Mektič s Pavičem získali už 6. letošní titul, v Římě slaví třetí trofej z Masters

16. 5. 2021, 16:53
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Nikola Mektič a Mate Pavič zakončili osmý z deseti letošních turnajů finálovým zápasem a slaví v něm zisk šestého titulu. V Římě Chorvaté ovládli třetí ze čtyř letošních podniků Masters 1000, když ve finále přehráli 6-4 7-6 vítěze loňského Australian Open Rajeeva Rama s Joem Salisburym.
Nikola Mektič a Mate Pavič (© AFP)

Chorvatští specialisté na čtyřhru Nikola MektičMate Pavič patřili v posledních letech mezi nejlepší deblisty světa, síly však spojili až na začátku letošní sezony. A hned mužskému deblu dominují. 

Mektič s Pavičem odehráli 41 zápasů s bilancí 37-4 a šest z deseti turnajů proměnili v titul. Po Antalye, Murray River Open v Melbourne a Rotterdamu ovládli také tři turnaje Masters 1000: v Miami, Monte Carlu a dnes v Římě.

Tento týden na antuce v italské metropoli stejně jako na přelomu března a dubna na Floridě neztratili ani set, pět z deseti vyhráli v tie-breaku. V již osmém letošním finále porazili bez ztráty podání 6-4 7-6 Američana Rajeeva Rama s Britem Joem Salisburym.

32letý Mektič, který loni vyhrál mix s Barborou Krejčíkovou na Australian Open a s Nizozemcem Wesley Koolfohem ovládl Turnaj mistrů a na US Open si zahrál své jediné grandslamové finále ve čtyřhře mužů, získal celkově 14. deblový titul. Podnik Masters 1000 dobyl pošesté.

27letý Pavič získal už 23. deblový titul, z toho čtvrtý z turnaje Masters. Na rozdíl od svého o pět staršího parťáka už má však na kontě dvě grandslamové trofeje.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.563.710 eur
nedělní výsledky (16. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
17:10 | Djokovič (1-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 5-7 6-1 / po druhém setu
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (2-Chorv.) - Ram/Salisbury (5-USA/Brit.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist