Miami Open se přestěhuje z Key Biscayne

31. 12. 2015, 13:31
Aktuality 33
Jeden z největších podniků v kalendáři ATP změní své dějiště. Turnaj Miami Open se po letech přestěhuje z Key Biscayne, protože okresní odvolací soud zamítl úpravy k modernizaci tamního komplexu, čímž potvrdil verdikt soudu nižší instance. Pořadatelé už dříve prohlásili, že změny jsou nezbytné k tomu, aby si turnaj uchoval prestiž.
Vchod do tenisového areálu

"Turnaj už do jisté míry ztratil svůj lesk, protože zařízení komplexu je staré a opotřebované. Aby mohl setrvat na stejném místě, byla by nezbytná rekonstrukce," prohlásil Eugene Stearns, právní zástupce vlastníka turnaje, jímž je společnost International Players Championship. Ta má s majitelem komplexu osmiletou smlouvu, která je však nyní podle Stearnse neplatná, protože organizátor Miami Open nemůže investovat plánovaných 50 milionů dolarů do modernizace areálu.

Zatím není jasné, kdy a kam se turnaj přestěhuje.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
kada.tom
Snad to bude Orlando. I ta Jižní Amerika není úplně bez logiky, přeci jen v Jižní Americe se na přelomu zimy a jara (či najaře) hraje a navíc tam žádný opravdu velký turnaj není, takže i takový turnaj na hardu v Riu (využití vybudovaného areálu pro OH) by nemuselo být špatnou volbou. Čína je mimo, tam se vůbec nehraje v tuto dobu, tam je to podzim a zima, snad v tomto případě nezvítězí prachy, ale rozum :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to je dobrý argument pro jižní Ameriku, aby se nějak využil ten areál v Riu. Navíc Latinská Amerika má potenciál růstu a třeba do deseti let to bude hodně lukrativní destinace i z ekonomického hlediska. Plus - v Brazílii má tenis tradici a určitě i velkou potenciální fanouškovskou základnu. Navíc je jižní Amerika vedle Afriky, kde ta možnost prostě není, jediným světadílem, kde se nehraje žádný velký tenisový turnaj.
Reagovat
Frick
A co Antarktida?
Reagovat
r.Fever
Ale v tom čase je tam hrozné teplo...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, přeji všem , (a možná i těm , co nefandí Rogerovi) vše nej a hlavně zdraví, klid, pohodu a štěstíčko do r. 20016!
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/miar3afl.jpg

pevný je tam jen ten velký centr, zbytek se montuje....
Reagovat
EllNino
ty travnaté kurty :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čína je blbosť a neverím, že to prejde s marcovým termínom..To ako v nedelu sa bude hrat finále v IW a od pondelka začína turnaj v Číne?..Vylúčené, tak to nebude a nebude to ani, keby bol medzi turnajmi volný tyzden..

Jedine, že by sa celý ten podnik presunul na jeseň, skratila by sa prestavka medzi USO a azijským turné, tam by sa to teoreticky dalo vopchať...
Reagovat
Vojtaakk
Ideální by bylo spíš udělat konečně aspoň jednu 1000 na trávě (vím, je to utopie).
Reagovat
COMEON
medzi RG a Wimbledonom sú to teraz 3 týždne takže ak by sa začalo na konci prvého týždňa a skončilo by sa na konci druhého týždňa tak by to možno šlo, takže utopiou by som to nenazval.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze to nedaji do Ciny. Vubec se mi nelibi, kdyz se tyto tradicni turnaje presouvaji za leskemdo Asie. Formule 1 na to dost doplatila. Ja bych byl rad za jizni Ameriku. Progresivni svetadil, zajimava kultura a nemaji zadny velky tutnaj.
Reagovat
EllNino
přesně a Čína má snad 7 WTA turnajů včetně velkých Wuhanu a Pekingu ...
Reagovat
Frick
Navíc Singapur je taky taková Čína. Resp. z 75% tam žijí Číňané...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude snaha to udržet v USA, to je jediná možnost, jak pro ten turnaj udržet status jaký má.
Reagovat
turista
Asi ano,dokonce si myslím,že bude snaha to udržet na Floridě. Tam se kdysi hrály turnaje ATP Orlando,Fort Myers,Jacksonville. Všechny tyto turnaje kdysi vyhráli Connors a Lendl.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě by se změnil termín, nebylo by to po sobě. A aspoň by dali pokoj s GS, kdyby měli dvě tisícovky. Ale radši bych to nechal v Orlandu a Asii dal Masters místo Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi na tom byl, že Čínani usilují o GS, což z tvého tvrzení vyplývá?
Reagovat
smazaný uživatel
Najdeš toho víc, Čína má evidentní zájem pořádat nějaký GS.

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/37427/prodaji-stolety-grandslam-cina-uz-chresti-mescem.html

http://www.tennis-arena.cz/newcombe-dajte-cinanom-grandslam-za-miliardu-dolarov-830cz/

http://espn.go.com/tennis/story/_/id/7082285/tennis-asia-ever-get-grand- slam-event
Reagovat
smazaný uživatel
U posledního odkazu jsem musel před slam udělat mezeru.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, zajímavé. No moc tomu nevěřím. Australian Open je v současnosti snad nejlépe hodnocený grandslam, po organizační stránce je zřejmě úplně nejlepší, navíc skoro každým rokem láme divácké rekordy. Takže to nehrozí teď, určitě by to bylo v pozici, kdyby bylo Australian Open v současné pozici French Open, Roland Garros se ale kvůli tradici přestěhovat prostě nedá.
Reagovat
EllNino
Australian Open mám ze všech grandslamů nejradši, takže to je zkrátka nemyslitelné ! :D
Reagovat
Kozoroh
V budoucnu čekají Čínu takové ekonomické problémy, že na pořádání GS zapomenou.
Reagovat
smazaný uživatel
O RG už se taky psalo ale no. Ale já doufám, že vše zůstane, jak má. Já mám AO snad nejradši. Jak píšeš, nejlepší organizace, nejlepší fanoušci, přidaná hodnota v těch super časech, úvod sezony, všichni nažhavení, tenis mě baví jak nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych se taky přiklonil k Latinské Americe. Rio by po olympiádě mohlo přijít v úvahu, ale areál by se musel nejspíš rozšířit. Uvidí se jaká bude poptávka po tenisu.

Kozoroh>
Vzhledem k tomu, že Čínanů je pomalu 2x víc než Evropanů, a jsou potažmo na ní, co se týče výroby ekonomicky závislí, je to trochu úsměvné. Co se týče Česka nevyjímaje. Sám jsem koukal, co se dá v Číně vyrobit a dovézt. Německo sice po 60-ti letech zkouší další experiment s muslimskými přistěhovalci, ale jak to u nich dopadne se uvidí v budoucnu.
Reagovat
EllNino
Zajímavé ....takže další velký čínský kolos ?
Reagovat
Kozoroh
Zatím se hovoří o třech místech - Orlando, Čína a Jižní Amerika. Pro kontinuitu turnaje by bylo nejlepší Orlando, které tak jak Miami leží na Floridě. Březnový úsek severoamerických turnajů na tvrdém povrchu by zůstal zachován. Ale je jasné, že kdo bude míc nejvíc financí, ten vyhraje.
Reagovat
EllNino
takže Čína :) ale už vidím, jak se všichni s nadšením vlečou z pouště v Indian Wells do Číny :D
Reagovat
skott
Já bych to neviděl tak černě, je to turnaj ATP i WTA dohromady, o to nebude zájem jen v Asii, jak by tomu bylo v případě samotného ženského podniku.
Reagovat
EllNino
jj :) já bych bral to Orlando no ...
Reagovat
aligo
já bych bral Prahu :DDD
Reagovat
aligo
Klidně i České Budějovice :D
Reagovat
Kozoroh
A co Prostějov? ;-)
Reagovat
aligo
to je ode mě moc daleko :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist