Mezinárodní tenisová federace ITF turnaje v Číně rušit nehodlá

6. 12. 2021, 12:10
Aktuality 22
Mezinárodní tenisová federace (ITF) nemá v úmyslu kvůli aféře kolem bývalé deblové jedničky Shuai Peng rušit turnaje nižších kategorií v Číně. S tím, že nechtějí trestat miliardu lidí, to prohlásil šéf organizace David Haggerty.

Obavy o Shuai Peng panují od 2. listopadu, kdy obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení. Pětatřicetiletá tenistka se poté vytratila z veřejného života a až po tlaku zahraničních médií a organizací se objevila ve videích stranických médií.

S dvojnásobnou grandslamovou vítězkou v deblu poté dvakrát mluvil předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, kterého Peng ve videohovoru ujistila, že je v pořádku. WTA i přesto pozastavila konání turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu.

ITF, která pořádá Davis Cup, pohár Billie Jean Kingové a turnaje nižší kategorie, nic podobného v úmyslu nemá. "Nechceme potrestat miliardu lidí, takže prozatím naše turnaje v zemi rušit nebudeme," řekl v rozhovoru pro BBC Haggerty.

Hlavním důvodem je rozvoj tenisu na nejnižších úrovních. "Stejně tak nám ale záleží i na právech žen. Proto budeme pracovat v zákulisí, abychom celý případ mohli přímo ovlivnit. Obvinění se musí vyšetřit," přidal Haggerty.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Když nebudu brát v úvahu politické aspekty, tak se ptám, zda Peng svoje obvinění stahla, nebo dotyčného zažalovala. O tom je ticho po pěšině.
Reagovat
FulnekUltras
po celém světě - na víc američtí kašpaři nikdy neměli a nemají - a podle toho taky už brzy skončí - kovidhysterií podnícené společenské změny spláchnou jejich iniciátory jako poslední páchnoucí lejna do nejhlubšího hayselu globálních dějin

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/cnn-biden-oznami-diplomaticky-bojkot-olympiady-v-cine-40380292#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=OupCL8oXeBN-202112061859&dop_id=40380292&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
FulnekUltras
jako kdybychom zaslepeni tupou konzumní hrabivostí ztráceli i poslední zbytky elementárního pudu sebezáchovy

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/evropa-podpori-ukrajinu-vzkazal-borrell-moskve-40380306#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ByOWwIHoTfq-202112062212&dop_id=40380306&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
tommr
už je venku kalendář WTA na rok 2022 - zatím jen do konce travnaté sezony:
https://www.wtatennis.com/tournaments/2022
nejsou tam žádný turnaje ani v Číně ani jinde v Asii (Doha/Dubaj do Asie nepočítám) ...
Reagovat
majkl005
co mne zaráží, kde je Ostrava...páč se mluvilo o tom, že by se měla přesunout na únor....a Praha?
Reagovat
tommr
Praha i Ostrava budou určitě na podzim. A tak trochu doufám, že by na nás opět mohlo vyjít finále BJK Cupu nebo dokonce TM ...
Reagovat
majkl005
TM se semka podle mne nepovede dotáhnout :( sice v to taky doufám, ale nevím, nevím...ta Ostrava mi ale vrtá hlavou, páč vážně si pamatuji, že jakejsi papaláš tenkrát ve studiu ČT Sport říkal, že turnaj bude v únoru
Reagovat
Fandina
A nejsou ani v kalendáři ITF v Číně. Od dob covidu Čína žádný ITF turnaj holek nedělala. Jiné země ano, i bez diváků a s prodělkem.

A WTA kalendář se začíná se podobat době před covidem, například Sunshine double je o5 za sebou, IW je z5 v březnu před Miami.

A Praha tam není, tak předpokládám, že bude zase, jako letos, v červenci.
Reagovat
FulnekUltras
nakonec nad vrcholně pokryteckým, prolhaným a všehoschopným neoliberálním globalistickým šmejdem, který mezinárodně neumí nic jiného než se bez přestání agresivně montovat do Číny a Ruska, zvítězí v plném rozsahu

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Jsou to chudáčci, že, každý jim ubližuje.
Reagovat
FulnekUltras
největší chudáčci jsou takoví pohůnci a užiteční idijoti NATO jako třeba my smile
Reagovat
Fandina
Tisíckrát lepší být v NATU než s Ruskem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
FulnekUltras
a v kovidové ohradě pro pravidelně očkovaný dobytek, viď?

někdy se musím až smát, jak i po třiceti letech jsou mnozí naši ovčani takto děsivě mozkově vypláchnutí

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Já se zase směju tobě, jak jsi ubohý a trapný.
Reagovat
FulnekUltras
hovádko boží - kolik dávek asi vydrží?
Reagovat
Fandina
jsi ubohý
Reagovat
FulnekUltras
jen bústuj
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak né že by v Rusku nechtěli píchat Sputniky, ale nikomu se nechce honit ty vožralý mužikysmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
ale hlavně když na "Západě" budou tyto "vagíny" uznávat - jenže cíl je tady bohužel úplně jiný

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
trocha ta poopravim, prvy na odpis su neuzitocni idiyoti
Reagovat
FulnekUltras
tak - v ušáckém nárazníkovém pásmu

průměrný čecháček se jako vždy probudí, teprve až když budou padat bomby na Prahu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist