Matosevic z kvalifikace až do finále, Anderson vyřadil i Isnera

4. 3. 2012, 06:59
Aktuality 8
ATP DELRAY BEACH - Senzační jízda Marinka Matosevice se v Delray Beach nezastavila ani v semifinále. Šestadvacetiletý Australan vyhrál už 12 utkání v řadě, když zdolal 5-7 6-4 7-6 Dudiho Selu a postoupil do finále. V něm střetne s katem domácích tenistů Kevinem Andersonem.
Marinko Matosevic

Marinko Matosevic až do tohoto týdne nikdy nehrál ve čtvrtfinále turnaje ATP, jenže po čtyřech porážkách v řadě z úvodu sezony se šestadvacetiletý Australan rozjel. Začátkem února získal na domácí půdě v Caloundře svůj třetí challengerový titul a už na 12 natáhl šňůru vítězných zápasů na podniku ATP v Delray Beach.

Až 173. hráč sěta na Floridě prošel bez ztráty setu kvalifikací, po které už kolil jednoho favorita za druhým v hlavní soutěži: Karloviče, Bogomolova, Gulbise a v sobotním semifinále zvládl i bitvu s Dudim Selou, kterého porazil poprvé až ve čtvrtém vzájemném utkání. Zatímco loni v Delray Beach vyhrál ve třech setech soupeř z Izraele, letos utkání otočil Australan.

Matosevic vedl vedl ve třetím setu už 5-2 a v devátém gamu měl za stavu 40-15 při svém podání dva mečboly, ale nevyužil je. V tie-breaku pak při třetí šanci zápas ukončit spáchal už svou 12. dvojchybu, nakonec však přeci jen po bezmála 3 hodinách boje zvítězil 5-7 6-4 7-6 a z kvalifikace postoupil do svého premiérového finále.

"Jsem moc šťastný, ale také velmi unavený," přiznal Matosevic. "Bojoval se s křečemi. Bojoval jsem opravdu tvrdě a nikdy jsem to nevzdal. Bylo to jako na horské dráze. Teď se budu snažit si maximálně odpočinout," dodal Australan směrem k nedělnímu finále.

V něm se střetne s o rok mladším Kevinem Andersonem, který podruhé během dvu dnů rozesmutnil domácí fanoušky. Po odvrácení mečbolů proti Roddickovi totiž vyřadil i nejvýše nasazeného Johna Isnera, jehož zdolal bez ztráty podání 7-5 7-6. Oba tenisté nastříleli po 16 esech.

"Myslím, že jsem dnes servíroval opravdu neuvěřitelně, mnohem lépe, než v ostatních zápasech. Věděl jsem, že dnes zkrátka musím. Soupeři jako John vás k tomu přinutí," komentoval Anderson.

Pětadvacetiletý Jihoafričan se s Matosevicem utkal předloni na challengeru v Baton Rouge a Australan v tie-breaku třetí sady vzdal. "Tento týden tu porazil několik kvalitních soupeřů. Pomáhá si skvělým servisem, takže já musím zůstat u své hry," plánuje Anderson. "Cítím se dobře a jsem nadšený, protože finále si nezahrajete každý týden."

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
sobotní výsledky (03. 03. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Anderson (7-JAR) - Isner (1-USA) 7-5 7-6(4)
Matosevic (Austr.) - Sela (Izr.) 5-7 6-4 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 11005 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 90-100 cm
Reagovat
hatatytla
já jsem technicky témeř negramotnej, můžu se zeptat do čeho se tyto údaje dávají, popřípadě kolik to stojí a jak to vůbec funguje?
Reagovat
smazaný uživatel
Negramotnýmu tohle k ničemu není. Majiteli satelitního přijímače můžou pomoct k manuálnímu přiladění programu (většinou se zadávají jen ty tři údaje), který třeba v seznamu zatím nemá, občas dochází ke změnám parametrů, např. nedávno u Skylinku.
Základní podmínkou ovšem je, aby danou pozici přijímal (čísla u stupňů východně nebo západně) nebo aby měl parabolou s motorem. Pokud jeden z konvertorů tuto pozici nepřijímá, nemá žádný smysl zkoušet ladění zde uváděné frekvence.

Nejčastější osazení paraboly s multifokusem jsou 3-4 konvertory pro 13, 19, 23,5 nebo 28 stupňů východně.
Na 23,5E jsou CZ/SK programy, na 13E je mimo jiné italský Supertennis, na 19E je velký počet volných německých programů.
Pozice 28E je od března dost zajímavá, došlo totiž k přesunům britských programů BBC a ITV včetně kanálů v HD rozlišení na satelit Astra 1N, který se dobře chytá i u nás. Olympiádu přímo od BBC by si sportovní fanda neměl nechat ujít, už jenom kvůli zvýšení počtu kanálů. Stoupá tak šance, že uvidíme některý z oblíbených sportů.
Reagovat
misoSK
parada Kevin, John je ferovy hrac, ktoreho si osobne vazim, ale Kevin je jeden z mojich najoblubenejsich hracov a to sa nezaprie
Reagovat
smazaný uživatel
jedna starost, zivot, no.... :-) Johnovi samozrejme gratuluju k finale a jiste i k srdnatemu vykonu. Z Kevina jsem strach mela a obavy se naplnily, skoda. Nevadi....... "psi stekaji, ale karavana kraci dal." :-)) Jo a nas pes by se mohl vratit k motani panenek, kristalova koule se neosvedcila. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
i me kristal oslnil natolik, ze jsem uz take ve finale, stejna nedockavost, Emo... :-)) Takze oprava, gratulace zustava v semi a ty, Kevine, se teda snaz dal! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko, já ted koukám na výsledky a je mi smutno, tolik jsem mu to přála, ale Kevin musel hrát parádně, už jen ta esa, podržel si svůj servis, takže mu tedy gratuluji, ale stejně mě štve, vyřadil mi i Andyho, a to mu asi neodpustím :-((
Ale ne, at se mu ve finále daří ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda..když mrknu do statistik, tak jediný větší rozdíl byl v tom, že Anderson uhrával větší procento míčků po svém druhém servu. Kevin má teď fakt velkou šanci na svůj druhý titul, protože Matoševič už musí sotva plést nohama. Včera byl na kurtu tři hodiny a finále pro něj bude osmej mač v devíti dnech.

sojka: Když budou dodávky z Opávie, je možné zasednout k jednání :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist