Melzer zastavil Raonice. V Memphisu si i se zlomeným palcem připsal 4. triumf

27. 2. 2012, 00:10
Aktuality 4
ATP MEMPHIS - Jürgen Melzer zabránil Milosi Raonicovi v zisku již třetího letošního titulu. Ve finále halového turnaje v Memphisu porazil talentovaného Kanaďana 7-5 7-6 a sám se ve 30 letech dočkal celkově čtvrtého triumfu na okruhu - prvního kategorie ATP World Tour 500.
Profily hráčů
Jürgen Melzer a Milos Raonic

Jürgen Melzer v Memphisu na jedné z konferencí uvedl, že si před turnajem zlomil palec u nohy, když v noci na hotelu zakopl cestou na záchod. Zranění ho ale zřejmě příliš nelimitovalo, neboť zvládl třísetové bitvy a obraty s Istominem i Dodigem, vyřadil nejvýše nasazeného Isnera a přes Štěpánka postoupil do finále. 

Jürgen Melzer"Zdraví drží. Je to paráda, když člověk může hrát a nic ho nebolí. Když nepočítám ten palec, ale to se zahojí," pochvaloval si Melzer po postupu do finále přes Radka Štěpánka. "V extrémních polohách to bolí, ale hrát se s tím dá," doplnil.

V nedělním finále se střetl s Milosem Raonicem, který v předchozích devíti zápasech neztratil ani set. Třicetiletý Melzer mu ho ovšem už vzít dokázal a dokonce o devět let mladšího soka porazil. 

V jedenáctém gamu úvodní sady Melzer soupeři prorazil dělové podání a po následném potvrzení brejku se ujal vedení 1-0 na sety. Ve druhém dějství pak rakouský tenista dohnal ztrátu svého servisu, odvrátil setbol a nakonec po 97 minutách zvítězil 7-5 7-6. 

"Když by mi někdo minulý pátek, a to především ráno, kdy jsem byl u dokotora, řekl, že příští neděli zvednu trofej nad hlavu, měl bych ho za blázna," mluvil o nečekaném triumfu Melzer. "Ale život je hra. Možná ze mě díky tomu hned na začátku spadl tlak," přiznal rakouský tenista.

"Pokud by mi to pomohlo vyhrávat turnaje, lámal bych prst každý den," vtipkoval bývalý osmý hráč světa Melzer, který si za titul připíše 500 bodů a z 38. příčky se vrátí na konec Top 20. "Po těžkém minulém roce je to velmi příjemné," uznal.

Přítel Ivety Benešové Melzer si tak ve svém celkově 11. finále připsal 4. titul. Ty předchozí vyválčil v roce 2006 na antuce v Bukurešti a v letech 2009 a 2010 v hale v rodné Vídni. 

Jednadvacetiletý Kanaďan Raonic je objevem loňské sezony, ve které na sebe upozornil především v období zámořských halových turnajů. A letos dokázal 12 měsíců staré úspěchy okopírovat, když před týdnem obhájil titul v San Jose a nyní v Memphisu si zopakoval finále. Dosud má na kontě tři tituly (kromě dvou triumfů v San Jose vyhrál ještě letos v Čennaí) z pěti finálových startů (obě porážky utrpěl v Memphisu).

Melzer se nyní přesune na turnaj do Delray Beach, Raonic si dá před podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami týden volna.

- ATP 500 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 1.155.000 dolarů)
nedělní výsledky (26. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Melzer (Rak.) - Raonic (4-Kan.) 7-5 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
Mirnyj/Nestor (1-Běl./Kan.) - Dodig/Melo (Chorv./Braz.) 4-6 7-5 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
kde ten melzer furt bere hezčí a hezčí trička nechápu:D
Reagovat
Fandina
a vypadá to, že se Melzerovi vrací forma ze začátku loňského roku kdy byl na žebříčku 8. Poslední tři zápasy, co jsem ho viděla hrál dobře. Zlomeniny jsem si nevšimla. Gratulace hezká práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma ted opravdu skvelou formu. Stal se katem obou servisovych bombardaku Smetl Johna a ted i Milose uzasnymi returny. Tim vic skoda zapasu s Radou, ktery mu prvni set daroval serii dvojchyb, ale to uz je minulost a jdeme vstric dalsim zapasum.
Reagovat
Frick
Nj, by mu jinak Ivetka asi nedala. ;-)

No, nic. Hloupý dětinský fórky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist