Mauresmová má v nohách nejdelší zápas kariéry. Namále měla i Ivanovičová

7. 1. 2009, 09:47
Aktuality 2
WTA BRISBANE - Bývalá světová jednička Amélie Mauresmová odehrála dnes na turnaji v Brisbane nejdelší zápas své kariéry. K postupu do čtvrtfinále přes krajanku Julii Coinovou potřebovala tři hodiny a 14 minut. Nepříliš jistý výkon dnes podala také Ivanovičová, jež byla proti Vinciové jediný míček od vyřazení.
Amelie Mauresmová

Dosud svůj nejdelší zápas odehrála Amelie Mauresmová v roce 2005 ve finále Turnaje mistryň. Tehdy ve finále porazila za 3 hodiny a sedm minut krajanku Mary Pierceovou 5-7 7-6 6-4.

I dnes si k tenisovému maratonu "vybrala" Francouzku. Proti Julie Coinové, jež jako šťastná poražená z kvalifikace nahradila nemocnou Marii Kirilenkovou, mohla přitom vyhrát už první sadu. Za stavu 5-4 však poprvé ztratila servis, stejně jako další dva následné gamy.

V druhém setu dokázala odvrátit všechny čtyři brejkboly a vyhrála 6-2. Ve rozhodujícím dějství už prohrávala 2-5, nakonec ale v tie-breaku vyhrála 13-11, když proměnila pátý mečbol. Sama byla třikrát jediný míč od porážky.

"Bylo to tvrdé. Tolik nevyužitých šancí, tolik chyb. Byl to zvláštní zápas, strašně dlouhý a teď ho cítím všude. Můj fyzioterapeut bude mít hodně práce," prohlásila po utkání Mauresmová, která se dopustila deseti dvojchyb a zahodila hned patnáct příležitostí k brejku.

Nečekaně mnoho starostí měla s postupem z druhého kola také Ana Ivanovičová. Vítězka French Open dnes narazila na kvalifikantku Robertu Vinciovou. Italka kladla především v první a druhé sadě velký odpor. V úvodním dějství sice za stavu 5-3 nevyužila tři setboly, ale v tie-breaku již uspěla. Jednadvacetiletá Srbka však dokázala po boji vyrovnat, když ve druhém sadě odvrátila dva mečboly a v rozhodujícím setu už jasně dominovala.

Zítra se na centrálním kurtu Rafter Arena střetne s bývalou světovou jedničkou Amelií Mauresmovou. O postup do semifinále bude usilovat tak poslední Češka Lucie Šafářová, kterou čeká druhá nasazená Viktorie Azarenková.

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (1-Srb.) - Vinciová (It.) 6-7(4) 7-5 6-1
Mauresmová (5-Fr.) - Coinová (Fr.) 5-7 6-2 7-6(11)
Erraniová (It.) - Pironkovová (Bulh.) 6-7(3) 7-5 6-3
Govorcovová (Běl.) - Karatančevová (Bulh.) 6-0 5-7 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Jansová/Rosolská (Pol.) - Šafářová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 6-1- 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, je tohle možný, srbice jde dál přes mečboly. A ještě k tomu o blbý dva body postupuje i ta krabice Amélie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist