, hlavne tema tenis na trave:)
Reagovat
Vlk-v-trave
skrec...tak to je skody... ale nevidel jsem.
Reagovat
ladinec
Na tatera si vydělala. Hezká holka a tak se tím tetování p....... Když už ne tenisová jednnička, tak aspoň nejvíce potetovaná tenistka.
Reagovat
Mony
dnes jí to moc nesedlo. Nebyl to její den a asi ani její oblíbená soupeřka. .Tu fyzio si nechala přivolat ještě za vyrovnaného stavu ve 2 setu během dlouhého gamu, který pak prohrála
Reagovat
Fransoas
Dnes jí nešel tak dobře servis jako včera.Brazilka hrající levou rukou hráka naprosto dobře a dařilo se jí vše.Nadomnívám se,že by bezdůvodně nechtěla hrát.
Reagovat
Dobry-den
Další její zbabělý útěk 2 gamy před prohrou. Trapné. smile
Reagovat
Mantra
vidím to obdobně, když jí to nejde a přestane bavit, tak to prostě "vzdá". Ale vy skutečnosti jí mnoho nebude, klidně v pondělí bude někde hrát... žádnej morální gigant tedy rozhodně není, už vícekrát to potvrdila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist