Méty: Monfils suverénní, Gasquet se pomalu dere zpět

25. 9. 2009, 09:34
Aktuality 0
Po čtyřech letech se vrátil Francouz Gael Monfils na domácí halový podnik do Mét a hned ve svém úvodním vystoupení smetl krajana Grosjeana. Ve čtvrtfinále je i Richard Gasquet, kterému bylo snad již definitivně očištěno jméno po kokainové aféře.
Gael Monfils

Gael Monfils hrál v Métách naposledy v roce 2005 a prohrál až ve finále. Letos je jako světová třináctka nejvýše nasazeným hráčem a byl tak nasazen rovnou do druhého kola. V něm narazil na krajana Sebastiana Grosjeana, který se v této sezoně zotavuje po operaci ramene. Někdejší čtvrtý hráč světa dohrál první zápas až nyní v Métách, když zdolal Mahuta.

Na favorizovaného Monfilse ale nestačil. Neproměnil šest ze sedmi brejkbolů a prohrál hladce 1-6 1-6.

Na Monfilse, jenž o víkendu senzačně prohrál daviscupové utkání s Holanďanem De Bakkerem, čeká Srb Janko Tipsarevič. Ten ve čtvrtek vyřadil vítěze z roku 2005 Ivana Ljubičiče. Tipsarevič vyhrál srbsko-chorvatský duel 6-4 7-6. Se svým čtvrtfinálovým soupeřem Monfilsem vyhrál obě vzájemné střetnutí, naposledy letos na antuce v Monte Carlu snadno ve dvou setech.

"Výhra nad Ljubičičem je pro mě velmi cenná, protože Ivana respektuji a je to dobrý kamarád. Hrál jsem s ním třikrát, ale až dnes jsem dokázal vyhrát," řekl Tipsarevič.

Jedno z nejhorších období své dosavadní kariéry má snad již za sebou Richard Gasquet. Třiadvacetiletý Francouz byl na jaře obviněn z užití kokainu, kterého se měl dopustit během turnaje v Miami. Vyšetřování však dalo za pravdu Gasquetovi, podle kterého se malý zlomek jedné dávky kokainu dostal do jeho těla z úst dívky (Pamely), kterou políbil v baru.

"Z výsledků šetření vyplynulo, že Pamela bere kokain opakovaně," vysvětloval francouzský tenista. "Jsem šťastný, protože se ukázalo, že jsem kokain nikdy nebral a že jsem pořád mluvil pravdu," těšilo Gasqueta.

Ten se po jedenácti poprvé objevil na US Open, kde však hned v prvním kole narazil na Nadala a vypadl. V Métách je už ale ve čtvrtfinále, když po třísetové bitvě s Berrerem zdolal i Belgičana Christopha Rochuse.

Gasquet si o semifinále zahraje se čtvrtým nasazeným Němcem Petzschnerem, jenž si poradil s domácím Llodrou.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (24. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (1-Fr.) - Grosjean (Fr.) 6-1 6-1
Petzschner (4-Něm.) - Llodra (Fr.) 7-6(3) 6-3
Tipsarevič (Srb.) - Ljubičič (8-Chorv.) 6-4 7-6(3)
Gasquet (Fr.) - Ch. Rochus (Belg.) 7-5 4-6 6-2

- ATP 250 BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (24. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Monaco (3-Arg.) - Riba (Šp.) 6-4 6-2
Greul (Něm.) - Köllerer (6-Rak.) 6-1 6-4
Cuevas (8-Urug.) - Luczak (Austr.) 7-5 6-4
González (Arg.) - Hernández (Šp.) 7-5 3-6 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kubot/Marach (1-Pol./Rak.) - Köllerer/Levinský (Rak./ČR) 6-3 6-4
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Gil/Muňoz-De La Nava (Portug./Šp.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist