Melzer v Bangkoku nezaváhal. Fanoušci už však vyhlíží hvězdy

29. 9. 2010, 23:59
Aktuality 1
ATP BANGKOK - Třetí nasazený Jürgen Melzer svůj vstup do turnaje v Bangkoku zvládl bez větších problémů. Hlavních hvězd se však thajští fanoušci dočkají až ve čtvrtek, kdy se jim představí Španělé Rafael Nadal a Fernando Verdasco.
Jürgen Melzer

Jürgen Melzer se s Dudim Selou utkal minulý víkend v Davis Cupu a díky svému vítězství posunul Rakousko do Světové skupiny. Také v Bangkoku vyhrál osmadvacetiletý Melzer bez ztráty setu, i když třikrát přišel o své podání.

"Dudi je těžký soupeř, je velmi nebezpečný. Jsem rád, jak jsem dnešní zápas zvládl," komentoval Melzer, který aktuálně figuruje na 13. místě světového žebříčku, což je jeho životní maximum. Ve čtvrtfinále se utká s Nieminenem nebo Troickým.

Téměř tři hodiny musel o postup do čtvrtfinále bojovat čtvrtý nasazený Ernests Gulbis. Lotyšský tenista sice v duelu s Rainerem Schüttlerem odvrátil čtyři z pěti brejkbolů, nakonec však bral vydřené vítězství 7-6 6-7 6-4.

Jméno soupeře, proti kterému odehraje své úvodní utkání, zná již druhý nasazený Fernando Verdasco. Čeká ho Němec Benjamin Becker, jenž si hladce ve dvou setech poradil s krajanem Mischou Zverevem, který do Bangkoku přicestoval jako čerstvý finalista z Mét.

"Mým cílem je dostat se do Londýna na Turnaj mistrů," prozradil Verdasco před svým startem. "Vím, že to ještě bude moc těžké. Ale opravdu se tam chci dostat a zahrát si turnaj osmi nejlepších hráčů sezony druhý rok po sobě. Doufám, že mi letos pomůžou loňské zkušenosti."

V Thajsku startuje také světová jednička a vítěz tří letošních grandslamů Rafael Nadal, který se na kurtech představí poprvé od triumfu na US Open. Ve čtvrtek ho čeká belgický kvalifikant Ruben Bemmelmans.

"Na první zápas v Bangkoku se moc těším. Lidé jsou tu příjemní a stadion vypadá také hezky," řekl třiadvacetiletý rodák z Mallorky.

- ATP 250 BANGKOK (Thajsko, tv. povrch, 551.000 dolarů) -
středeční výsledky (29. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Becker - Zverev (oba Něm.) 6-1 6-4
Dvouhra - 2. kolo:
Melzer (3-Rak.) - Sela (Izr.) 6-3 6-4
Gulbis (4-Lot.) - Schüttler (Něm.) 7-6(4) 6-7(4) 6-4
Garcia-Lopez (Šp.) - Serra (Fr.) 7-5 6-7(3) 7-5
Brands (Něm.) - De Bakker (Niz.) 7-6(2) 1-6 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist