Medveděv nebude obhajovat titul v Rotterdamu. Po náročné Austrálii se nestihl zotavit

6. 2., 10:06
Aktuality 1
Loňský šampion Daniil Medveděv se odhlásil z podniku ATP 500 v Rotterdamu. Bývalý lídr žebříčku není po vyčerpávajícím tažení do finále nedávného Australian Open stoprocentně fit a titul nebude v nizozemské hale obhajovat hlavně kvůli problému s pravým chodidlem.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© Profimedia)

"Po dlouhém a neuvěřitelně náročném vystoupení v Austrálii se moje tělo a hlavně moje pravá noha nedokázaly dostatečně zotavit," uvedl sedmadvacetiletý Rus v tiskové zprávě.

Třetí hráč světa ve finále na Australian Open prohrál 6:3, 6:3, 4:6, 4:6 a 3:6 s Jannikem Sinnerem z Itálie. Celkem na úvodním grandslamu sezony strávil na kurtu rekordních 24 hodin a 17 minut.

Medveděv na grandslamech prohrál pět ze šesti finálových zápasů a jako první muž v open éře dvakrát v boji o titul neudržel vedení 2:0 na sety. Poprvé selhal předloni rovněž v Melbourne proti Rafaelu Nadalovi.

Právě světová čtyřka a poražený finalista loňského ročníku Sinner nahradí Medveděva v Rotterdamu v pozici nejvýše nasazeného hráče. Po odhlášce na původně plánované akci v Marseille absolvuje první turnaj v roli grandslamového šampiona.

Ze světové špičky by se měli na pětistovce v Nizozemsku představit také Andrej Rubljov, Holger Rune či Hubert Hurkacz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist