Medveděv utrpěl další nečekanou porážku, v Hertogenboschi prohrál s Mannarinem a finále neobhájí

15. 6. 2023, 15:07
Aktuality 13
Daniil Medveděv (27) vstoupil do travnaté části sezony další nečekanou porážkou a finálovou účast v nizozemské Hertogenboschi neobhájí. Nejvýše nasazený prohrál v úvodním zápase 6:4, 4:6, 2:6 s bývalým šampionem Adrianem Mannarinem (34) a vzájemnou bilanci s Francouzem si zhoršil na 2:4.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv nemohl loni kvůli invazi Ruska na Ukrajinu startovat ve Wimbledonu. Přesto si nenechal turnaje na trávě ujít a na dvou ze tří prošel až do finále. Do Hertogenbosche, kde právě na jednu z finálových účastí dosáhl, přijel po hořkosladkém antukovém jaru.

Na nejpomalejším povrchu se mu v uplynulých měsících dařilo nejlépe v kariéře, dokonce si připsal skalpy Alexandera Zvereva, Stefanose Tsitsipase či Holgera Runeho a na římském Masters slavil svůj první antukový triumf. Tímto úspěchem se pasoval na jednoho z největších favoritů French Open, jenže v Paříži ztroskotal hned na úvod po pětisetové bitvě s Thiagem Seybothem Wildem.

Další překvapivou porážku si připsal hned v následujícím duelu a svou letošní bilanci v úvodních zápasech si zhoršil na 10:2. Proti Adrianovi Mannarinovi ztratil v úvodním dějství jednou servis, ale i tak šel po 35 minutách do vedení. Ve druhé sadě dohnal manko brejku, ovšem na 5:5 se mu srovnat nepodařilo a v rozhodujícím dějství už si nevypracoval ani jeden brejkbol a na podání zaváhal dvakrát. Ve vzájemné bilanci tak prohrává 2:4 a už potřetí na Francouze nestačil na trávě.

Statistiky zápasu Medveděv - Mannarino

Šampion ročníku 2019, jemuž se podařilo Medveděvovi oplatit porážku z loňského semifinále a zaregistrovat první vítěznou sérii po téměř třech měsících, zaznamenal svůj teprve devátý kariérní skalp TOP 10 a ten vůbec nejcennější.

Ve čtvrtfinále ho čeká repríza finále z roku 2019 s Jordanem Thompsonem. Australan porazil 7:6, 6:1 bývalou světovou trojku Kanaďana Milose Raonice, který hrál první turnaj od července 2021 a vleklých problémech s Achillovou šlachou.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 673.630 eur
čtvrteční výsledky (15. 6. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mannarino (Fr.) - Medveděv (1-) 4:6, 6:4, 6:2
De Minaur (4-Austr.) - Djere (Srb.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:3
Griekspoor (6-Niz.) - Popyrin (Austr.) 6:3, 6:2
Thompson (Austr.) - Raonic (Kan.) 7:6 (7:4), 6:1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
Pe3k
Sociopat Medvedev dostal dvě napomenutí a pak začal do toho rozhodčího pěkně rejt. Všechny ty jeho řeči jsem poslouchal a byl to děs. Včera Bublik něco podobného, ale ještě horší. Mám rád zvuky tenisu třeba když hráč udeří přesně střed výpletu na stadionu co má dobrou akustiku je to pecka, ale na místo toho poslouchám jen uječené diváky a hádky hráčů s rozhodčím smile

reklama či preview na US open 2007 alias tenisové zvuky: smile

https://www.youtube.com/watch?v=MjU-euUjCas
Reagovat
Usm
a je to tady - antukový kopyto Medvedev ted přeslo na trávu a tam je to kopyto ještě většísmile
Reagovat
Krisboy
Myslím, že posměšky nejsou na místě. Tráva je skutečně velmi specifický povrch a Mannarino na ní umí, má z ní tři tituly. Toho bych asi neporazil ani já. smile
Reagovat
Krisboy
Pardon, samozřejmě tři finále, titul pouze jeden smile
Reagovat
turista
Tráva je specifická i když už se na ní tolik nehraje bum bum tenis jako dřív. Některým hráčům nevyhovuje. Například Mannarino a Gasquet na ní umějí přestože nehrají bum bum tenis. Medvědovi tráva moc nechutná.
Reagovat
makro99
a taky je to o herní praxi, které je na trávě míň a míň, takže hráči se často na trávě prosazují až s vyšším věkem...
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Krisboy
O to víc působí z dnešního pohledu Beckerovy první dva tituly jako zjevení smile
Reagovat
makro99
Jo, byl to počin, ale ta doba byla tehdy hodně jiná; hrálo se mnohem pomaleji, takže se dal hrát servis-volej.. a taky se už dnes moc neví, že v 80. letech se ještě hrálo na trávě i Australian Open; a tam třeba Edberg vyhrál svůj první GS taky už v 18ti nebo 19ti..
Reagovat
Orgasmator
To je si myslím, všeobecně známý, že dřív se hrála většina gs na trávě...
Co se myslím, moc neví je, že se USO konalo v letech 1975-1977 na antuce! smile
Reagovat
paddy
A Connors jako jediný vyhrál USO na všech třech površích
Reagovat
jackiec
No je to pikantní že Connors vyhrál na neoblíbené i když zelené antuce UO a klasické FO nikdy nevyhrál a naopak antukový král Borg měl tři možnosti vyhrát UO na antuce ale zrovna dvakrát padl s Connorsem z toho jednou ve finále.
Reagovat
EllNino
i US Open :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist