Medveděv útočí na premiérovou obhajobu titulu. Vyhrát jeden turnaj dvakrát může poprvé

28. 10. 2023, 17:12
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Daniil Medveděv (27) ve Vídni neprohrál už devět zápasů v řadě. V semifinále si poradil bez ztráty podání 6:4, 7:6 s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25) a jediná výhra ho dělí od první úspěšné obhajoby titulu. Vyhrát jeden turnaj podruhé může majitel 20 trofejí vůbec poprvé. Ve finále vyzve Itala Jannika Sinnera (22), který ho před dvěma týdny připravil o triumf v Pekingu.
Daniil Medveděv (© AFP)

Medveděv – Tsitsipas 6:4, 7:6

Daniil Medveděv už získal 20 titulů, ale ještě nikdy žádný neobhájil a dokonce nevyhrál žádný turnaj dvakrát.

Přepsat osobní statistiky může tento týden ve Vídni, kde loni triumfoval a letos je po čtyřech výhrách ve finále. Po Arthuru Filsovi, Grigoru Dimitrovovi a Karenu Chačanovovi si poradil i se Stefanosem Tsitsipasem, kterého v semifinále porazil 6:4, 7:6 a upravil s ním vzájemnou bilanci na 9:4.

Sedmadvacetiletý Medveděv ve čtvrtém gamu čelil třem brejkbolům, ale všechny odvrátil a další problémy už na servisu řešit nemusel. První set získal díky brejku za stavu 3:3, vyrovnanou druhou sadu pak strhl na svou stranu v tie-breaku, který vyhrál poměrem 8:6.

"Celý zápas jsem velmi dobře podával. Jsem spokojený s tím, jak jsem po servisu vyvíjel na soupeře tlak, ke konci zápasu se to vyplatilo," komentoval Medveděv, který se dopustil pouhých 10 nevynucených chyb.

Vítěz Turnaje mistrů 2020 či US Open 2021 postoupil do svého celkově 36. finále, z toho již devátého v této sezoně. Pokud naváže na triumfy z Rotterdamu, Dauhá, Dubaje, Miami a Říma, poprvé v kariéře vyhraje šest turnajů během jedné sezony.

Rubljov – Sinner 5:7, 6:7

Letos už počtvrté Medveděv ve finále narazí na Jannika Sinnera, s nímž vede ve vzájemné bilanci 6:1 a loni ve Vídni mu ve čtvrtfinále povolil jen šest gamů. Ovšem poslední souboj před dvěma týdny v Pekingu zvládl lépe o pět let mladší Ital, který vyhrál ve dvou tie-breacích a připsal si Medveděvův první skalp.

Dvaadvacetiletý Sinner v sobotním semifinále porazil v souboji dvou již jistých účastníků Turnaje mistrů 7:5, 7:6 šampiona z roku 2020 Andreje Rubljova, když nepříznivý vývoj prvního setu otočil ze stavu 2:5. Vyhrál i čtvrtý dohraný vzájemný zápas, dvě porážky utrpěl pouze po skreči.

Sinner si připsal 55. výhru v sezoně, což dokázal jako první Ital v open éře (od roku 1968). Po US Open vyhrál 11 z 12 zápasů a bez ztráty setu postoupil do celkově třináctého a letos již šestého finále. Pokud naváže na triumfy z Montpellier, Toronta a Pekingu, vyrovná čtvrtým titulem své maximum ze sezony 2021.

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist