Miami: Bouzková v kvalifikaci utekla z mečbolu, Macháč podlehl Seppimu

22. 3. 2022, 06:23
Aktuality 11
WTA & ATP MIAMI - S poloviční úspěšností vstoupily do kvalifikace prestižního turnaje v Miami čeští tenisté. Zatímco Tomáš Macháč neudržel vedení proti italskému veteránovi Andreasi Seppimu, Marie Bouzková se týden po zranění kotníku vrátila obratem a odvrácením mečbolu proti Anastasii Gasanovové.
Marie Bouzková

Ve formě hrající Marie Bouzková si před týdnem ve třetím kole turnaje v Indian Wells podvrtla kotník a musela vzdát dvouhru a druhý den odstoupit i ze čtyřhry.

Už po sedmi dnech se ale na kurty vrátila a v Miami zvládla vstup do kvalifikace dalšího prestižního turnaje WTA 1000. S Anastasií Gasanovovou, která letos vyhrála pouze dva třísetové zápasy, sice prohrávala 1-6 a 3-5, ale vývoj otočila. 

Česká tenistka nejprve nedovolila soupeřce zápas ukončit při jejím podáním a vzápětí při svém servisu odvrátila mečbol. I když během zápasu zápasu celkem devětkrát neudržela podání, roli papírové favoritky nakonec potvrdila a zvítězila 1-6 7-6 6-4.

23letá Bouzková začíná v kvalifikaci třetí ze šesti letošních turnajů a po pěti zápasech v ní zůstává neporažená. O hlavní soutěž, v níž letos zatím pokaždé vyhrála alespoň jedno utkání, se střetne s Anastasií Potapovovou (h2h 0-0).

Tomáš Macháč si před dvěma týdny v Indian Wells odbyl úspěšnou premiéru v kvalifikaci turnaje Masters 1000 a prohrál až ve druhém kole hlavní soutěže se světovou jedničkou Daniilem Medveděvem. 

Minulý týden ale neprošel kvalifikací na challengeru ve Phoenixu a včera neuspěl v úvodním kole kvalifikace turnaje Masters 1000 v Miami. Pokaždé nestačil veterány a bývalé hráče širší světové špičky. 

V Arizoně 21letý Čech podlehl 37letému Francouzi Gillesu Simonovi a při premiéře na Floridě neudržel vedení proti 38letému Italovi Andreasi Seppimu. Po dvou hodinách bývalé světové osmnáctce podlehl 2-6 6-3 6-2 a ve třech setech tak prohrál i druhý vzájemný souboj.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
pondělní výsledky (21. 03. 2022)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Bouzková (10-ČR) - Gasanovová (-) 1-6 7-6(4) 6-4

 

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
pondělní výsledky (21. 03. 2022)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Seppi (16-It.) - Macháč (ČR) 2-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
viděl jsem jen první set a v tom byla Ruska o třídu lepší a hrála opravdu dobře. Pak mi vypad stream a tak jsem šel spát. Konečnej výsledek mě proto hodně překvapil. To se Marie tak zlepšila nebo naopak Ruska tak zhoršila? smile
Reagovat
misa
Ruska v průběhu zápasu začala odpadat, vybrala si pár ošetření, Marie se trochu zlepšila, ale bez pomoci soupeřky by prohrála.
Reagovat
peek
Najde se nějaký dobordinec, kdo by odemkl článek?
https://www.idnes.cz/sport/tenis/david-kotyza-rozhovor-karolina-muchova-karolina-pliskova-petra-kvitova.A220224_143743_xman-rozhovory_dyn?zdroj=patro_sport
Reagovat
SydneyOpen
https://www.idnes.cz/sport/tenis/david-kotyza-rozhovor-karolina-muchova-karolina-pliskova-petra-kvitova.A220224_143743_xman-rozhovory_dyn&h=A3F03B25BA80EB1CCFAF28DD4467556B
Reagovat
peek
Super, moc díky!
Pěknej čánek... smile

"Bára je medojed, malý vztekloun s velkou odvahou. (směje se) Petra Kvitová tygr. Kája Plíšková mravenec. Kája Muchová border kolie. Lucka Šafářová surikata. A Caroline Wozniacká labuť."
Reagovat
FulnekUltras
a SW krakatice
Reagovat
misa
čeká třetí bezvlajková v řadě :( Na okruhu jsou dost přemnožené.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nevím nevím. Prohrát se Seppim 2 sety 6:3 6:2, to není úplně dobrá vizitka. Seppi se sice ke konci kariéry hodně snaží, ale to by měl Tomáš na začátku kariéry takysmile
Reagovat
Krisboy
Opožděně přeju všechno nejlepší! smilesmilesmile
Reagovat
baba
Přijde mi, že Tom výborně začne a ve druhém, jako by se lekl, začne totálně kazit a ten třetí už nemá sebevědomí ...co jsem se dívala, již poněkolikáté je to od fajn úvodu ke katastrofálnímu konci...
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist