Mektič s Pavičem vyhráli chorvatské finále. Olympijské zlato je jejich 9. trofejí v sezoně

30. 7. 2021, 22:37
Aktuality 4
OH TOKIO - Nikola Mektič a Mate Pavič přidali k osmi letošním titulům i zlatou olympijskou medaili. Ve finále v Tokiu nejvýše nasazení Chorvaté porazili 6-4 3-6 10-6 krajany Marina Čiličem s Ivanem Dodigem.
Mate Pavič a Nikola Mektič (© AFP)

Chorvatští specialisté na čtyřhru Nikola Mektič a Mate Pavič patřili v posledních letech mezi nejlepší deblisty světa, síly však spojili až na začátku letošní olympijské sezony. A hned mužskému deblu dominují.

Mektič s Pavičem odehráli 58 zápasů s bilancí 53-5 a devět ze čtrnácti turnajů proměnili v titul. Letos triumfovali v Antalye, na Murray River Open v Melbourne, v Rotterdamu, Eastbourne, na třech podnicích Masters 1000 v Miami, Monte Carlu a Římě, ve Wimbledonu a dnes dobyli také olympijský turnaj. 

Zlatou medaili získali v čistě chorvatském finále, když porazili 6-4 3-6 10-6 krajany Marina Čiliče a Ivana Dodiga, a postarali se o největší tenisový úspěch své země.

Singlový vítěz US Open 2014 Čilič s šestatřicetiletým Dodigem dovedli zápas proti nejlepšímu páru současnosti do super tie-breaku, v tom ale byli lepší Mektič s Pavičem, kteří před třemi týdny ovládli i wimbledonský grandslam. Nyní se postarali o největší olympijský úspěch chorvatského tenisu.

Dvě dvojice ze stejné země bojovaly ve finále mužské čtyřhry naposledy v roce 1908 v Londýně.


32letý Mektič, který loni vyhrál mix s Barborou Krejčíkovou na Australian Open a s Nizozemcem Wesley Koolfohem ovládl Turnaj mistrů a na US Open si zahrál své jediné grandslamové finále ve čtyřhře mužů, získal celkově 17. deblový titul.

28letý Pavič získal už 26. deblový titul. Na rozdíl od svého o čtyři a půl roku staršího parťáka už má na kontě i dvě grandslamové trofeje ze čtyřhry mužů.

První tenisový bronz pro Nový Zéland v historii získali Michael Venus a Marcus Daniell po výhře 7-6 6-2 nad Austinem Krajickem a Tennysem Sandgrenem z USA.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
páteční výsledky (30. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Zverev (4-Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 1-6 6-3 6-1
Chačanov (12-Rus.) - Carreño (6-Šp.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Čilič/Dodig (Chorv.) 6-4 3-6 10-6
• Čtyřhra - o 3. místo •
Daniell/Venus (N. Zél.) - Krajicek/Sandgren (USA) 7-6(3) 6-2
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Pavljučenkovová/Rubljov (4-Rus.) - Bartyová/Peers (Austr.) 5-7 6-4 13-11
Vesninová/Karacev (Rus.) - Stojanovičová/Djokovič (Srb.) 7-6(4) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Mony
STB z 2:7 na 11:9! To byla jizdasmile
Reagovat
Fandina
A s nadsázkou řečeno, kdyby ty OH nebyly, tak by se snad Pavic s Mekticem ani nespojili, aby na nich mohli spolu za jednu zemi hrát a nevyhráli by spolu tolik turnajů, jako mají teď. Mektic letošn rok vyhrál s Pavicem dvojnásobek toho, co vyhrál s jinými parťáky předchozích deset let.
Reagovat
Fandina
Dva předposlední odstavce článku, která pojednávají hlavně o titulech z GS, jsou bez letošního roku.
Reagovat
Fandina
Počty titulů v článku jsou zřejmě OK, ale letos spolu vyhráli Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist