Mikael Ymer ve 24 letech ukončil kariéru. Kvůli zmeškaným antidopingovým testům

25. 8. 2023, 21:08
Aktuality 1
Mikael Ymer ukončil kvůli distanci za porušení antidopingových pravidel ve 24 letech kariéru. Švédský daviscupový reprezentant dostal osmnáctiměsíční zákaz startu kvůli zameškaným dopingovým testům.
Profily hráčů
Mikael Ymer (© Profimedia)

"Rozhodl jsem se skončit s profesionálním tenisem. Děkuju za úžasné vzpomínky, byla to jízda! Přeju všem bývalým kolegům úspěchy," napsal Ymer na sociální síti X, dříve twitteru.

Ymer, jehož maximem ve světovém žebříčku je 50. místo z letošního dubna, byl ze zameškaní tří kontrol za 12 měsíců obviněn v lednu 2022. U nezávislého tribunálu loni v červnu uspěl s obhajobou, Mezinárodní tenisová federace se ale proti zprošťujícímu verdiktu odvolala ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu. CAS federaci částečně vyhověl a před měsícem udělil Ymerovi distanc na 18 měsíců.

Tenista, jenž na ATP Tour vyhrál jeden turnaj ve čtyřhře, v prvních dvou případech z dubna a srpna 2021 porušení pravidel uznal. Ve třetím případu v listopadu ale podle Ymera byla chyba v komunikaci s agentem po změně rezervace hotelu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Udělal chybu. Ale zaříznout ho na rok a půl je tak kruté, že už se v podstatě nelze vrátit na okruh.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist