Martincová v Palermu zvládla první kolo kvalifikace proti Küngové

2. 8. 2020, 10:39
Aktuality 2
WTA PALERMO - Tereza Martincová vyhrála svůj první soutěžní zápas od březnového přerušení sezony, když na úvod kvalifikace antukového turnaje WTA v Palermu otočila nepříznivý vývoj proti devatenáctileté Švýcarce Leonii Küngové. Ve druhém kole se 25letá Češka utká s Běloruskou Sasnovičovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová od břerznového přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru čtyři exhibiční akce, na nichž předváděla solidní výkony. Po dlouhé pauze se vydala hned na první turnaj restartu sezony do Palerma, kde úspěšně vstoupila do kvalifikace. 

133. hráčka světa Martincová na úvod porazila 4-6 6-2 6-1 mladou Švýcarku Leonii Küngovou, jež figuruje v žebříčku na 155. místě. Pětadvacetiletá Češka v první sadě neudržela vedení 3-1 a set ztratila, ale psychicky se nesložila nakonec vývoj bez potíží otočila. 

Ve druhém kole Martincová narazí na bývalou 30. tenistku světa Aliaksandru Sasnovičovou z Běloruska, kterou před třemi lety přehrála snadno ve dvou setech na domácí antuce v Praze. V závěrečném kole vítězka narazí na domácí Martinu Di Giuseppeovou, nebo Španělku Laru Arruabarrenaovou, která v úvodním kole vyřadila nasazenou trojku Greetje Minnenovou z Belgie.

V sobotu večer byla rozlosována hlavní soutěž. Nasazená jednička podniku WTA International Petra Martičová z Chorvatska začne proti Belgičance Alison Van Uytvanckové, dvojka Markéta Vondroušová čeká na jednu z hráček z kvalifikace a druhá Češka s jistou účastí v hlavní soutěži Kristýna Plíšková vyzve nasazenou trojku Mariu Sakkariovou.

• WTA INTERNATIONAL PALERMO •
Itálie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 02. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Küngová (Švýc.) 4-6 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Markéta Vondroušová: pokud je stoprocentně zdravá tak by měla dojít minimálně do semifinále ...
Kristýna Plíšková: ta měla na los smůlu a postup Kristýny do druhýho kola přes Sakkariovou by byl pro mě velký překvapení ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist