Martincová v závěru sezony stihla návrat na kurty, v Andoře utrpěla těsnou porážku

28. 11. 2023, 21:47
Aktuality 4
WTA 125k ANDORRA - Tereza Martincová se po tříměsíční pauze zaviněné bolestmi pravého zápěstí vrátila těsnou porážkou. V prvním kole halového turnaje WTA 125k v Andoře devětadvacetiletá Češka podlehla 4:6, 6:1, 5:7 Francouzce Jessice Ponchetové, když ve třetím setu za stavu 4:2 a 40:15 nevyužila dva brejkboly, nedokonala obrat a v pátém vzájemném duelu utrpěla první neúspěch.
Tereza Martincová (© Profimedia)

Tereza Martincová si letos zahrála finále na turnaji ITF v Zaragoze či čtvrtfinále na domácím podniku WTA Livesport Prague Open, ale také dvanáctkrát (včetně kvalifikací) skončila na raketě první soupeřky a vypadla z TOP 100.

Naposledy se představila na US Open, na kterém neprošla kvalifikací a poprvé od roku 2018 chyběla v hlavní soutěži. Od té doby léčila bolavé zápěstí netušila, kdy se na kurty vrátí.

Stihla to ještě v závěru sezony. První ze dvou akcí odehrála na podniku WTA 125k v Andoře, kde ji v úvodu čekala oblíbená soupeřka Jessika Ponchetová. O dva roky mladší Francouzka sice figuruje ve světovém žebříčku o 26 příček výše, ale osmadvacetiletá Češka vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy 2:0 na sety.

A Martincová mířila za výhrou i v knížectví mezi Francií a Španělskem. Sice prohrála úvodní sadu, ale druhou bleskově získala a v rozhodujícím dějství vedla 4:2 a 40:15. Jenže brejkboly nevyužila a nakonec prohrála 4:6, 6:1, 5:7.

Nyní má 150. hráčka světa Martincová v plánu odletět do Dubaje, kde je přihlášena na turnaj ITF W100 a následně by měla absolvovat přípravu na novou sezonu.

Výsledky turnaje WTA 125k v Andoře

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Yonaash
No jo, když neporazí ani slaboučkou Ponchet (bez servisu, bez razance) nevím, koho by chtěla do 1.kola.
Reagovat
tommr
U Terezy nic novýho. Pořád stejná písnička. Na míčky vyhrála 108:96 ale co je to platný když závěry setů naprosto nezvládá ...
Reagovat
Yonaash
Já bych spíš marně hledal věci, který zvládá
Reagovat
lvicek
To už je velký rozdíl, to se tak často nevidí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist