Mayer ukončil Čiličovu vítěznou sérii v Záhřebu

4. 2. 2011, 19:37
Aktuality 6
Poslední dva roky podnik v domácím Záhřebu ovládl a byl na cestě za třetím triumfem v řadě, ten ale Chorvat Marin Čilič nezíská. Jeho sérii jedenácti výher na tomto turnaji v řadě ukončil v dnešním čtvrtfinále přemožitel Radka Štěpánka Florian Mayer, který nasazenou jedničku vyřadil ve dvou setech.
Marin Čilič

Marin Čilič měl v Záhřebu Florianu Mayerovi co oplácet za loňskou porážku ve Wimbledonu, kde ho německý tenista porazil bez ztráty setu. Odveta se ale domácímu hráči nepovedla a sadu proti němu neuhrál ani tentokrát.

Čilič už při svém prvním podání ukázal, že se dnes na servis nebude moci příliš spolehnout. Dvěma dvojchybami daroval Mayerovi brejk, který už nedokázal stáhnout, a i vinou jedenácti nevynucených chyb úvodní set prohrál 3-6. Chorvatský tenista měl sice podporu v hledišti, ale ta ho nezachránila ani ve druhé sadě. V ní Čilič hned na začátku ztratil servis, a i když si ho okamživě vzal zpátky, na další Mayerův brejk už odpověď nenašel. Němec už si podání pohlídal a za 80 minut zvítězil 6-3 6-4.

Papírový favorit nepostoupil ani v souboji třetího nasazeného Richarda Gasqueta a dalšího Němce Michaela Berrera. Gasquet nastoupil k úplně prvnímu utkání na turnaji, kde měl v úvodním kole volný los a kde ve druhém odstoupil jeho krajan Clement ještě před zápasem. Proti rozehranému Berrerovi měl sice už v prvním gamu dva brejkboly, ty ale nevyužil a od té doby jeho soupeř ovládl kurt. Zápas skončil za pouhých 33 minut, když ho Gasquet kvůli zraněnému ramenu za stavu 2-5 vzdal.

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mayer (5-Něm.) - Čilič (1-Chorv.) 6:3, 6:4, García-Lopez (3-Šp.) - Bogomolov (USA) 6:2, 7:6 (8:6), Berrer (8-Něm.) - Gasquet (4-Fr.) 5:2 skreč.

 

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič = lemplus maximus. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně dokazuje svůj potenciál. Na AO jako jediný sebral set Djokovičovi a teď je v semifinále a může jít i dál Garcia-Lopez je rozhodně hratelný soupeř. Myslím, že o něm ještě hodně uslyšíme.
Reagovat
misoSK
No tak Dodig moze uplne pokojne tento turnaj vyhrat a velmi by som mu to prial...A som zvedavy potom na zostavu Chorvatov v Davis cupe, Dodig ako singlista by nemal chybat
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/pages/Tenis/187711501258165?ref=sgm
Přidejte se a vytvoříme velkou skupinu TENISU NA FB ! ;)
Reagovat
misoSK
Dnes podal velmi biedny vykon, cakal som ze pred domacim publikom sa vybicuje ku kvalitnemu vykonu, ale bolo to slabe z jeho strany, vela chyb, slabo podaval, Florian zasluzene vyhral, skoda len ze som mal podane na Marina :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist