Miami: L. Fruhvirtová při debutu v kvalifikaci neudržela vedení proti Stojanovičové, Martincová postupuje

23. 3. 2021, 07:34
Aktuality 52
WTA MIAMI - 15letá Linda Fruhvirtová sbírala své první zkušenosti v kvalifikaci turnaje WTA. V Miami dokonce dlouho trápila hráčku Top 100 Ninu Stojanovičovou, nakonec ale ve třech setech prohrála. Naopak úspěšně zahájila boj o hlavní soutěž Tereza Martincová.
Linda Fruhvirtová (© DTB)

Linda Fruhvirtová letos odehrála tři menší turnaje ITF s bilancí 14-1. V Hamburku prohrála až ve finále, v Monastiru už získala první dva tituly mezi ženami.

Velký talent světového tenisu se tak už v 15 letech dočkal pozvánky do kvalifikace prestižního turnaje WTA 1000 v Miami a patnáctiletá Češka na Floridě mohla sbírat první zkušenosti z velkého tenisu. 

Sice vypadla v prvním kole, s 91. hráčkou světa Ninou Stojanovičovou ale dlouho sváděla vyrovnanou bitvu. Vyhrála první set a za stavu 6-4 a 4-3 nebyla daleko od vítězství. 

Jenže pak čtyřikrát po sobě neudržela podání, ve třetím setu využila pouze jeden z osmi brejkbolů a po 2 hodinách a 18 minutách boje prohrála 6-4 4-6 2-6.

Vítězně naopak začala Tereza Martincová. S Bulharkou Viktoriyou Tomovovou si poradila 6-4 6-1 a v kvalifikacích turnajů WTA vyhrála už pátý zápas v řadě.

Česká tenistka, kterou minulý týden dělila jediná výhra od premiérového posunu do Top 100, tak i na sedmém letošním turnaji vyhrála svůj úvodní zápas. O start v hlavní soutěži prestižního Miami Open si zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Britkou Harrietou Dartovou.


Účast v hlavní soutěži, která začíná už dnes, má jistý sedm českých tenistek. Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Markéta Vondroušová mají jako nasazené v úvodním kole volný los, zápasem prvního kola začnou Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková a Kristýna Plíšková.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.000 dolarů
pondělní výsledky českých tenistek (22. 03. 2021)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Tomovová (Bulh.)
Stojanovičová (Srb.) - L. Fruhvirtová (ČR) 4-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
lukasmarek2001
Nevíte někdo, proč se Lindě přičetlo na live wta rankingu 20 bodů za titul z Bratislavi místo deseti? Vůbec mi to nevadí, ale nějak to nechápu.
Reagovat
Vaslab
Nejspíš je to nějaký bug. Stejně tak se přičetlo i Monice Kilnarové 18 bodů.
Reagovat
travar
Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Soudruhům z NDR bych na 100% nedůvěřoval a počkal bych si na oficiální žebříček. Nicméně součet bodů za poslední čtyři turnaje dává 20 bodů.
Reagovat
EllNino
já myslím, že se to počítá nějak za více týdnu neee?
Reagovat
travar
Ano, počítá to někdy dva týdny dohromady. Počítat dohromady čtyři turnaje nazpátek nedává smysl, protože ty body již byly přičteny.
Reagovat
tommr
Tereze Smitkový zase odečetli 17 bodů i když v Bratislavě hrála finále. Prostě v tom mají bordel ... smile
Reagovat
sojka1
budes proste muset oprasit sve plachty, ktere jsi nam tady pravidelne vyvesoval... a byli jsme v klidu a v obraze... vzpominam si, ze je tu sledovali a na ne odkazovali i Tv komentatori.... :-))
Reagovat
EllNino
bylo to skvělé :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, holka se budemuset jestesakra zlepsit... maruna uz v tyhle dobe pomalu vyhrala wimbledon
Reagovat
tommr
Sharapova měla výhodu ve větší fyzický vyspělosti podobně jako jí má ted třeba Gauffová. Linda musí ještě trochu zesílit jinak se mezi dospělejma bude prosazovat jen velmi těžko ...
Reagovat
PH94
To přeci nejde absolutně srovnávat. V té době byla konkurence o poznání menší. V současné době by tehdejší Maria také neměla absolutně nárok pomýšlet na GS.
Reagovat
tommr
nekonala se žádná senzace, ale nebyl to ani propadák. Dokud měla Linda síly tak byla Stojanovicový vyrovnanou soupeřkou. Po smolný ztrátě servisu na 4:5 ve druhým setu ale začla Linda postupně odpadat fyzicky a ke konci i psychicky ...
Linda měla v Miami smůlu na los. Je ale zcela evidentní, že k tomu aby mohla prorazit do širší špičky bude ještě potřebovat 1-2 roky. Chybí jí hlavně fyzička (potřebovala by ještě trochu vyrůst a zesílit) a má co zlepšovat i v technice (ten druhej servis á la Errani musí nutně zlepšit) ...
Reagovat
blixa
No jo, není to Cori Gauff která má před svými vrstevnicemi 5 let náskok ve fyzickém vývinu. Naše holky dozrávají pomaleji. Ale je třeba to zkoušet, tyhle zkušenosti jsou k nezaplacení.
Reagovat
tommr
s Gauffovou se to samozřejmě nedá vůbec srovnávat. Ta má lepší fyzičku než většina chlapů ... smile
Reagovat
George_Renel
A má takové neandrtálské držení těla.
Reagovat
sojka1
Linda hrala velmi slusne a jeji zatatost je prikladna, neslozila se, bojovala, vsechna cest, zname mnohem starsi slecny, ktere propadnou beznadeji a klaceni se, pripadne hysterii... :-)) Priznavam bez muceni, ze ja jsem na treti set nevydrzela (slaby moral) :-)) bylo totiz nad Slunce jasnejsi, ze si Stojanovic ten zapas uz na returnech druheho servu utluce.. a zrejme ne jen na nich. Vsichni pisete, ze je to skoda, ale vubec, byl to obraz skutecnosti a cenny naraz, nezbyva, nez se z nej poucit. Linda nedisponuje vyjimecnymi a navic akcelerovanymi fyzickymi predpoklady, je to normalni holka a ma "jen" vyjimecny talent. A cistou techniku, ktera by mela byt dobrym zakladem prave pro druhy servis, na ktery se musi ted pred ostatnimi prvky hry zamerit, protoze se "verejne proflakl". V jejim veku to ale nesmi a ani nemuze byt jen na silu nebo se zdravotne odboura.... je na cem pracovat, jako ostatne vzdycky. Pojd! (Mas prece na TP vic prispevku nez Srdicko.) :-))
Reagovat
EllNino
Tady se psalo i o zklamani atd. ... zbytecne ...

Linda je velice dobre pripravena, ale urcite to chce brousit ... a libi se mi hlavne to, ze nelomi rukama po winneru souperky po vzoru Markety, Katky, Terky Smitkove ... ale jde si pro dalsi balon a jedeme dal ... to je na koncentraci obrovsky dobra vec...:)
Reagovat
Sberatel.kosti
Toho jsem si taky všiml. Je odhodlaná, bojovná a to se rozhodně bude hodit.
Reagovat
kiklos
Přišlo mi, že nebyla horší než soupeřka. Kromě druhého podání bylo vidět, že na obrat ve třetím setu už nemá sílu. Což odpovídá věku. Rozhodlo pár míčů v závěru druhého setu, kdy to tam Nině spadlo a naopak Linda nedokázala přidat něco navíc, překvapit nebo zariskovat.
Proto tu stále rezonuje slovo škoda - bylo to o fous.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas a jak píše sojka, v jejím případě určitě lepší jít krok za krokem než někam skákat, když na to nemá předpoklady.
Reagovat
lvicek
Jj, presne tak. Ta skoda se pise hlavne kvuli konci druheho setu, kdy to bylo o par drobnostech (treba skoda toho breakballu nebo vubec te dvojchyby) a do te doby to bylo opravdu vyrovnane. Ziskala by byvala na jeji pomery dost bodu (asi i penez?) a mohla by si zahrat jeste jeden zapas. Nikdo to asi nemysli ve smyslu "Skoda, mela vyhrat cely turnaj ;)". Ve tretim uz to bylo jasne, ale zase se mi libilo, ze neodpadla a nezabalila to, ten zaver byl jeste pekne dramaticky (i kdyz na ukor spanku zase...).
Reagovat
sojka1
tak jasne, presto si myslim, ze "skoda" by to byla v 18, 19... pripadne ve 26 letech ;-) v 15 je to jen zkusenost kuzlete, co skobrtlo na skale... :-)
Reagovat
lukasmarek2001
Myslím, že to trochu škoda je, protože nebyla vůbec daleko senzačnímu vítězství a posunu skoro o sto míst v žebříčku. Ve druhém kole kvalifikace by byla o dost hratelnější soupeřka... Teď bohužel musí do května hrát "jen" juniorské turnaje a poté maximálně nějaká ITFka, na kterých je nějaký větší posun žebříčkem téměř nemožný. Doufám, že přijde alespoň nějaká další divoká karta na turnaj WTA, nicméně teď už se turnaje budou přesouvat z jejího oblíbeného povrchu na antuku...
Reagovat
sojka1
vzhledem k vekovym omezenim i celkove situaci by stejne nemohla plnohodnotne na takovy posun navazat.... ale tak dobre, je to skoda.... :-))) (Mohly byt dalsi zkusenosti, to je pravda a par kacek do prasatka. Tak snad prijde nejaka ta divoska.)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to snad neesmile to by nemuselo dopadnout tak dobřesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naprostý souhlassmilesmile
Reagovat
Kanar
Myslím, že to byl typický zápas kvalitativně rozdílných hráček, kdy ta lepší hraje hlavně sama se sebou a většinou se tím nakonec nějak úspěšně protrápí. A jinak LF určitě není normální holka, ale spíš možná holka s naprosto vyjímečnými podmínkami(vyjímečný talent - to se teprve uvidí - a ani ten nemusí stačit). Ale i to je určitá cesta, jak se prosadit. Nic proti tomu, jen mám trochu obavu, aby se tento způsob, jak to někam dotáhnout, nestal v našem sportu obecně, vzhledem k tomu jak to tady funguje, nebo spíš nefunguje, cestou jedinou možnou. Nijak bych její "neúspěšnou" zastávku v na její tenisové cestě v Miami nepřeceňoval, ale bral ji jako exkurzi do světa, do kterého bude jednou snad patřit. Bude určitě zajímávé sledovat, jak se jí bude v budocnu dařit a jak bude postupovat vzhůru - má určitě našlápnuto.
Reagovat
sojka1
mnou uvedena normalnost se prece jasne tykala fyzickych dispozic a nijak jsem nehodnotila moznosti... a uprimne - znamenaji mnoho, talent bez moznosti nedojde nikam, prumerak s moznostmi mnohokrat ano... vselijak se to podilem samozrejme pak lame a preleva, ale to uz je nad ramec nasi skromne debaty... :-)
Reagovat
EllNino
Linda je hlavně takovej "splachovací" typ, asi i dost schopná opravdu jet a dřít a je jí nějak jedno kde, na kterém kurtu atd ...ono my tu sice vidíme nablýskané Miami, ale ty Monastiry a podobné patnáctky po světě ... bez diváků, bez sběračů, mnohdy i bez rozhodčího ... to je teprv nápor na hlavu ...:)
Reagovat
lvicek
Ja jsem si pustila kousek zaznamu finale Lindy Noskovy proti Terce Smitkovy, ktery sem nekdo postnul z youtube, a nestacila jsem se divit - na tom kurtu vazne vubec nikdo nebyl. Vubec jsem nechapala, jak tam (kdo?) zvladaji hlasit auty? Byl tam jen umpire a naproti nemu u site sedel jeden clovek, ktery nevim presne, co tam delal.
Reagovat
EllNino
kontroloval zřejmě let :) dřív se to tak dělalo
Reagovat
sojka1
umpire je ale uz opravdu luxus... :-))
Reagovat
lvicek
A vazne, jak se tam teda resi ty auty? Prece jen mam pocit, ze na turnaji ITF15, kde jsou body do zebricku a penize, tak by to melo byt nejak trochu lip, nez kdyz si dva kamosi jdou zapinkat na kurt nebo ne? :)
Reagovat
EllNino
no ... pískaj si je prostě sami ... stejně tak na juniorských turnajích ... a někteří rodiče vyloženě říkaj svým dětem, ať "lakují" a pískají auty ...
Reagovat
lvicek
Aha, tak to je fakt zajimave, jeste v souvislosti s tim, ze pry Terka Smitkova tam mela nejake vylevy typu "Ji tam vsechno spadne" nebo "To byl jasnej out.." jak se tu psalo. Proste prece jen na te uz opravdu soutezni urovni to asi laka obcas rict blbe a jeste casto to treba opravdu ti hraci dobre nevidi behem soustredeni na hru (viz nektere fakt ulitle challenge na turnajich, kde je jestrab). A casto se take mluvi o sazkarskych podvodech na tech nizsich soutezich - to uz je pak uplne v haji, kdyz si jeste maji hlasit auty sami.
Reagovat
EllNino
Je to příšerný ... co si budem povídat, na začátku jsou ty podmínky opravdu nejtěžší s tím podváděním... pak je zase daleko větší pozornost a právě hrozí tyhle "sázkařské" machinace ...
Reagovat
sojka1
je to maso... :-)
Reagovat
EllNino
Já to znám jen z mládežnických turnajů a už to bylo někdy bídné, ale jako děti jsme to vůbec neřešili :)) 8 dětí na pokoji, někdy 12 ...a byli jsme happy :D
Reagovat
sojka1
a ja jsem se snad v tech vselijakych boudach na hristich, rekreackach, sokolovnach, ruznych ubytovnach a mistnich "hotelich" nikdy netisnila... boze, to byly casy... :-)))
Reagovat
EllNino
Ja na to vzpominam hrozne rad :)) a hlavne kdyz se vydrzelo ke konci turnaje, uz byly na vyber i postele smile
Reagovat
sojka1
taky vzpominam... :-)) jako holky jsme to mely sai trochu lepsi - zalezelo samozrejme, kde jsme hraly, ale pokud byla moznost letne prazdneho intru nebo koleji, sly jsme prednostne do (socrealne) kulturnejsiho prostredi... :-))
Reagovat
sojka1
legenda: sai = asi... :-))
Reagovat
EllNino
haha .... tak to bylo ale vždycky, máš pravdu ... kamarádky spaly vždycky tam, kam jsme se chodili jen koukat :D
Reagovat
sojka1
klasika, na nas kluci taky cumeli... kdyby se pozabijet meli, vlezli vsude, blbouni.... :-)))
Reagovat
EllNino
My jsme byli ještě hodně malí tenkrát, tak se ty "lásky" zase tolik nenosily, spíš to bylo pro všechny trapné, když někdo někoho "chce" a na tréninku machruje :D
Reagovat
Kanar
Pravda. Lajdácky jsem to prolít. Pardon. Ale i bez návaznosti na tu "Vaši" normálnost, jsem já to s tou "svou" normálností myslel, tak nějak, jak jsem to napsal. smile
Reagovat
sojka1
jasne... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
... V jejim veku to ale nesmi a ani nemuze byt jen na silu nebo se zdravotne odboura...
Tohle je určitě nejdůležitější...smile
Nějaké srovnávání s Cori je nesmysl, protože každý jedinec dozrává fyzicky i psychicky v jiném intervalu.
Linda je ještě (jak někdo psal) "díťátko" a nemá vůbec kam spěchat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Torn
Neviděl jsem zápas Lindy, ale podle skóre to nebyla ostuda.Jako očekávat průlet do hlavní soutěže nebylo nemožné, ale dostala do kvaldy poměrně těžkou soupeřku, která je i žebříčkově mnohem výš. Zkušenost dobrá a určitě jí to pomůže se posunout. :)

Pro Terku v zásadě povinnost. Další hráčka je taky hratelná a není ani nereálné vyhrát první kolo v hlavní soutěži, pokud chytne dobrý los, takže TOP100 na spadnutí. Myslím si, že letos to Terka zvládne, vnitřně se uklidní a napodobí Marušku, Báru, Fly atd..smile
Reagovat
tommr
Tereza hraje letos v kvalifikacích dobře takže věřím že zvládne i Dartovou ...
V případným MD půjde hlavně o los. Jsou tam hratelný možnosti i téměř neprůchozí ...
Reagovat
makro99
Já myslím, že pro Terezu to tam bude hlavně o hlavě, o té stovce se už tak dlouho píše, a teď visí na dosah, jenom natáhnout ruku... něco jako koncovka třetího setu ve finále o první titul :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist