Martincovou na Tchaj-wanu zastavila záda. Češka ve čtvrtfinále vzdala

16. 11. 2018, 07:56
Aktuality 22
WTA 125k TCHAJ-PEJ - Tereza Martincová na turnaji WTA 125k v Tchaj-peji pátou výhru v řadě nepřidala. Ve čtvrtfinále čtyřiadvacetiletá česká kvalifikantka vzdala kvůli bolestem zad Nizozemce Bibianě Schoofsové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová na Tchaj-wanu absolvovala již jubilejní 30. turnaj sezony a možná právě časté cestování a změna prostředí se podepsala na jejím zdraví.

Čtyřiadvacetiletá Češka na podniku WTA 125k v Tchaj-peji prošla kvalifikací a měla našlápnuto k úspěchu, zranění ji ale nedovolilo se o něj porvat.

Po čtyřech výhrách v řadě si dnes zahrála v teprve třetím a dosud největším čtvrtfinále sezony a měla ho solidně rozehrané. Proti sousedce ze světového žebříčku Nizozemce Bibianě Schoofsové měla v prvním setu za stavu 5-4 setbol při podání soupeřky, ale ta ho dokázala odvrátit.

Úvodní dějství nakonec Martincová prohrála v tie-breaku a když v úvodu druhé sady ztratila první tři gamy, rozhodla se kvůli bolestem zad nepokračovat. Utkání skrečovala potřetí v sezoně.

I když Martincová nebude s letošní sezonou příliš spokojená, chuť si spravila alespoň v jejím závěru. Vyhrála totiž 11 z 13 zápasů, před měsícem slavila titul na podniku ITF 25k v portugalském Obidosu a čtvrtfinále v Tchaj-peji jí dává téměř jistotu, že počtvrté v řadě zakončí rok v Top 200. Na začátku roku však určitě pomýšlela výš, třeba i na elitní stovku.

Třicetiletá Schoofsová ve svém největším semifinále narazí na nasazenou dvojku Luksiku Kumkhumovou. Thajská tenistka pokračuje v tchajwanské hale bez ztráty setu. Dnes porazila 6-3 6-1 Nao Hibinovou z Japonska.

V Tchaj-peji se daří Sabine Lisické. Bývalá světová dvanáctka rovněž ještě neztratila set. Dnes si poradila 6-4 6-0 s domácí osmnáctiletou tenistkou En-Shuo Liang. O své první finále od triumfu v Hongkongu v roce 2014 bude usilovat proti Vitaliji Djatčenkové. Ruská hráčka smetla 6-1 6-0 Číňanku Lin Zhu.

• WTA 125k TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, koberec / hala, 125.000 dolarů
páteční výsledky (16. 11. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schoofsová (Niz.) - Martincová (ČR) 7-6 3-0 skreč M.
Kumkhumová (2-Thaj.) - Hibinová (5-Jap.) 6-1 6-3
Djatčenková (6-Rus.) - Lin Zhu (4-Čína) 6-1 6-0
Lisická (Něm.) - En-Shuo Liang (Tchaj-wan) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
misa
Videorozhovor pro iDNES. Souhrn i celá délka:

https://sport.idnes.cz/rozstrel-lucie-safarova-konec-kariery-tenis-fmw-/tenis.aspx?c=A181115_174017_tenis_dm

Lidi se diví, že chce už končit, ale zatím je neoblomná. V Melbourne by ráda něco uhrála, uvidíme... Dokud hraje, tak pořád existuje malinká šance...
Reagovat
misa
Lucie a singlové grandslamy:

Na obou jejích nejúspěšnějších gs. turnajích prohrála s hráčkama, které nikdy neporazila. Ve Wimbledonu 2014 s Petrou a rok nato v Paříži se Serenou. Lucka hrála v obou zápasech výborně, první set sf. v Londýně o ni Petra řekla, že byla lepší... Když dostala ve finále Paříže šanci, získala set a brejk ve třetím. Pak se ale SW rozjela... Lucka si tak může říkat, že tyhle šance nepromarnila a udělala všechno, co bylo v jejích silách.

Škoda, věřím, že kdyby tyhle dvě někdo předtím vyřadil, tak by aspoň jeden z těch turnajů skončil vítězně. Přece jen Bouchard ve finále nebyla neporazitelná a třeba Timea B. v Paříži taky ne. Ovšem situace, kdyby šla Lucie podávat na výhru ve finále by asi byla pekelná :) Stačí si vzpomenout, jak s ní zacvičilo semifinále s Anou Ivanovič, když první pokus jak dopodávat zápas zazdila třema dvojchybama v gemu... Pak se ale vzchopila a životní šanci si nenechala utéct.
Reagovat
misa
Zaznamenal jsem zájem několika lidí o kompletní článek, zejména se hlásil EllNino :) Mluví se tam o různých hráčkách. O Petře, že je až nezdravě hubená.

http://jyxo.info/uploads/2C/2c6df12fa5649c6b8ec1f786bbeb786f6d2fad6b.jpg
http://jyxo.info/uploads/31/31bc4d67210156bb81ebc9fa2c3f2c2bad962237.jpg

Potěšila mě zmínka o Lucii Šafářové. Bude hrát extraligu za Prostějov a překvapivě by měla být připravená v případě nominační nouze naskočit i do Fed Cupu s Rumunskem. Jinak se o Lucii vyjadřuje doc. Černošek pochvalně. Šikovná je, asi nejsem sám, kdo si všimnul, že za hezkým obličejem a milým úsměvem se ukrývá i něco víc. Ostatně oba rodiče mají VŠ a ona pár let studiem taky strávila.

Tady bych souhlasil s Frickem, že Lucka by ještě mohla hrát, při dobře voleném programu by stovku určitě udržela, ale když už sama nechce...

Sami si můžete rozhodnout, jestli stál rozhovor za přečtení.
Reagovat
EllNino
moc díky miso ... souhlas, stovku by dala, ale rostě už jsou priority jinde ... já ji chápu :) Měla krásnou kariéru, zahraje si v milované Austrálii, kde vyhrála turnaj v Gold Coast, byla ve čtvrtfinále Melbourne, dařilo se jí poměrně v Sydney i Brisbane :)
Reagovat
misa
A na Hopman Cupu 2015 málem porazila Serenu, na youtube je ještě sestřih z toho zápasu.

Ještě jsem nahoře dal odkaz na jeden rozhovor:

O tom, co jí chybělo
"Vítězství grandslamu v singlu, to je snem každého tenisty. To finále je takové, že jste blízko a zároveň daleko. Teď bych musela vydržet čtrnáct dní jak fyzicky, tak psychicky na vrcholu a nemyslím si, že bych toho ještě byla schopná. A chybí mi i pochopitelně i ten vyhraný Wimbledon v deblu."
.....
Asi i proto konec, až do konce snila o velkých výhrách, hrát okolo 80. místa by určitě nechtěla.
Reagovat
EllNino
tak nějak ... škoda, že to v Lucce Rob probudil až takhle pozdě ... kdyby ho potkala ve 20 letech, ale to jsou kdyby :D
Reagovat
EllNino
Petra bez Prahy ... rozumné
Reagovat
bIbec
super díky.
Reagovat
Frick
Dostane se nějaká česká tenistka příští rok poprvé do stovky?

Pět holek U25 už nakouklo do TOP 160, takže z tohoto úhlu pohledu by to bylo asi i celkem záhodno.
Reagovat
misa
v Brně:
https://www.blesk.cz/galerie/celebrity-ceske-celebrity/815451/poprve-se-ukazali-spolu-rande-plekance-se-safarovou-v-brne?foto=0
https://www.blesk.cz/galerie/celebrity-ceske-celebrity/815451/poprve-se-ukazali-spolu-rande-plekance-se-safarovou-v-brne?foto=7

A Frick měl obavy, že už jsou od sebe :)
Reagovat
Frick
To musí bejt úžasný. Dete po ulici, a tam na vás začně někdo pálit velkym exterákem.

Má mít 200/F2 a pálit to na ISO 12800 bez něj. 5DM4 by neudělala špatný fotky. Ani na 25 600 ne.
Reagovat
EllNino
Proč se nejdeš realizovat teda? :D Třeba by tě nějakej bulvár zaměstnal, vypadáš, jako by vylezl z pralesa, nikdo nebude čekat, že jsi paparazzi
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně! Asociál.
Reagovat
misa
Mně je spíše divné, jak se někdo dozví, že půjde Plekanec s Šafářovou po ulici. Lucka přece není tak slavná, aby jí někdo hlídkoval u domu. Nebo ta 5 let stará kauza s Kvitovou, jak si zaběhla do hotelu v Eastbourne za Štěpánkem a "náhodou" z toho vznikl fotoseriál.
Reagovat
Frick
Mohli jí hlídkovat před barákem, to si dovedu představit.
Reagovat
misa
Za chvíli ji ještě budou otravovat nějací úchylové. Což už se vlastně před pár lety stalo, ale jen na internetu.
Reagovat
EllNino
sám to děláš no ... to chápu, že si to dovedeš představit
Reagovat
Frick
Nejvyšší čas si odpočinout a snad rok 2019 bude o dost lepší!
Reagovat
blixa
To jo. A ty by sis měl taky odpočinout. Od TP pokud možno trvale ;-)
Reagovat
Frick
Běž se léčit k Prototototototpopopopový.
Reagovat
blixa
Tvoje oblíbená psychiatrička ? :D No jo, to se pak nedivím že na tom jsi tak zoufale ;-)
Reagovat
rubens
Chytněte se za ručičku a běžte spolu... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist