Martincová v Québecu na finále nedosáhla, v semifinále padla s Davisovou

17. 9. 2016, 23:40
Aktuality 30
Tereza Martincová si na turnaji v kanadském Québecu o svůj premiérový titul nezahraje. Jednadvacetiletá Češka nestačila v semifinále na Američanku Lauren Davisovou, s níž prohrála 3-6 7-6 6-2. Davisová si o titul zahraje s Francouzkou Dodinovou.
Tereza Martincová

Tereza Martincová v Québecu prošla dvoukolovou kvalifikací a další tři výhry přidala i v hlavní soutěži, čímž překonala svůj nejlepší výsledek. Po třísetových bitvách s krajankou Barborou Krejčíkovou a Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou si včera ve čtvrtfinále poradila také s Američankou Jessicou Pegulovou a zajistila si tak postup do semifinále.

V něm dnes jednadvacetiletá česká hráčka čelila Američance Lauren Davisové, jež je v žebříčku o 129 míst výš než česká tenistka a byla už i hráčkou elitní padesátky.

Martincová prohrála úvodní sadu 3-6, ve druhém dějství ale zabojovala, hrála agresivně a i přes viditelné zdravotní komplikace s nohou set získala v dobře zvládnuté zkrácené hře. V rozhodující sadě si Američanka vypracovala díky dvěma brejkům vedení 4-1, jeden brejk pak sice ještě Češka smazala, více už ale nezmohla a nakonec po dvou a půl hodinách boje prohrála 3-6 7-6 2-6.

Davisová si v Kanadě o titul zahraje s devatenáctiletou Oceane Dodinovou, jež postoupila do svého premiérového finále po výhře 6-4 3-6 6-2 nad Američankou Julií Boserupovou.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (17. 09. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Davisová (USA) - Martincová (ČR) 6-3 6-7 6-2
Dodinová (Fr.) - Boserupová (USA) 6-4 3-6 6-2

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Růžička ven!!!!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dostali jsme nakládačku pravda,ale tak černě bych to neviděl.zbyvaji pořád 2 hratelnejsi zápasy pánové.urcite se naši ponauci.kanada je úplně jinde před světem nebudeme jediní s výpraskem to je jistota.vse je otevřené USA ani výběr evpropy nás válcovat nebude tam se body určitě urvat dají! Kanada je jistým vítězem!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hadamczik ven!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to nevadí že dostali takovou nakládačku,hlavní je že Voráček říkal že lepší partu v reprezentaci nikdy nezažil a Hemský navíc řekl že pod lépe připravenýma trenérama v repre nikdy nehrál.Takže je vše O.K.
Reagovat
Krisboy
Takže vlastně vyhráli.
Reagovat
FulnekUltras
pomalí, neobratní, průhlední - a dřevorubci tak mohou zůstat naprosto v pohodě. Korunu všemu nasadil třetí gól do šatny vteřinu před koncem 1. třetiny po zcela zbytečných hračičkách Kempného při vyvážení puku od vlastní branky. Dobrou noc...
Reagovat
smazaný uživatel
Drž píču.
Reagovat
FulnekUltras
seš slepej, nebo co? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si tohle, ty demente.
https://twitter.com/monty025/status/777311935301910529

Ty budeš přesně takovej typ, co jenom nadává a když se něco vyhraje, tak jako první jde hopsat na náměstí...
Reagovat
FulnekUltras
přepni si radši na nějakou husičku, ať si spravíš chuť... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
A ty na nějakýho komouše. :D
Reagovat
FulnekUltras
už je to 0:4 - vydržíme ještě u těch čučkařů? ;))) ...prvních 5 minut celkem zajímavě vpředu vířili, a šlus...faktem je, že Palátovi chybělo k brankářem vyražené lehké teči dost málo, Hemský trefil spojnici - ale to bylo z našich "vážnějších akcí" taky všechno...v obranné fázi jsme opravdu zoufalí.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď je jasný, že oni jsou psychicky nahoře a my dole. Bohužel už to bude asi jenom o výši skóre. Ale stojím si za tím, že v 1. třetině jsme o tolik horší nebyli a psalo to víc lidí. Těžko se to ale vysvětluje někomu jako ty... Stejně se budu rozhodovat až v následujících dvou zápasech. S výhrou proti Kanadě nikdo nepočítal.
Reagovat
FulnekUltras
0:5... až do prvního gólu cca v 8. minutě to skutečně celkem šlo... ;))) Každý zápas je samozřejmě jiný, takže pořád můžeme překvapit s pro nás určitě hratelnější slovensko-švýcarskou Evropou - a potom třeba i v klíčovém masakru s ušáky... ;)
Reagovat
FulnekUltras
těsně před koncem 2. periody sice ještě Červus zabřevnil, ale to je všechno v situaci, kdy se už hraje prakticky jen o Priceovo čisté konto...
Reagovat
FulnekUltras
a přes jednoznačnou roli papírových favoritů (97:3 resp. kursově 1,5:5,6) prohráli úvodní duel elitní hokejové soutěže se všeobecně podceňovaným výběrem Evropy, ve kterém mají nejvýraznější podíl Slováci a Švýcaři, jasně 0:3. Po celý zápas byli jakoby vlažní, bez obvyklé dynamiky - a když na ně ještě z mantinelů tu a tam vybafly reklamy v azbuce, jejich hra se rozklížila totálně... ;) Navíc atmosféra v hale trochu až příliš komorní a globalistická - tohle za našich mladých let nebývalo... Jsem docela zvědav, jestli se místní diváci proberou aspoň od 2.00 v zápase Kanady s Českem.
Reagovat
horska.kraslice
Rukopis Ivety Benešové je znát, u některých úderů jako bych viděla hrát Ivetu.
Reagovat
EllNino
No ....do elegance Ivetky má daleko, ta měla ty údery fakt učebnicový :)
Reagovat
horska.kraslice
To určitě, Tereza v řadě případů zůstávala na úrovni pokusu, ale trend tam vidím. :-)
Reagovat
Frick
Asi to bude dneska mrzet, když soupeřka byla hratelná, kdybys byla cajk. Ale i tak jí to Terka nedala zadarmo - 2,5h bitva!

Nemyslim si, že bychom čekali, že když nikdo nebyl v MD-listu (příp. po konci Lucky H. v kvaldě), že bude jedna z našich holek bojovat o finále. No ale - povedlo se.

Terka tedy za týden vyhrála 5 zápasů s výjimkou Q1 v žádnym z nich nebyla favoritkou.

Připíše si celkem 128 (110+18) bodů, což je (bez dvou bodů) na úrovni vyhrané ITF 75.000+H, případně třetího kola na GS!

Ještě připomenu, že SF na WTA turnaji (bez 125K) je výsledek, na který stále čekají i hráčky, jenž už prolomily hranici TOP 100, či se na GS dostaly (min.) do třetího kola - Smitková s Kr. Plíškovou.
Reagovat
EllNino
http://www.tennis-arena.cz/bertensova-si-dopreje-odpocinek-14264cz/

čekal jsem, kdy ji to vražedné tempo dostihne a bohužel je to tu ... tak snad se vrátí zase silná, hraje pěkně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvazuji o zalozeni nejakeho specialniho klubu KiKin pod Vlcim patronatem.
Takova tenisova petka, a udelam z toho neco ve stylu te slavne hokejove ruske petky...

KiKi Mladenovic, KiKi Bertens, KiKi Pliskova, KiKi Kucova a kapitankou tehle specialni tenisove pecky bude CiCi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že CiCi není žádná KiKi, když je to Catherine. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chytremu napovez, hloupeho nakopni...
tak si vyber?:)))
Mozna pochopis bez nakopnuti:)
Reagovat
horska.kraslice
Ještě bych tam přidala CoCo :-)
Reagovat
EllNino
trénuj a jednou budeš dobrá :) Škoda tý nohy, jsem zvědav, jestli se představí v Soulu, ale tipuju, že jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
ah ty slajsy, ty slajsy...;)
Reagovat
EllNino
jojo očička bolí :)
Reagovat
George_Renel
ale ta limitace zraněním byla výrazná. Přesto slušný tenis od obou. Ale Tereza ještě musí pilovat, některé ty pokusy o zkrácení byly fakt bídné.
Reagovat
tommr
mě docela překvapilo, že i přes tu nohu Tereza dokázala s Davisovou dva sety držet krok. Když jí ale utek začátek třetího tak už to otočit nešlo ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist