Melbourne Park si chce udržet Australian Open. A tak vybuduje další stadion

23. 4. 2017, 11:24
Aktuality 17
V Melbourne Parku vyroste nový víceúčelový stadion pro 5000 diváků, jenž by měl pomoci udržet Australian Open v jeho současném dějišti. Ministr financí státu Victoria Tim Pallas uvedl, že se stavbou, jež je součástí rozvojového programu za 271 milionů dolarů (6,8 miliardy korun), se začne v roce 2019.

Australian Open se od svého založení v roce 1905 hrálo nejen v Melbourne, ale i v Sydney, Adelaide, Brisbane, Perthu a na Novém Zélandu. V Melbourne Parku má domov od roku 1988, nicméně v posledních letech se spekulovalo o tom, že by turnaj přezdívaný "grandslam Asie a Pacifiku" chtělo hostit nejen Sydney, ale i Šanghaj či Dubaj.

Ministr financí Pallas však tvrdí, že Australian Open se z Melbourne stěhovat nebude. "Máme tady docela dobrý areál, ale chceme ten nejlepší, nejen v zemi, ale i na světě. Hráči tenhle areál milují, a co je důležitější, myslím, že se ho naučili milovat i obyvatelé Victorie," uvedl.

Nový stadion by se měl stát čtvrtou největší arénou v areálu. Třemi největšími dvorci v Melbourne Parku jsou Arena Roda Lavera s kapacitou 14.820 diváků, Hisense Arena (10.500) a Arena Margaret Courtové (7500). Všechny tři mají zatahovací střechu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Frick
Co by se tedy jako dělo?

Melbourne by si prohodilo (asi) se Sydney GS s Premierem, v Sydney by se masivně rozšířilo Olympijský tenisový centrum a v Melbourne by se konal v násobně předmimenzovaném areálu Premier?

Dyť ty arény jsou v Melbourne parku moderní, ne? Lepší než třeba v Paříži a teď nemyslim jen osvětlení a střechu,
Reagovat
EllNino
Snad můj nejoblíbenější GS nechají tady
Reagovat
dadaft
tak tak, v Melbourne našlo Australian Open svůj přístav, patří tam, fanoušci i hráči si ho zamilovali,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, takže pevně věřím, že zůstane, kde je.
Reagovat
Kytka
Taky je to můj nejoblíbenější GS, pak Wimbledon a po něm US Open, RG mám ráda nejmíň.
Reagovat
Fandina
Já Wimbledon, RG, AO a USO. Ale na AO se dívám ráda, protože je to u nás v zimě a tak nějak je víc času.
Reagovat
blixa
O Melbourne se kdysi říkalo, že je rozlohou poloviční jak NewYorkský hřbitov, ale zato dvakrát tak mrtvé :D Ale to už je dávno ... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Snad bude nová aréna pojmenována po tenisové legendě (třeba po Rosewallovi). Že je druhý největší stadion pojmenovaný po sponzorovi Hisense mi příjde nepatřičné.
Reagovat
VlS
V klidu, chystám se po Novakovi pojmenovat záhon s mrkví
Reagovat
a.magerova
A máš na TO patřičná povolení i s kulatými razítky !!!
Reagovat
VlS
Na svý zahrádce si na to vystavím povolení sám, jen nevím, jak to udělám, když tam žena příští rok bude chtít dát rajčata a tudíž zarejt předem hnůj - to by mohlo urazit. Ale už vím, co záhon, pískoviště pro vnoučata po něm pojmenuju.
Reagovat
a.magerova
No.... právěže pískoviště pro vnoučata... hodil by se jiný patron... :-P

A nějaký meditační altánek na zahrádce nemáš?

http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2017/03/23/gente/1490293763_983594_1490296475_sumario_normal.jpg

http://www.tennis-x.com/xblog/wp-content/uploads/2012/11/federer-sand.jpg
Reagovat
VlS
Mám tam meditační pařez po hrušce
Reagovat
Kozoroh
AO by mělo zůstat v Melbourne. Jednak je to dnes nejlépe zorganizovaný grandslam, jediný, který není pravidelně narušován deštivým či větrným počasím a areál Melbourne Park je svou kvalitou na hony vzdálen Koonyongu, kde se AO v letech 1972-87 odehrávalo. Kdyby se stále hrálo v Kooyongu, tak ta možnost přestěhování dokonce mimo Austrálii by byla silnější, takhle je to jen spekulace, která žije z minulosti, kdy AO bylo tenisovou Popelkou.
Reagovat
a.magerova
Takže se vlastně organizátorům hodně hodilo letošní retro složení finálových dvojic... plus vítězové rekordmani... navíc reklama ZADARA i dlouho po ukončení turnaje - dodatečné info, že Serena vyhrála jako těhotná a Roger se fotí s Normanem kde tu... ;-)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/2c/4c/af2c4c0fe7f01affe2a961de1e84af9e.jpg

http://media.gq.com/photos/58c1b6370197c220f4d9d32a/master/w_1600/Roger-Federer-0417-GQ-FERF06-01.jpg
Reagovat
blixa
Magerová, co tam ukazuješ vpravo vedle fotografa, že se GOAT kouká tak zasněně ? :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... to je snad jasný no ni.... že ta studená trofej bude vzápětí vyměněna za nažhavenou spoluležnici... :-P
Ale před Mirkou ni slova !!!

P.S. Jo a ještě, ta kožešina byla umělá, to jen tak na okraj pro ochránce přírody... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist