Měj se, Andy! Roddick se loučí emotivní derniérou proti Del Potrovi

5. 9. 2012, 23:59
Aktuality 220
US OPEN - Obrovské emoce a spousta slz. Andy Roddick před domácími fanoušky na US Open, kde před devíti lety získal svůj jediný grandslamový titul, právě odehrál poslední zápas kariéry. Třicetiletý Američan v osmifinále sahal po skalpu Del Potra, nakonec ale prohrál 1-3 na sety a dal sbohem kolotoči profesionálního tenisty.
Andy Roddick

Andy Roddick šokoval tenisový svět před šesti dny, kdy po postupu do 2. kola US Openv v den svých 30. narozenin oznámil, že letošní newyorský grandslam bude posledním turnajem jeho kariéry. 

O konci prý přemýšlel od začátku sezony a definitivně se rozhodl, když na něj dolehla atmosféra turnaje. "Vždycky jsem chtěl skončit na tomto turnaji a nevím, jestli jsem dostatečně zdravý na to, abych vydržel ještě jeden další rok," řekl Roddick a dodal, že nechce objíždět turnaje jako jeden z průměrných hráčů. "Na to mám spoustu jiných zájmů a jiných věcí, které mě baví." 

Andy RoddickRoddick v roce 2003 vyhrál US Open, byl světovou jedničkou a dlouhé sezony byl stálicí v Top 10.  V letech 2004, 2005 a 2009 třikrát prohrál s Federerem ve finále Wimbledonu, V posledních letech ale musel skousnout ústup ze slávy: začaly ho trápit zdravotní problémy, především koleno, rameno či břišní svaly a loni vinou častých pauz poprvé po 10 letech vypadl z elitní dvacítky. O návrat do špičky se snažil marně, a i když letos vyhrál dva turnaje, rozhodl se skončit. 

Rozloučení s americkými fanoušky si ale ještě určitě užil. Na centrálním kurtu Arthura Ashe totiž stihl odehrát další tři zápasy: porazil Itala Fogniniho, Australana Tomice a po boji nestačil až v osmifinálovém duelu na vítěze US Open z roku 2009 Juana Martína Del Potra

Zápas bývalých šampionů začal už v úterý, kdy Roddick po svém jediném brejku v utkání neudržel vedení 5-2 a dějství dospělo di tie-breaku. V něm byl souboj kvůli dešti přerušen a posléze odložen na druhý den. Dohrávku začal třicetiletý Američan lépe a ujal se vedení 1-0. 

Druhá sada nenabídla jediný brejkbol, podruhé ale Roddick ve zkrácené hře neuspěl, což zápas zlomilo. Třiadvacetiletý Del Potro si až na jeden game v úvodu čtvrtého dějství bezpečně hlídal podání, Američanův servis třikrát prolomil a zvítězil 6-7 7-6 6-2 6-4. 

"Andy měl výbornou kariéru a tahle chvíle patří jemu," řekl Del Potro a předal mikrofon Roddickovi.

"Nevím co říct," hledal krátce po utkání Roddick slova se slzami v očích. "Už když jsem jako dítě sledoval US Open, vždycky jsem tu chtěl hrát. Sen se mi splnil a já tu dosáhl největšího úspěchu. Měl jsem úžasnou kariéru," řekl před publikem, ve kterém nechyběla manželka Brooklyn Decker či rodiče. 

Roddick ve svém posledním zápase nastřílel 57 winnerů a trefil 20 es. Kariéru ukončil jako 22. hráč světa a se sbírkou 32 titulů. Od roku 2000, kdy se na okruhu ATP poprvé představil, vyhrál 612 zápasů a 213 prohrál.   

Osmý hráč světa Del Potro se ve čtvrtfinále utká s obhájcem titulu Novakem Djokovičem. Srbský tenista neztratil set ani ve svém čtvrtém utkání, když si hladce poradil se Stanislasem Wawrinkou. Nad Švýcarem vedl 6-4 6-1 a 3-1 ve chvíli, kdy se soupeř rozhodl zápas vzdát. 

Také Djokovičův zápas byl kvůli dešti už po dvou gamech odložen z úterý na středu. "V takových zápasech bývá těžké zůstat soustředěný po celý zápas. Ale myslím, že jsem to zvládl dobře," řekl rodák z Bělehradu.

Djokovič už s Del Potrem odehrál několik velkých zápasů. Zvítězil před pěti lety na US Open, na Turnaji mistrů, na Masters v Římě i na French Open. Loni pak vzdal duel v Davis Cupu a letos s Argentincem prohrál na olympiádě v zápase o bronz, před třemi týdny v Cincinnati mu však už porážku oplatil.

Janko Tipsarevič na US Open postoupil po roce opět do čtvrtfinále. Srbský tenista dnes porazil 6-3 7-6 6-2 Němce Philippa Kohlschreibera a se Španělem Davidem Ferrerem si zahraje o první grandslamové semifinále.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
středeční výsledky mužů (05. 09. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Del Potro (7-Arg.) - Roddick (20-USA) 6-7(1) 7-6(4) 6-2 6-4
Tipsarevič (8-Srb.) - Kohlschreiber (19-Něm.) 6-3 7-6(5) 6-2 
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (18-Švýc.) 6-4 6-1 3-1 skreč W.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

220
Přidat komentář
gocii
škoda, andyho sem sledoval už od r.2001 kdy se z něho pomalu stávala naáděj a hvězda, sledoval sem ho každej rok, no ted nevim komu přát, škoda že mu zdraví a taky výpadky formy neumožnijou ještě pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná scházela i motivace ..:-(
Reagovat
carolyn
škoda, mohl si ještě rok vydržet, ted na uso si ukázal, že pořád v tobě ten skvělej tenis je, bylo vidět jak se snažíš a nechceš prohrát, škoda že si to poslední dva roky tak flákal, ale asi jak sám říkáš máš už mnoho jiných zájmů. Tak GL Andy
Reagovat
carolyn
Si skvělej, ukazál si že si charakter, moc se mi líbilo, že ses neradoval když si vyhrál a to jak si nechal mluvit andyho. Skvělej hráč a dobrý člověk.
GL i tobě, přeju ti titul a doufám že vyhrávat budeš i další turnaje!
Reagovat
horska.kraslice
Roddick byl můj nejoblíbenější hráč, ale už jsem to zkousla, asi ví, co dělá a snad se rozhodl správně. Zápas s Del Potrem byl skvělým zakončením, včetně vystupování obou hráčů. Krásný zážitek s emocemi smutku, nostalgie, ale i radosti z důstojného ukončení kariéry.
Reagovat
fazil
skoda andy, byl jsi dobrej. rogerku, copak to bylo? ted bohuzel vyhraje us open jugoslavec..acho jo. berdych jde v dalsim kolem ven, jako vzdy. porazi rogera nebo rafu a lehne v dalsim kole treba s volandrim...ta hlavicka...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy byl jeden z mých nejoblíbenějších hráčů. Nikdy nezapomenu na finále Wimbledonu 09,tam si zasloužil vyhrát. Jinak RF mám moc rád,ale přeju českýmu tenisu a nechápu,jak někdo může bečet,že prohrál s Berdychem. Doufám,že ještě sejme Murrayho. A RF ještě zdaleka nekončí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Cernej den tenisu, Andy ukoncil karieru a Fedex prohraje a zrovna s Berdychem:( Asi vyvesim cernou vlajku... :(

USO pro me skoncilo, uz nebude na co koukat...
Reagovat
smazaný uživatel
A abych nezapomel, to to jeste Murray otocil z nesmyslu... To je uplne hotovo...
Reagovat
SwissMaestro
Me hlavne stve, ze vypadl ve ctvrtfinale na tomhle turnaji. Bojim se, ze brzy prijde chvile, kdy Roger vypadne drive nez ve ctvrtfinale a prerusi se jeho fantasticka serie. Nemluve o faktu, ze dalsi GS bude uz pravdepodobne i s Rafou :-/
Reagovat
SwissMaestro
...docela sem veril, ze by tady mohl Roger ziskat 18. GS :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ta chvile urcite jednou prijde a vsichni vime co prijde potom....
Reagovat
SwissMaestro
Na tohle fakt nechci ani pomyslet co prijde potom....to bude konec, uplny a velice smutny :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tech nervu co usetrime:D
Reagovat
SwissMaestro
V posledni dobe to jsou strasny nervy a hlavne v sobe strasne dlouho dusim podobne Rogerovi neuspechy jako je ten dnesni, protoze doma tenis nikoho nezajima a tak si v duchu povidam sam se sebou a rikam si jak je mozne, ze vypadl s Berdychem, neni preci jenom uz na ustupu nebo to byl nahodny vypadek a hlavne......hlavne se tesim na dalsi turnaj ve kterem se Rogerovi bude darit. Ted jen pockat az za chvili vyprcha rozmrzeni po jeho vyrazeni a to US Open stejne nakonec dokoukam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Odstoupeni Fishe v tom hralo velkou roli....

Uz se tesim na TM:)
Reagovat
smazaný uživatel
já se těším na davis cup
Reagovat
horska.kraslice
Berdych se na Fedexe bohužel občas takhle vytáhne. A k tomu ten skrečovaný zápas od Fishe, delší pauza mezi zápasy dost často bývá spíše přítěží.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych v tom zs žádnou velkou senzaci neviděl. Zkrátka Roger odehrál průměrnej zápas a Berdych naopak jeden z nejlepších za poslední dobu a on je jednim z mála hráčů, který ví jak má proti Rogerovi hrát a když se mu daří, je těžký s nim hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že ses teď pořádně chytnul za rypák. Včera si posílal domů Andyho a nakonec skončil Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte mi vypadne Del Potro a víkend je bez tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro mi príde na USO celkom bez šťavy a potrebnej energie. Pripadá mi akýsi pomalý a jeho údery nemajú až takú úroveň ako kedysi. Bodaj by to bol s Djokovičom vyrovnaný zápas, no pochybujem..
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu, že by Del Potro porazil Novaka, moc nevěřím. Skoro teda vůbec.
Reagovat
Nancy_z
zaskočil Federera. Asi mu ta zápasová pauza neprospěla. A Tom to ustál i psychicky. Mám radost! Akorát teď budu mít problém s usnutím :-)
Reagovat
tommr
taky mě napadlo, že Federerovi to odstoupení Fishe spíš uškodilo - dneska působil dost nejistě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom,ked Djokovic vypadol v SF RG11 prave s Rogerom, taktiez nastupoval do zapasu po 4 dnovej pauze..Nabuduce uz budeme vediet,ze to je zle znamenie :)
Reagovat
Fandina
Důsledný tenis a čtvrtý set pro mě velký zážitek a super hra co se týká Tomáše ... gratulace veliká super úspěch. Přála jsem mu dnes moc, tak nějak se postupně vyvíjelo jeho fungování na kurtě v poslední době. Mám radost a velká gratulace Tome ... jen tak dál!

A také smutním, nechci nikdy Rogera s Tomem dřív než ve finálech ne ne ne ...
Reagovat
pepin
Tak ahoj, tak jsme si to vychutnali, v noci jsem již neměl sílu psát a tak se mi dnes pojede dobře domů. Když to nevyšlo Petuli na kterou jsme dost spoleháli, tak aspo Tomáš. Hrál a hraje tady opravdu dobře, úplně z něj vyuařuje psychická pohoda a je to na jeho hře vidět. Když jsem viděl Rogera jak to kazí, docela jsem byl v klidu, že to Tom zvládne. Tak večer již budu doma a znovu na maraton. Ahoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po tom třetím setu jsem ještě naivně doufal...., ale těch chyb bylo jako máku. Ani se mi tomu nechce věřit. A to jsem mu fakt letos dost věřil. Nejhorší je, že Berdych stejně hned hukne v semifinále na Andym.
Ale holt měl Roger dneska blbý den a nešlo to.
Reagovat
tommr
já bych Toma moc nepodcenoval. Hraje tady docela dobře a na Murrayho umí - letos ho v Monte Carlu docela přesvědčivě porazil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nepodceňuju, a byl bych jenom rád, kdyby v příštím kole hned nevypadl.
Reagovat
tommr
Tomáš dneska předved proti Federerovi výkon srovnatelnej s výkonem ve Wimbledonu 2010 - snad mu to i tentokrát vynese aspon to finále ... :)
Po lehkovážně ztraceným třetím setu jsem se už obával, že to Federer ještě otočí, ale ten dneska naštěstí nebyl očividně ve svý kůži. To ale nic nemění na tom, že Tomáš vyhrál naprosto zaslouženě ... :)
Reagovat
Fandina
Jooooooooooo ... je to tam Tome!!!
Reagovat
Nancy_z
Super výsledek :-)
Reagovat
tommr
myslím si, že si Tomáš po dnešku už zajistil účast na TM ... :)
Reagovat
Fandina
tak to je moc super ... dneska nádhera ... hurá hurá hurá !!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak ti nevím, jestli zajistil, když má náskok 800 bodů na Tsongu a Tipsareviče, přičemž Tsongovi začíná jeho nejlepší část sezóny a Tipsarevič je pořád ve hře na US open.
Reagovat
SwissMaestro
Naprostej sok. Berdychovi to sedne nebo ne a o to bolí tahle porazka vice. Tohle je totalne v haji, Roger konci uz ve ctvrtfinale a jeste k tomu na Berdychovi. Pro me asi konci letosni US Open a doufam, ze Murray jej vyridi rychle :-)
Reagovat
tommr
nebud zbytečně zapšklej. Chápu, že si zklamanej, ale proč přát Tomášovi neúspěch? To už teda opravdu nepochopím ...
Reagovat
SwissMaestro
Promin, ale ja Berdycha opravdu moc nemusim. Asi bych mu mel fandit jelikoz pochazi ze stejne zeme jako ja, ale je mi strasne nesympaticky. Uspech na turnaji budu prat od dnesniho dne Del Potrovi...
Reagovat
Jardus
Jdu si vylejt zlost otevřený dopisem - emailem - do Eurosportu za ten zkur*enej komentář
Reagovat
smazaný uživatel
Přepínej na anglickej a máš to vyřešený :) je to neporovnatelný
Reagovat
Jardus
Když to bych musel mít nahlas abych rozumněl a to takhle v noci doma nemůžu. Ale ten komentátor dneska šílený. Nedávno vypráví, jak nefandí čechům, že moderuje pro EUROsport a teď tady při každý nevynucený chybě Federera nebo winnersu Berdycha řve, že jsem musel ztlumovat TV...
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru. Mne to prišlo práve naopak, na to že je Čech bola radosť z víťazných fiftínov Berdycha veľmi tlmená..Dokonca neviem, či nie je Libor fanúšik Rogera..Ak to bol teda Libor..
Reagovat
Jardus
No mě právě přišla větší radost z Federerových nevynucených chyb než z winnersů Tomáše. Mě by to bylo fuk, kdyby nedávno ten samý komentátor neodpovídal na dotaz, proč nefandí při komentování Kvitové tím, že musí být objektivní a nefandit nikomu když komentuje pro EUROsport.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přišel komentátor v pohodě, fandil winnerům a divil se chybám. To jsou na Eurosportu jiný esa, ty by snad zbořily studio. Ale měl jsem pak zvuk vyplý úplně, neměl jsem náladu nic poslouchat. Stačilo to vidět....
Reagovat
Jardus
tak já mám taky tohodle komentátora normálně rád, protože mi přijde, že se v tom fakt vyzná a ví o čem mluví, ale dneska jsem to prostě nevydýchával
Reagovat
SwissMaestro
Rekl bych, ze se komentator celkem drzel, nijak mi nevadil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je to právě těma emocema, které člověkem lomcujou. Nemohl bych to poslouchat ani v angličtině. Když to oblíbenci nejde, tak to pak člověku přijde, že je snad ten komentátor rád, že se mu nedaří a fandí soupeři, že má divný řeči apod..., proto v takových zápasech koukám bez zvuku.
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že já si nějak vždycky udělám o komentátorech obrázek, když je slyším prvně a pak už snad kromě výječných komentářů, většinou na mimotenisové téma je poslouchám tak mimochodem, jako doplněk a neruší mě ve sledování. Ale vím, jak asi zhruba který komentátor přistupuje k zápasům. Konkrétně si dělám obrázek ze zápasu sama ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem to nechápal, já jsem myslel, že Bása fandí Rogerovi, na druhou stranu musíme si vzít, že komentátor na české verzi eurosportu by asi měl přát českému tenistovi, přece jen většina čechů, která sleduje zápas fandí Berdychovi (ač se to tu na TP nezdá je to tak), jinak komentář v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som Berdychovi krivdil, po treťom nevydarenom sete sa nerozsypal, vrátil sa späť do hernej pohody. Bravó.

Zaslúžená výhra Tomáša okrem iného znamená, že Nole USO vyhrá bez straty setu.

P.S - Rogera mám vo fantassy + prežijem to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně bych Juana nepodceňoval
Reagovat
Denis92
velke sklamanie..nemam chut dalej sledovat us open tento rok :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já už tam ani nemám žádnýho oblíbence krom DelPa, jak vypadne, pro mě je fakt konec :)
Reagovat
SwissMaestro
Aspon tam mas jeste nekoho, Chazy. Achjo, tohle neni pro slabe povahy....
Reagovat
Nancy_z
Ja tomu nemuzu uverit!
Reagovat
dadaft
finále DelPo - Berdych ?????????
Reagovat
tommr
to bych bral všema deseti ... :)
Reagovat
anajka
Takto som dnešný deň začať nechcela. Som smutná...
Tak nech máme aspoň zvyšok dňa úspešnejší...
Reagovat
sharon
Krása !!! Gratulace Berdyčovi !!! Byl lepší, škoda Rožera. A mažu do práce...
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to říct no, konec USO pro mě :)
Reagovat
anajka
Tak toto otriasa mojou vierou...
Reagovat
sharon
tak pojď Berďo !!
Reagovat
smazaný uživatel
V prdeli.
Reagovat
smazaný uživatel
No čo chlapci, kúšete nechtíky?..

Sakra, už nech je Rafa späť..Chýba mi to..
Reagovat
smazaný uživatel
Zoufalství, Roger fakt netrefí skoro nic navíc :)) Achjo, ale furt věřím. Chtělo by to rychle brejk, na TB se fakt nedá spoléhat, když není schopnost odehrát 3 kvalitní výměny v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně něco... hmmm... spektakulárního :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pri Challenge s nápisom Chase review si vždy spomeniem na Chazyho :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
dadaft
tak ten Rogerův slajs byl HUSTÝ
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, nic hotovo není. Já nevím, nic se nezměnilo. Pořád platí jedno, a to dost smutný - kdyby normální Roger v jakžtakž formě vzal raketu za hlavu a hrál rukojetí, tak bude trefovat čistější údery jak dnešní Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja tam vidím veľkú zmenu. Tomáš povolil a späť sa už nedostane.

Nehovorím, že sa to nemôže znova otočiť, ale nemyslím si to. Klasický syndróm slabšieho hráča proti favoritovi, proste to nezvládne psychicky. Preto je vedúca štvorka tam, kde je, oni sú tí, ktorí stoja vždy na druhej strane..
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle zápase to platit nemusí, Roger si zas na returnu neškrt a vyhazuje druhý servisy doprdele.

A jestli si na někoho může Berdych věřit, tak je to na Rogera. Momentálně mi to furt vychází 65-35 pro Berdycha.
Reagovat
Jardus
Je to tak, viz letos Murray vs. Lopez, Cilic ... Djokovic s Tsongou na RG ... Roger s Bennetaouem ve Wimbledonu, ta čtyřka je opravdu jinde s psychikou, ale dneska to nebude jednoduchý
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to vidíš, okamžitě Berdych šance. Sice to Roger vyřešil (možná to je ten moment, co něco zvrátí), ale furt to není dobrý. Opravdu ta úderová jistota chybí. Respektive pohyb je příšernej, neviděl jsem u Rogera horší footwork snad nikdy. Z toho to všechno vychází, přistupuje k těm úderům úplně šíleně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak chválím, jak početná skupina lidí sleduje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je samozrejme dôležité, že Berdych zachytil úvod setu..No dôležité bolo zachytiť aj priebeh tretieho setu za stavu 3:3..

Na Tomášovu hru sa celkom fajn díva, má trošku slabinu na returne..Federer hral samozrejme už aj lepšie zápasy, hlavne na servise nič moc.
Reagovat
dadaft
a je to v kelu...
Reagovat
smazaný uživatel
A je po zápase. Dozvedeli sme sa, že za 7 minút sa dá zabudnúť podávať. A taktiež si znova môžeme položiť otázku, prečo hráč, ktorý to bije hlava nehlava pár fiftínov od výhry z ničoho nič povolí. To je neuveriteľný fenomén tenisových zápasov, ozaj na zamyslenie..
Reagovat
dadaft
tlak je příliš velký. nic víc.
Reagovat
sharon
teď to bude mít Tomáš těžký. Při jeho podání byli lidi na ránu palicí...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jen tonoucí se stébla chytá. Pokud má Roger mít šanci ten zápas zvrátit, potřebuje to vyhrát brejkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, nervy v prdeli. Strach z víťazstva je mocný čarodej.
Reagovat
anajka
Konečne prvý darček aj od Berdycha...
Reagovat
smazaný uživatel
Naděje.... ale ten vyhozenej forehand zas, co to je dopíče :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer do toho utkání musel jít s tím že ho čeká hodně těžký zápas. Nevím jestli si to tak připouští, každopádně Berdychovi pomáhá a ten tomu jde vstříc. Tak vydrž Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
Deziluze. Pomalu jsem začínal věřit, že je Roger nejlepší hráč na okruhu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnutím Rogera by pro mě tohle USO skončilo. Zachránit by to mohl jen Del Potro, kdyby zejtra vyhrál.
Reagovat
anajka
U mňa rovnako...
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, nic hotovo není. Já nevím, nic se nezměnilo. Pořád platí jedno, a to dost smutný - kdyby normální Roger v jakžtakž formě vzal raketu za hlavu a hrál rukojetí, tak bude trefovat čistější údery jak dnešní Roger.
Reagovat
Denis92
prehrat s berdychom na us open 3-0 na sety je sila..najhorsi vykon federera na GS tento rok! som sklamany a frustrovany..som zvedavy na tlacovku
Reagovat
sharon
Berďa zatím dobře! Ještě sice není konec, ale bude mi líto vypadnutí obou, je to dnes pro mě menší dilema :-)
Reagovat
Pe3k
Tomáš zatím životní zápas. Federer zatím nejhorší výkon na grandslamu od roku 2003.
Reagovat
smazaný uživatel
Vo finále RG08 to nebolo tiež nič moc.
Reagovat
anajka
Ale veď Berdych nič mimoriadne nehrá. Všetko dostáva od Rogera ako exkluzívne darčeky. Len podáva a o ostatné sa stará RF.
Reagovat
Jardus
taky si myslím, že proti Almagrovi hrál Tomáš líp, Roger mu to fakt věnuje ten zápas zatím
Reagovat
dadaft
zkrátka taková dvojhodinová rychlovka....
hasta la vista Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bol za stavu 5:4 priam Cilicovsky nahlodaný..Roger mu však podal pomocnú ruku.
Reagovat
anajka
Ja som si privstala kvôli Rogerovi, ale zatiaľ to ľutujem. Dúfam, že tieto dva vyhrané gemy v rade ho nakopnú,lebo sa obávam,že otáčať z 0:2 proti Berdychovi sa nepodarí.
Reagovat
Jardus
Tak si zopakujeme Australien Open 2009? tam to bylo 4:6, 6:7, 6:4, 6:4, 6:2, takže tady 6:7, 4:6, ...
Reagovat
anajka
Takže v očakávaní déja vu ideme do tretieho setu...
Reagovat
Denis92
berdych zase podal zivotny vykon na GS proti fedexovi..ten to vsak znasobil katastrofalnym vykonom
Reagovat
smazaný uživatel
RF hraje to co mu dovolí TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve sme videli momentum zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nie..Čaká sa na iné momentum.
Reagovat
smazaný uživatel
jj :)
Reagovat
Jardus
tak nevím jestli se z tohodle ještě Roger dostane, furt se snažím utěšovat tím, že Tomáš je Čech a US open má Roger 5x, ale i tak, ach jo
Reagovat
Denis92
to je katastrofa..berdych by sa musel zosypat ako cilic inak federer dnes prehra
Reagovat
smazaný uživatel
ten se tak nesesype. to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
těch chyb je fakt neskutečně moc, snad se zvedne
Reagovat
rubens
Tak takhle vypadá Fedex bez entusiasmu. Je nějak utahaný, nebo to jsou mimikry, nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
blázni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, ten Roger si snad dělá prdel. Vede o brejk a nakonec to ještě projede v TB.
Reagovat
Denis92
pane boze to je katastrofa..s takouto hrou si moze roger zajednat letenku domov.tolko chyb a priserny tie break..musi sa zlepsit o 100% inak konci
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to přepnul na TB. Moc pěkný. Zabitej volej, vyhozenej forehand. Tak vypadal celej set?
Reagovat
Denis92
ano
Reagovat
smazaný uživatel
Set bol plus mínus vyrovnaný, V TB ho asi poznačil hneď prvý darovaný bod, potom zahral pár obligátnych nečisto trafených úderov a bolo vymaľované.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jestli nezapne na vyšší level a neomezí ty chyby, tak s ním může být rychle šlus. To se mi zdá....
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak to tu stíchlo :)
Reagovat
Jardus
Rozjedeme debatu? Proč mi dneska připomíná Roger Kvitovou? Každou výměnu chce zakončovat z první, jak kdyby někam hrozně chvátal a je toho tuna nevynucenejch chyb z forehandu. Berdych nehraje nijak extra
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hrá celkom obstojne. Niekoľko krát sa dostal z 0:30, zatiaľ je celkom psychicky odolný. Prekvapujúco. Patrí však medzi skupinu hráčov, ktorá ak zacíti možnosť výhry znervóznie a výkon ide dole..Uvidíme, čo bude ďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm. Právě jsem měl takovej zvláštní pocit, jako kdyby se v tom zápase něco dělo a Roger potřeboval podpořit. Tak se vzrušením z možnosti, že mezi mnou a Rogerem je nějaký spojení, přepnu... a ona je tam reklama :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Chazymu začlo NFL, fanděte na začátku za něj :)
Reagovat
smazaný uživatel
A komu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
!!!! Rogerovi, když se budu dívat radši na začátek NFL. A až přejdu k tenisu, tak přepnout na NFL a fandit Cowboys.

Mimochodem přečti si, co napsal tomasinho o příspěvek níž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu fandit i za tebe.:)
Ale jenom na začátku, nevím, jak dlouho to vydržím za oba. Roger dnes bude potřebovat velkou podporu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom pomalem centru to Roger zvladne i bez podpory:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím dost vášnivě, takže se snaž! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem anglicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumiem anglicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
A fandíš Rafovi. Zas každý ke svému :)
Reagovat
smazaný uživatel
"It's a very quick court compared to Ashe. I struggled early on and he made it difficult. I'm happy to come through in the end."

Znamená to, že Andy tvrdí, že Armstrong je o mnoho rychlejší kurt než Ashe a trvalo mu, než si na to zvykl v úvodu. A vypadá to opravdu tak, nižší odskok, rychleji se míč sklouzne. Podle mě to je evidentní.
Reagovat
smazaný uživatel
Podpory není nikdy dost.:) Ale s tím rozdílem v rychlosti jednotlivých kurtů je to už na pováženou, když o tom mluví takto otevřeně hráči. Andy už je několikátý, který to říká.
Za rok to bude skoro stejně pomalý jako antuka.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hodně emotivní fanda, neměj starost!:)
Reagovat
smazaný uživatel
A Tomasino nerozumie sarkazmu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl jsi si to špatně přeložit, takže si toho važ :)
Reagovat
smazaný uživatel
"jsi si"

:-DDDDD Ale Chazy, no tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono to je asi jedno, jestli to bude pomale jak antuka, nebot antuka bude stale vice hur predvidatelnym povrchem, ale urcite pro ty hrace, kteri to opiraji o servis, to bude peklo:) Podle mne to bude asi cilene, asi aby to bylo vic divacky atraktivni...
Jinak uz Roger ma brejk a je videt, ze pomalejsi povrch muze svedcit vic, on to proste staci vymazlit:))) Ale kdo vi jak to dopadne.
Jinak jsem dost zvedavy na souboj Djoker vs DelPo, to bude mazec:0) A to se s Giginem asi jeste rozhadame:))) Proste doufam, ze ho DelPo sejme:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasňačka, také budu fandit Del Potrovi. A navíc se dnes hezky zachoval po zápase s Andym, jak mu dal prostor a v rozhovoru se nijak neradoval. To bylo sympatické.
O Rogera dneska nemám nějak ani strach. Nevím, čím to je.
S tím povrchem mě to právě štve, protože to dělají kvůli tomu, aby se zatraktivnily divácky zápasy a nebylo to pouze "bum bum", ale navenek tvrdí, že to není pravda a přitom je to zjevné. Pak nemělo loňské finále trvat tak dlouho.
Víš, štve mě prostě, že tráva už není ta "správná" tráva, hard není to, co bývalo apod.... Neustále s něčím špekulují, povrchy, míčky....
Reagovat
smazaný uživatel
"I've had a lot of tough matches - everyone goes through them," said Murray, who will play his semi-final on Saturday.

"We've seen Rafa [Nadal], Novak [Djokovic] and Roger struggle here. There is pressure on you to perform well, expectations are high and sometimes you're nervous.

"He played well at the start and I was a bit tentative, leaving balls in the middle of the court and he was able to dictate points.

"I needed to make a move, and I did that. I kept fighting. He got a little bit nervous at end of the second set, which helped.

"It's a very quick court compared to Ashe. I struggled early on and he made it difficult. I'm happy to come through in the end."

Opět zajímavá poslední část, jen to potvrzuje názory mnohých hráčů i odborníků. Že prostě Armstrong je rychlejší kurt než Ashe, má daleko nižší odskok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec to Andy zvládnul. Nutno ale říct, že dnešní výkon nebyl nic moc. Čilič se po tom 2. setu absolutně složil a nebyl schopen ani minimálního výkonu. Samozřejmě to ale nic nemění na tom, že Murray je naprosto podprůměrný hráč, který v podstatě nic neumí a celou kariéru těží jen z toho, že mu soupeři dobrovolně darují zápasy. Murrayho je totiž bez problémů schopný porazit kdekdo. Myslím, že i já bych ho v pohodě porazil.
Reagovat
dadaft
já se včera vrátil z Jupitera. byla tam nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby měl někdo problém s chápáním. Tak samozřejmě všechno kromě prvních třech vět jsou úplné nesmyly. Je to jen reakce na výrok J.M. že na Murrayho má herně kdekdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem mu to na to reagoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj dobře si to napsal. Už fakt nevím co byl měl udělat. Asi dát teď Federerovi a pak i Djokovičovi 3x 6:0 aby ho všichni přestali tak extrémně podceňovat. Ještě jsem schopný přijmout názor, že Murray nestačí té první trojici (i když to taky není úplně pravda), ale tohle už je fakt moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze vas JM slusne dostal do raze:)))

Jinak samozrejme gratulace chlapi:)
Ten 4 set si ho fakt povodil jak maleho kluka.
Byl to peknej koncert:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mají problémy s nervama! Tomasinho určitě něčím doma hodil, když to viděl. Svý ke svému. Já jsem zas elegán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já jsem házel jenom během druhého setu :D Teď jsem pokroutil hlavou, odešel se na chvíli zklidnit a pak se snažil to vysětlit a dodat tomu punc toho vzteku.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže překlepy a vynechaný slova, to je všechno úmysl? Vskutku práce génia.
Reagovat
smazaný uživatel
Však píšu, lehce jsem vychladnul, ale ten vztek tam přeci jen je, to musí jít znát. Snad ale doplněn o relevantní argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý tvůj argument je relevantní prosímtě -.-
Reagovat
smazaný uživatel
Teda tak nacteneho Skota jak ty nemam, ale tipl bych si, ze ikdyby Marin druhy set nezpackal (podle mne opravdu velmi poucny video do budoucna, to si opet neodspustim:), tak verim, ze by to Andy otocil i z 0:2. Je herne teda nekde jinde, cimz nechci nejak snizovat Cilice, amici ho chvalili cely zapas jak je talentovany, ale postupem casu bylo videt, kde je ted Andy a kde Marin...Nejde jen o to, ze Andy dobehne jak pisete a dokaze si jit pro vitezne, ale chlap ma fakt zlatou ruku, to musim uznat i ja, a to mu vubec nefandim:)
Tak si to uzijte a budte v pohode:) Budte radi, ze nefandite Marinovi, to by bylo teprve peklo:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, proto jsem si ho oblíbil, pro ten cit pro míč, tu zlatou ruku. Kolikrát žasnu, co je schopen vykouzlit. Je dodst možné, že by otočil i z 0:2, ale stálo by to více nervů a více sil.
Reagovat
Jardus
Ach jo to je zase turnaj tohle. Djokovic prakticky nehrál pořádný zápas, Murray ... kdyby proti němu v těch zápasech byl někdo jiný než Lopez nebo Cilic tak je venku a teď musí vypadnout jeden z dvojice Federer - Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Murraymu vychádzajú na turnaji skôr párne zápasy, než nepárne..Verím teda, že mu výjde aj zápas č. 6.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ale čistě herně má na Murrayho kdekdo."

Aha. :DDDDDD
Reagovat
dadaft
Ana se Serenou už hrajou, na což frantíci jaksi nejsou schopni zareagovat a dávají záznam Marion s Marií. gratuluji, to jste se zase předvedli šášové...
Reagovat
dadaft
no Nigel teď v hledišti roste. Ana zkazila naprosto jasný vítězný volej, na to dala dvojchybu, a game byl v pánu...
Reagovat
dadaft
jo jo jo. a v další hře Ana probendila dva brejkboly a set je fuč. se Serenou to všechno chvátá halt strašně rychle...
Reagovat
dadaft
tak teď předvedla Ana naprosto brutální halfvolej. divím se, že to Basík neocenil...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fans Andyho si museli behem druheho setu dost otlouct hlavy a asi trhat i vlasy, ale fans Marina pravdepodobne uz povyskakovali z oken... Jinak pekna vyucovaci tenisova pomucka a navod jak projet set, kdyz vedes 5:1:)))
Reagovat
Fandina
A jak ta vyučovací tenisová pomůcka vypadá?
Reagovat
smazaný uživatel
Že by záznám tohoto utkání? Že by fandino?
Reagovat
Fandina
Jako že mu to dal dobrovolně Chazy?
Reagovat
smazaný uživatel
Diky Chazy:0) Ani jsem nevidel, ze nekdo reagoval, koukam dal jak se zapas rozviji...

Pokud vim, tak se nerozebiraji na videu jen souperi, kteri hrace cekaji, ale i specificke situace.
Reagovat
smazaný uživatel
??? A to si z toho vydedukovala jak?
Reagovat
Fandina
Chazy sledováním zápasu a ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze mu to nedal dobrovolne. Jenze zacal hrat mene durazne, vic na jistotu, jeho prodlouzeni vymen Andy vyuzil a chytl se. Co vic zacal byt dost nervozni a servis Marina sel do haje, uz se nedostal tak dobre na sit.
Tim Andyho dostal do zapasu.
Cilic ho mel drtit dal i za cenu chyb.
Proste tady souhlas s amer. komentatorem:) tzv. jistota ho odsoudila na ztratu druheho setu. Andyho nemusim a nefandim mu, ale to je dost kvalitni hrac na to, aby tohle dokazal vyuzit. Proto je take tam, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, já nijak, doopravdy mě nenapadlo, že by mu to dal. Ale když to tam vidíš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, taky jsem s tím souhlasil, když to od komentátorů zaznělo. Je to zvláštní, při svý jediný účasti v SF grandslamu se tam Cilic dostal právě tak, že hrál (přiměřeně) na riziko celej zápas a Nadala tím naprosto rozhodil. Neměl potřebu takhle polevit. Netuším, proč dneska, celkově nechápu, co se s ním děje.

Dřív hrál hodně agresivně, nebál se jít občas na síť, měnil rytmus atd. Vypadal jako skutečnej talent a třeba jednou jako šampion. Najednou je podělanej v zápase něco víc zkusit. Strašný maření talentu, ale já prostě nechápu, z čeho to je. Jestli změna trenéra a taktiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tádydádydá.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že Marin to neukočíroval a Andy ho přehrál, ale je zbytečné to zveličovat. Ostatně už zase jedou každý podle svého a žádné překvapení se konat prostě nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tvoje interpretace skutecnosti, co je zvelicovani, do toho mne prosim te nezatahuj.

Nahodou podle mne to je hezky poucne...a nemyslim tim nic zleho.
Reagovat
Fandina
To je jasné, že je to moje interpretace skutečnosti. Podle mě nejde o nic tak zvláštního, abych z toho měla dojem, že je to potřeba dávat za výuku. Nebylo to nic extrovního od obou. Marin došel ke stavu 5:1 svou hrou a Andy svou hrou zase do TB který pak vyhrál. Nic neobvyklého, podle mě ... úsměv
Reagovat
Mayo
fúha klobúk dole pred Murraym..z 1-5 otočil set
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, uf uf. Tak Murray dokonal obrat 2. setu. Ještěže zvládá tiebreaky, 3x s Lopezem i dneska. Ale mohl si ty nervy odpustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Murray turnaj vyhrá, trofej by mu mal odovzdávať Marin Cilic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Murray turnaj vyhrá, trofej by mu mal odovzdávať Marin Cilic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono i Andy šel nahoru, aby ne, když hrál tak špatně předtím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenechaj sa uniesť výsledkom. Murrayho hra je dnes mizerná, obraz hry sa nám mení hlavne kvôli Cilicovi.

Ako som písal vyššie, som nepríjemne prekvapený, akú hru Andy predvádza, keď sa mu nedarí. Je to všetko na istotu, so strachom v očiach..Teraz ide mierne hore, viac útočí, ale to len preto, že sa to začína vyvíjať podľa jeho predstáv. On musí niečo podobné predvádzať, resp. veriť si aj v krízových situáciách..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Čilič umožnil Murraymu nárat do zápasu, jeho úroveň hry poklesla nejprve mírně a zároveň se zvedla malinko úroveň hry Murrayho. Po brejku ve 3. setu to už byy 2 extrémy, rozjetý Andy a tragický Čilič. Ale s tím, co jsi psal se dá souhlasit, dost takových zápasů stále mívá.
Reagovat
smazaný uživatel
ANDY SUPER DÍKY
Reagovat
Pe3k
Děkuješ za to, že se dostal do tiebreaku? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Murraymu vo štvrťfinále fandím, no treba uznať, že má v koncovke druhého setu viac šťastia, než rozumu. Ak by mu súper nepomohol dvojchybou, on by snáď nebol schopný ten breakball získať.

Dnes sa bohužiaľ v plnej nahote ukazuje jeho povaha. Dokáže predvádzať skvelý tenis v zápasoch, ktoré sa od úvodu vyvíjajú podľa jeho predstáv (Raonic, OH). Avšak v zápasoch, kde ho súper zaskočí a priebežne vyhráva nie je schopný ukázať svoje maximum. Murray si prestane veriť, začne hrať ako baba. Bojazlivo, ústráchane, iniciatívu prenecháva súperovi. Na Murrayho v tomto psychickom rozpoložení platí obyčajná sila. A platila by aj dnes, ak by od nej Cilic dobrovoľne neupustil.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick stál za pořádný prd, uměle nafouknutá stár, občas odservíroval zápas, ale občas jen uměl řvát na rozhodčí! Plod zkažené Ameriky, dobře, že už je z kola venku, Ryan H. a Donlad Young jsou nefalšovanými budoucími šampiony! Nepochybujte nic!
Reagovat
smazaný uživatel
+ ještě Donald Young :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jseš blb nic víc nerozumíš tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) Jsi pekne nacnuty:)))
Young...jasne:) To je neco na zpusob Gulbise, jen Kacer je mene talentovany:)
Reagovat
smazaný uživatel
tu koncovku druheho setu prestava zvladat...:)
Reagovat
Pe3k
Čilič to slušně řečeno P.R.O.S:R.A.L
Reagovat
smazaný uživatel
a nezvladl ji. Opet Marin projizdi svuj serv, a je to uz 5:5. Ti kritici zenskeho tenisu by si meli opet zapsat zapas Andy x Marin:)
To vypada, ze to jeste Andy ve druhem otoci a urve druhy set...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadalo, ze to ten Marin ani neda do TB, ale nakonec se nejak sebral...Ale moc mu v TB neverim. Tipuji spis Murray.
Reagovat
J.M.
Já si snad nepamatuju zápas, kdy bych pochopil, jak jej Murray vyhrál. Proč, čím... Tenhle zápas tedy může být světlou výjimkou, tady to vypadá, že se soupeř dobrovolně vzdal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady Murraymu křivdíš. On umí zápasy ovládat, chodit si pro vítězný údery a diktovat výměny. Například zápas s Raonicem, tam prostě nebylo nic, v čem by byl horší, celej zápas byl hranej podle jeho not.
Reagovat
J.M.
Raonic si to do velké míry prohrál sám dvojchybami a strašnou spoustu nevynucených chyb. Neschopností zahrát základní úder (to je jeho trvalý hendikep, který mu ale proti slabším hráčům nebrání ve vítězství).

Samozřejmě, že Murray umí občas zahrát i vítězný úder, sem tam si pro to přijít. Ale to dnes umí každý tenista, který figuruje na žebříčku ATP. To není žádná mimořádná schopnost, to je základ.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj a něco podobnýho mi řekneš na finále OH. Ale on na tom má taky značnej podíl soupeř, pod jakej tlak ho dostane, kolik šancí mu v zápase dovolí.

Já si nemyslím, že by ofenzíva Murrayho byla na úrovni, jaké dosahuje nějak velký množství hráčů na okruhu. Naopak od příchodu Lendla začíná ta hra v tomhle směru vypadat dost dobře. Například ty forehandový křižný prohozy hraný prakticky za síť už nevyužívá jen v obraně a při dobíhání míčů, ale dělá z toho dost účinnou zbraň. Můj respekt za svoji hru má.
Reagovat
J.M.
Ale však já neříkám, že hraje špatně, a je v tom dost nadsázky a sarkasmu...

Ale stejně pokaždé, když vidím jeho zápas, vybaví se mi ta jeho přezdívka "haluzák", kterou pro něj myslím vymysleli na jiném serveru. Snad nikdy jsem neviděl jiného tenistu, který vyhrál tolik zápasů, které měl prohrát, kterému tolik hráčů zápas v podstatě darovalo. Což je na druhou stranu jejich chyba a jejich problém. Když soupeři hrají blbě, nezaslouží si vyhrát.

Ale čistě herně má na Murrayho kdekdo. Jenom tu šanci, zdá se, málokdo ustojí psychicky. Přesto myslím nikdo jiný z top 4 nemá tolik prohraných zápasů v časných kolech turnajů s úplnými outsidery jako Murray. On je pro mě prostě typ hráče "90 procent času katastrofální, nekoukatelná hra, pak nějaký zázračně vyběhaný balónek a prohoz, soupeř se sesype, a je tu opět další výhra".

Obdivuji jeho bezkonkurenční defenzivní schopnosti, rychlost nohou, prohozy a technické pasáže v defenzivě, ale pořád pro mě 90 procent jeho tenisu je hlušina, Lendl neLendl. V podstatě jediná doba, kdy se mi opravdy herně líbil, bylo na US Open 2008, kdy porazil Nadala krásně útočnou hrou. Od té doby se podle mě na jeho tenis nedá moc koukat, a ty občasné lendlovské záblesky, které mnozí vidí jako velké zlepšení, jsou podle mě jenom částečným návratem k tomu, co uměl už před 4 lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to je bullshit.
Reagovat
smazaný uživatel
Skota fakt dost nemusim, ale tadys podle mne slusne ujel:D)))

"Ale čistě herně má na Murrayho kdekdo."

Jinak si myslim, ze Ivan mu teda spis pomohl. Jinak technicky je teda dost dobrej, na haluz bych to teda moc nevidel, to spis pisou nejaci fanatici jeho nejvetsich souperu...nebral bych to fakt vazne. Budme soudni:) ikdyz mu obcas nemuzeme prijit na jmeno:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, haluzák. Jak se podle tebe pozná zápas, kdy měl prohrát? A jedna věc, ti hráči jsou často nuceni k tomu hrát až k skoro k lajnám, protože Murrayho pohyb a schopnost vrátit všechno je k tomu fakt nutí, často je fakt obtížné proti Murraymu zahrát konečný úder.

Čistě herně má kdekdo? A kdo podle tebe krom první trojky a hráčů, na které to třeba Murray neumí pravidelně? Čistě herně má taky on na kdekoho, když má den a hraje jako finále OH, nebo teď od půlky 3. setu. Jasně, že soupeř může často pomoc, ale nedělej z něho proboha tragéda, kterému musí jenom pomáhat soupeři. Však se podívej, co je schopen zahrát z bekhendu, kdo má kromě Djokoviče takhle perfektní bekhend? Kdo má takhle účinný slajz? Kdo má tak skvělý return? Kdekdo? Pochybuju.

Ano, máš pravdu v tom, že během sezony má pár fakt špatných zápasů v úvodních kolech turnajů, pár zápasů, kdy hraje tak, jak v minulosti a prostě je pinká a čeká na chybu. 90% katastrofa a nekoukatelnost je taky enormní přeháňka, jen co je pravda.

Jak psal Chazy, ty prostě letos nevidíš ten enormní posun? To, že stojí blží k baselině, hraje dříve po odskoku, a hlavně, masivní změnu ve forhendu? Bekhend byl vždycky u něj top úder, Lend NeLendl. Ale právě Lendl mu vštípil tu touhu jít si častěji pro ty body, zlepšil jeho forhend, další známka. Forhend cross měl taky často solidní, ale zlepšil podstatně forhend in side otu a po lajně, i když tam je ještě prostor ke zlepšení.

On prostě nikdy nebude typ hráče jako Federer, takhle agresivní ani nebude a nikdo to po něm nemůže chtít. Není to až taková nutra a nemá na to forhend. To, cos napsal, podle mě svědčí jen o tom, jak málo jej máš nasledovaného. Ael však co, on ho příště třeba Benneteau ne? Pekelný los pro každého hráče.
Reagovat
Amputace
Jak píšeš, že neznáš jiného tenistu, který by vyhrával tolik zápasů, které měl přitom prohrát a v nichž byl herně horší, tak to je samozřejmě hloupost, mně se naopak zdá, že Murray prohrál hodně vyrovnaných zápasů, kdy nebyl rozhodně horším hráčem, a prohrál kvůli slabé psychice. Mohl by být úplně jinde (tedy: mohl být dávno držitelem Grand slamu), nebýt jeho psychické lability, která byla před rokem dvěma přímo do očí bijící a prohrávala mu zápasy. Jinak jeho posun je hodně znát a herně se mi začíná dost líbit.
Reagovat
J.M.
Člověk si někdy neuvědomí, co/kdo mu chybí, dokud to neztratí. Andy nikdy nebyl můj oblíbenec, ale už teď mi začal chybět. Ta rozlučka byla hodně dojemná. A v tomto zápase hrál dobře, odvážně agresivně, až jsem si říkal, že je škoda, že takto nehrával v posledních letech. Ale můžeme být rádi, že byl na okruhu k vidění tolik let.
Reagovat
smazaný uživatel
Brečela jsem už při jeho posledním servisu, bylo jasné, že to DelPotro dopodává..ach jo, co se dá dělat, ale věděl, kdy skončit, než se plácat :-((( ale v posledním zápase odevzdal všechno, bojoval, na konci bylo vidět, že už ho emoce ovládají.
DelPotro se zachoval moc hezky, dal prostor Andymu, sympatické gesto.
Reagovat
a.magerova
Tak nedělá to poprvé i s Maratem se takhle pěkně zachoval....
http://www.youtube.com/watch?v=PNrhEYVbeXc
Reagovat
smazaný uživatel
Emičko, neplač! :) Já vím, že je to smutné. Bohužel, všechno jednou končí... Brooklyn taky plakala, bylo mi jí líto. :(

Tady ti aspoň posílám písničku. Sama jsi mi psala, že si ji ráda pouštíš, když je ti smutno. :)
http://www.youtube.com/watch?v=bjgFH01k0gU

Teď už jdu spát, ale ještě musím popřát hodně štěstí Aně. Určitě ho bude potřebovat...
Tak dobrou noc a ... Ajde! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to klišé, ale zkrátka skončil jeden velikán, který se těžko bude nahrazovat, musím však říci, že rozlučka to byla důstojná, i když kvůli počasí nebyl centr kurt úplně vyprodaný... Přesto důstojné, kariéru mu neukončil jako v případě aggasiho podprůměrný Becker, leč budoucí světová 1 Del Potro...A před ním zároveň smekám, velmi sympatické gesto. takže na závěr, DÍKY ANDY!
Reagovat
smazaný uživatel
ač je pro mě Delpo osobní no.1, tak upřímně pochybuju, že by se jí stal ve skutečnosti v budoucnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, DelPotrovi hodne preji, moc mu fandim, mam ho rad, ale v jeho pripade asi budem radi, kdyz by urval alespon jeste nejaky GS:) Jinak pred zranenim bych ho tipl taky treba No.1, ale ted uz je to asi trochu jina situace...nakonec vem cert No1, nejaky ten GS, ten by urvat mohl:)
Reagovat
smazaný uživatel
Svatá pravda super
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíme to stejně... Taky budu šťastný i za jeden další GS. Kdyby jich bylo víc, tak bych byl přímo nadšený, ale v Delpově případě a spekulacím na post no. 1 respektuju fakt, že mu zdravotně zkrátka není přáno a čas letí...
Reagovat
Pe3k
Bylo to dost emotivní. Nechtěl bych takhle vidět své oblíbence.

A druhý "Andy" pomalu taky končí...
Reagovat
smazaný uživatel
Nastesti odpadl s mym oblibenym:0) Ale celkem me prekvapilo to, ze ke konci trosku byl uz "smireny" s prohrou. Asi to bylo pro neho silne kafe.
Videl jsem zaver, ale i tak jsem rad,:).

Jinak jsem si ted presel na druheho Andyho, a nestacim se divit:0) Chlapci pousteji nervy:) No prozatimni vysledek vypada dost drsne :D))) Toz Marin jede:) Zeby dnes padl tzv. tennis upset:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sbohem Andy, budeš chybět :( Nikdy na tebe nezapomenem
Reagovat
a.magerova
Pěkný život Ti přeji !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké hezké :))) Del Potro se do toho sympaticky nemíchal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpo má úroveň. Prokázal to už několikrát a i teď se ani nijak výrazně neradoval z úcty ke kariéře Andyho. Je to prostě charakter! :-)
Reagovat
pepin
Del Potro je sympaták a zvládnul ten konec s noblesou. Andy děkujeme.
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo ma proste nejakou uroven:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím jednoznačně souhlasit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist