Meusburgerová je poosmé ve čtvrtfinále, z toho posedmé v Bad Gasteinu

18. 7. 2013, 23:17
Aktuality 9
WTA BAD GASTEIN - Yvonne Meusburgerová dnes porazil nasazenou Rumunku Beguovou a v Bad Gasteinu postoupila již sedmý rok po sobě do čtvrtfinále. Tak daleko se přitom na ostatních turnajích dostala jen jednou, navíc teprve minulý týden v Budapešti.
Yvonne Meusburgerová

Ještě nedávno měla Yvonne Meusburgerová velmi ojedinělou bilanci na okruhu WTA: pouze na domácí antuce v Bad Gasteinu se dokázala dostat do čtvrtfinále (za to hned šestkrát), na žádném jiném turnaji se jí to nepovedlo. Až minulý týden si zahrála finále v Budapešti, kde v souboji o první titul prohrála ve třech setech s Rumunkou Halepovou.

A v Bad Gasteinu devětadvacetiletá Rakušanka pokračuje ve velmi dobré sérii i letos. Znovu - už sedmý rok po sobě - totiž dokázala postoupit minimálně do čtvrtfinále a bude chtít navázat na semifinále z roku 2010, či dokonce finále ze sezony 2007. Má možná životní formu, dvakrát během dvou týdnů ve čtvrtfinále ještě nikdy nebyla a soutěží v Rakousku zatím proplouvá velmi snadno.

Poté, co včera nadělila dva 'kanáry' Jasmině Tinjičové z Bosny a Hercegoviny, dnes porazila dvakrát 6-3 i třetí nasazenou Rumunku Irinu-Camelii Beguovou.

"Mám tenhle turnaj moc ráda. Je tu skvělé prostředí pro tenis, výborné publikum a mám na zdejší kurty dobré vzpomínky," řekla Meusburgerová rakouské televizi.

O své celkově čtvrté semifinále se utká s Arantxou Rusovou, která v Rakousku zvládla už dva třísetové souboje se španělskými soupeřkami. Dvaadvacetiletá Nizozemka nejprve proti Marii-Terese Torroové-Florové ukončila sérii 17 porážek v řadě, kterou vyrovnala nelichotivý rekord na ženském okruhu WTA, a dnes zdolala i Estrellu Cabezaovou-Candelaovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum na turnajích WTA.

Namále dnes měla druhá nasazená Annika Becková, jež prohrávala s Lucemburčankou Mandy Minellaovou už 2-6 a 2-4. Pak však německá tenistka vyhrála čtyři gamy v řadě, lépe zvládla i třetí set a zvítězila 2-6 6-4 6-4.

"Byl to těžký zápas. Prohrála jsem set a ve druhém jsem byla brejk pozadu. Navíc jsem si musela vzít pauzu na ošetření, protože mi tekla krev z nosu. Nevím, proč se to stalo, možná kvůli nadmořské výšce. Teď jen doufám, že se mi to zítra nevrátí," řekla Becková.

"Mandy dnes hrála skvělý zápas, měla dobrou taktiku. Já dělala hodně jednoduchých chyb, ale neustále jsem se snažila najít rytmus a nakonec se to povedlo. Jsem šťastná, že jsem zápas dokázala vyhrát," komentovala devatenáctiletá Němka.

O semifinále, kterým by vyrovnala svůj nejlepší výsledek na okruhu WTA, se utká s nasazenou Karin Knappovou. Italku před měsícem porazila hladce ve dvou setech na antuce v Norimberku.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Becková (2-Něm.) - Minellaová (Luc.) 2-6 6-4 6-4
Meusburgerová (Rak.) - Beguová (3-Rum.) 6-3 6-3
Svitolinová (Ukr.) - Scheepersová (6-JAR) 7-5 1-6 6-1
Rusová (Niz.) - Cabezová (Šp.) 5-7 7-5 6-3
Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Martičová (Chor.) 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Barroisová/Daniiliduová (Něm./Řec.) - Hrdinová/Peerová (4-ČR/Izr.) 6-1 0-0 skreč

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
dělá hodně i v tenisu a Meusburgerová je toho názorným příkladem ... :)
Doufám, že si z ní nevezme příklad i další Rakušanka Moserová a nebude dneska dělat Andree nějaký potíže. Andrea už potřebuje nějakej větší úspěch v singlu jako sůl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na dálku se omlouvám Anice. Krev z nosu se asi simulovat nedá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Vidím, žes taky četl její blog... :)
http://www.wtatennis.com/blogs/article/3321419/title/annikas-blog-coming-back-stronger
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ono je to napsané i tady v článku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Její blog nečtu. Mám sotva čas psát svůj vlastní :)
Reagovat
Sonja
A kde je odkaz??
Reagovat
smazaný uživatel
Odkaz není, páč vlastně ani na ten blog nemám čas :)
Reagovat
tommr
no soudě podle dnešního výsledku asi nějaký problémy měla i dneska. Za normálních okolností by - při vší úctě ke Knappový - proti ní asi uhrála víc než jednu hru ... :)
Reagovat
Reti64
Co dělá výhoda domácího prostředí, jsme bohužel viděli i nedávno ve Wimbledonu:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist