Mike Bryan na prvním grandslamu bez svého bratra získal za pomoci Socka rekordní 17. titul

15. 7. 2018, 10:43
Aktuality 0
WIMBLEDON MUŽI - Mike Bryan na prvním grandslamu bez svého dvojčete Boba oslavil zisk rekordního 17. grandslamového titulu. Ve Wimbledonu 40letý Američan triumfoval s krajanem Jackem Sockem, když ve finále udolali 6-3 6-7 6-3 5-7 7-5 duo Raven Klaasen a Michael Venus.
Mike Bryan a Jack Sock

Debloví specialisté bratři Bob a Mike Bryanovi letos vstoupili do již 21. sezony. A za těch více než 20 let nebylo moc turnajů, na kterých by se představili s jinými partnery. Odehráli celkem 78 grandslamů, od French Open 1999 na 77 grandslamech v řadě nechyběli a 16 z nich vyhráli.

Každá série ale jednou končí. Bob je od poloviny května na marodce s kyčlí a ve Wimbledonu po dvaceti letech chyběl. Mike tak poprvé v kariéře nastoupil na grandslamu s jiným parťákem než svým bratrem a společně s krajanem Jackem Sockem trávu v All Anglend Clubu ovládli.

Američtí tenisté v šesti zápasech nenarazili na žádné deblové hvězdy, na teprve druhém společném turnaji byli pokaždé papírovými favority. Třikrát zvládli pětisetovou bitvu, včetně včerejšího finále proti Jihoafričanovi Ravenu Klaasenovi a Novozélanďanovi Michaelu Venusovi

Mike Bryan se tak ve 40 letech stal nejstatším vítězem wimbledonské čtyřhry mužů v open éře a 17. grandslamovým triumfem vyrovnal deblový rekord Johna Newcomba. Wimbledon ovládl počtvrté v kariéře a získal celkově 119. titul.


"Je to opravdu skvělý pocit. Byly to pro nás dlouhé dva týdny. Na kurtu jsme strávili asi 20 hodin a několikrát jsme měli namále. Ve třetím kole jsme odvraceli mečboly, v semifinále jsme v pátém setu doháněli ztrátu brejku a pátý set jsme hráli i dnes," řekl Mike Bryan, který se v pondělí vrátí na post nejlepší deblisty světa.

"Jackovi jsem řekl, že to pro nás byly takové dva týdny intezivního tréninku, které nám pomohou do budoucna. Jack hrál neuvěřitelně, trefovat parádní údery, je neskutečně rychlý. Byla to velká zábava s ním hrát," pochvaloval si Mike.

"Tohle vítězství bych chtěl věnovat svému bratrovi, který nás podporoval z domova, a také dědečkovi, který před dvěma dny zemřel. Také nás sledoval a podporoval, ale pak najednou zemřel," dodal Mike se slzami v očích.


Sock sice letos ve dvouhře na žádném ze čtrnácti turnajů nevyhrál víc jak jeden zápas, ale ve čtyřhře slaví už čtvrtý triumf a znovu s jiným parťákem. Grandslam dobyl podruhé, poprvé se mu to povedlo s Kanaďanem Vaskem Pospisilem před čtyřmi lety rovněž ve Wimbledonu, když ve finále zdolali bratry Bryanovy.


Bryan i Sock se stali teprve třetím a čtvrtým tenistou, který vyhrál Wimbledon dvakrát s jiným patnerem. Před nimi to dokázali jen Todd Woodbridge (s Markem Woodfordem a Jonasem Björkmanem) a John McEnroe (s Peterem Flemingem a Michaelem Stichem).

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn / Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
sobotní výsledky (14. 07. 2018)
• Čtyřhra mužů - finále •
M. Bryan/Sock (7-USA) - Klaasen/Venus (13-JAR/N. Zél.) 6-3 6-7(7) 6-3 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist