Medveděv v Halle nezaváhal a čeká ho čtvrtfinále s neoblíbeným Bautistou

16. 6. 2022, 22:34
Aktuality 0
ATP HALLE - Daniil Medveděv na trávě v Halle porazil Ilju Ivašku a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-1. Ve čtvrtfinále se světová jednička utká s neoblíbeným španělským sokem Robertem Bautistou, s nímž prohrál všechny tři vzájemné souboje.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v neděli překvapivě prohrál finále na trávě v Hertogenboschi, zbylých pět letošních zápasů na trávě ale vyhrál bez ztráty setu. Tento týden debutuje na podniku ATP 500 v německém Halle a po hladké výhře nad Belgičanem Davidem Goffinem si poradil znovu po týdnu s Iljou Ivaškou.

Medveděv v souboji tenistů, kteří kvůli ruské invazi na Ukrajině nesmí startovat ve Wimbledonu, odvrátil všech šest brejkbolů včetně tří setbolů za stavu 4-5 v první sadě a zvítězil 7-6 6-3. Vyhrál tak již šestý ze sedmi vzájemných duelů.

Ve čtvrtfinále se 26letý Medveděv, jenž se v pondělí vrátil na post světové jedničky, střetne s Robertem Bautistou. S o osm let starším Španělem hrál už třikrát a pokaždé na tvrdém povrchu, ale porazit ho dosud nedokázal. Naposledy neuspěl loni v Miami. 

Bautista dnes po obratu zdolal 6-7 6-4 6-2 Nizozemce Tallona Griekspoora a poprvé od únorového triumfu v Dauhá dokázal vyhrát na turnaji ATP dva zápasy po sobě.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 2.275.275 eur
čtvrteční výsledky (16. 06. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Ivaška (Běl.) 7-6(4) 6-3
Bautista (7-Šp.) - Griekspoor (Niz.) 6-7(6) 6-4 6-2
Chačanov (8-Rus.) - Djere (Srb.) 7-6(4) 6-4
Otte (Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 4-6 6-0 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist