Mike Bryan s Raymondovou vyhráli wimbledonský mix

9. 7. 2012, 16:22
Aktuality 8
Smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu vyhráli Američané Mike Bryan a Lisa Raymondová, kteří navázali na společné triumfy z US Open 2002 a French Open 2003. Ve finále zdolali 6-3 5-7 6-4 Leandera Paese s Jelenou Vesninovou, která tak prohrála i v šestém grandslamovém finále.
Lisa Raymondová a Mike Bryan

Mike Bryan triumfoval ve smíšené čtyřhře potřetí a znovu po boku krajanky Lisy Raymondové. V minulosti už spolu vyhráli US Open 2002 a French Open 2003. Bryan ve Wimbledonu uspěl až na třetí pokus - v roce 2001 neuspěl s Němkou Huberovou a před čtyřmi lety se Slovinkou Srebotnikovou. Čtyřiatřicetiletý Američan má na kontě také 11 titulů ze čtyřhry mužů, 
Poražení finalisté Jelena Vesninová a Leander Paes
Osmatřicetiletá Raymondová má z mixu už 5 titulů. Před úspěchy s Bryanem vyhrála ještě v roce 1999 s Paesem Wimbledon Wimbledon a v sezoně 1996 s krajanem Galbriathem US Open. Čtyřhřu žen na grandslamu vyhrála šestkrát.  

Paes po letošním Wimbledonu zůstal na bilanci 6 vítězství z mixu a 7 ve čtyřhře mužů. 

Nejsmutěnjší je Ruska Jelena Vesninová, jež prohrála i své šesté grandslamové finále. V minulých letech prohrála třikrát čtyřhru žen a pokaždé s jinou partnerkou (Azarenkovou, Zvonarevovou a Mirzaovou). Loni ve Wimbledonu prohrála s Bhúpathím a letos s dalším Indem Paesem nevyhrála finále Australian Open ani Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak přece byl vydán článek o finále mixu. :) Viděl jsem zápas od poloviny 2. setu. Přál jsem hlavně Eleně, která mi byla ze všech protagonistů jasně nejsympatičtější. :) Bohužel, pořád se jí drží smůla, co se týká deblových finále na grandslamech... Ve druhém setu byl rusko-indický pár o brejk pozadu, ale pěkně to otočili ze 3:5 na 7:5. V tom třetím byly k vidění celkem tři brejky. První získala americká dvojice hned v úvodním gemu, ten druhý získali Elena a Leander ve čtvrté hře. Rozhodující brejk získali Lisa a Mike na 4:3, pak už zápas dotáhli do vítězného konce... Nejvíc se mi líbilo, jak Elena statečně returnovala proti servisu Mika. :) Naopak se skvělým servisem Lisy si kolikrát nevěděl rady ani Leander... Takže gratulace oběma párům! Tento zápas byl hezkým zakončením Wimbledonu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nejsou jen deblová finále, ale všechna finále obecně, ve kterých Vesnina pravidelně prohrává, čili 'smůlou' bych to asi nenazýval:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl na mysli grandslamová finále ve čtyřhře, ať už ženské nebo smíšené. :) Ale máš tak trochu pravdu. Elena hrála v singlu šestkrát finále na okruhu WTA a šestkrát prohrála... Na druhou stranu, z debla už má šest titulů, takže to zas tak strašné není. :)
Reagovat
tommr
Američani se pořád nemůžou rozhodnout kdo bude hrát na OH mix. Na výběr mají totiž tři silný páry: Mike Bryan+Raymondová, Bob Bryan+Huberová a Isner/Roddick+Serena Williamsová. A na OH můžou startovat maximálně dva páry ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by Serena neměla hrát všechny tři soutěže a vyčerpávat se. Je to hodně tři disciplíny. Stačí, že ve čtyřhře je tou, která ten pár táhne, protože Venus už prostě tak nemůže....
Reagovat
tommr
o ten mix mají hlavně zájem Isner a Roddick - cítí totiž šanci na medaili na kterou v singlu nemají šanci a proto Serenu přemlouvají, aby si s nima zahrála ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že jo. Tak doufám, že se nenechá nějak strhnout. V deblu mají šance na medaile reáln?%
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že jo. Tak doufám, že se nenechá nějak strhnout. V deblu mají šance na medaile reálné a i v singlu může dojít pro medaili a body. Isner a Roddick spolu budou hrát také debla, ale tam to pro ně bude asi těžší se prosadit a v tom singlu to samé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist