Medinaová v deštivém Hobartu dohrála, obhájkyně Gajdošová pokračuje

11. 1. 2012, 15:57
Aktuality 3
Bez turnajové dvojky pokračuje po dnešku podnik WTA v Hobartu. Španělka Anabel Medinaová nestačila na německou kvalifikantku Barthelovou, proti které neuhrála ani set. Ostatní papírové favoritky své zápasy zvládly; do čtvrtfinále prošla i loňská vítězka Jarmila Gajdošová, která v souboji dvou naturalizovaných Australanek porazila Anastasii Rodionovovou.
Anabel Medinaová-Garriguesová

Anabel Medinaová-Garriguesová byla sice druhou nejvýše nasazenou hráčkou v Hobartu, tři porážky v nedávném Hopman Cupu ale naznačovaly, že ji začátek sezony nezastihl v nejlepší formě. Potvrdilo se to i na Tasmánii, kde dnes nestačila na jednadvacetiletou Monu Barthelovou. V osmdesát minut dlouhém utkání doplácela Španělka především na slabší druhé podání, po kterém vyhrála pouhé tři výměny, a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 4-6.

Příliš dobře do dnešního zápasu nevstoupila ani šestá nasazená Shahar Peerová z Izraele. V utkání se Sachou Jonesovou rychle ztratila podání, po přestávce, kterou si vynutil déšť, se ale favoritka vzpamatovala, odvrátila čtyři setboly a úvodní dějství ještě získala v tie-breaku. Novozélanďanka, která v kvalifikaci vyřadila mimo jiné Slovenku Magdalénu Rybárikovou, trápila izraelskou soupeřku i ve druhé sadě, zkušenější Peerová ale nezaváhala a sedm a půl hodiny poté, co obě tenistky zápas rozehrály, se radovala z vítězství 7-6 6-4.

"Četla jsem si knihu a snažila se nevychladnout," prozradila po utkání Peerová recept na to, jak vyplnit čas mezi dešťovými přeháňkami.

Mezi nejlepší osmičku prošla i Jarmila Gajdošovová, která narazila na další Evropanku s australským pasem Anastasii Rodionovovou. Duel dvou fedcupových kolegyň musel rozhodnout až třetí set, ve kterém Gajdošová udeřila za stavu 5-4. Po vítězném forhendu si vypracovala první mečbol, který vzápětí využila.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Barthelová (Něm.) - Medinaová (2-Šp.) 6:1, 6:4, Gajdošová (5-Austr.) - Rodionovová (Austr.) 6:3, 1:6, 6:4, Peerová (6-Izr.) - Jonesová (N. Zél.) 7:6 (9:7), 6:4.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Videl jsem ji hrat v Kodani, uz tam bylo videt, ze to muze byt jedna z dalsich silnych a zajimavych nemeckych hracek.Podle mne zajimavy talent zenskeho tenisu.
Reagovat
VlS
Němky jsou na tom poslední dobou hodně dobře a je to taky vidět v rankingu. Škoda zranění Sabiny a Petko, myslím, že obě mají na to být poměrně stabilně v desítce, ale pokud je budou pronásledovat zranění, tak smůla.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne u Sabiny, zdravotni problemy ji celkem pronasleduji, Kdyz se uz vratila poradne a zacla hrat minuly rok na trave, tak jsem si rikal, ze snad ji to uz vyjde. Pamatny souboj s Li ve W. byl opravdu skvely.Tak snad to ted nebude tak vazne jak rok zpatky.

Andrea, sympaticka, celkem jeji zraneni zamrzi, nebor patri k tomu lepsimu na WTA okruhu. Jedina vec se kterou u ni mam problem, je to jeji slavne Aout, kdyz dava uder, jak hraje od zakladni, tak mam obcas pocit, ze to je aut a rve to lajnovy:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist