Massu může obhajovat olympijské zlato

30. 6. 2008, 21:47
Aktuality 2
Chilský tenista Micolas Massu bude moci obhajovat dvě olympijská zlata z Atén. Rozhodla o tom dnes v Londýně Mezinárodní tenisové federace ITF, která jemu a dalším jedenácti tenistům udělila divoké karty pro turnaj v Pekingu.
Nicolas Massu

Překvapivému vítězi olympijské dvouhry i čtyřhry patří v současné době až 131. místo světového žebříčku a nesplnil tak nominační kritéria ITF. Stejně jako Jonas Björkman ze Švédska, Max Mirnyj z Běloruska, Kevin Anderson z Jihoafrické republiky, Kei Nišikori z Japonska a Číňan Pcheng Sun se však nakonec dočkal dodatečné pozvánky. "Vždycky rád reprezentuji svou zemi, navíc mám skvělé vzpomínky na čtyři roky staré úspěchy," nechal se slyšet Massu.

V ženském pavouku se kromě dříve nominovaných objeví také Alicia Moliková, obhájkyně bronzu z Atén. "To je asi nejlepší věc, která se mi od roku 2004 přihodila. Hrála jsem na dvou olympijských hrách a musím říct, že jsou pro mě největší událostí v kariéře," dodala šťastná Australanka. Další místa získaly Maria Korytcevová z Ukrajiny, Chan Yung-jan z Tchaj-wanu, Ajumi Moritaová z Japonska, Núria Llagosterová-Vivesová ze Španělska a Selima Sfarová z Tuniska.

"Všichni, kterým bylo dnes uděleno od ITF místo pro Peking, přinášejí do turnaje kvalitu. Někteří jsou mladí reprezentanti zemí, které by na olympiádě neměly mnoho příležitosti vyniknout, jiní zase získali v minulosti olympijské medaile či úspěchy v Davisově poháru či Fed Cupu," prohlásil prezident federace Francesco Ricci Bitti.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bravo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nyní už těžško předvede takové výsledky,bude rád když postoupí do druhého kola!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist