Miluju velké zápasy, na malé kurty už by se mi nechtělo, říká před startem nové sezony Federer

27. 12. 2014, 20:27
Aktuality 88
Sedmnáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer těsně před startem sezony 2015 hlásí, že je znovu připravený bojovat o velké tituly. Švýcar v BBC Show přiznal, že miluje pozornost publika a zápasy na velkých stadionech. Už by mě nebavilo hrát na malých kurtech, když znám všechny ty velké, dodal s úsměvem druhý hráč světa.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer strávil většinu volna mezi sezonami 2014 a 2015 doma ve Švýcarsku, kde se věnoval rodině, trénoval, ale odehrál tu i exhibici 'Zápas pro Afriku 2', kterou sám zorganizoval. Švýcar založil v roce 2003 nadaci podporující chudé africké děti (Roger Federer Foundation). "Byl jsem hrozně nervózní, víc než před finále. Není nic horšího, než když se taková akce nepovede," přiznal hlavní aktér. "Afrika je můj druhý domov a moc pro mě znamená," řekl Federer, jehož matka je z Jihoafrické republiky.

Start sezony 2015 se pomalu blíží a sedmnáctinásobný grandslamový vítěz hlásí, že je připraven. "Cítím se velmi dobře, jsem zdravý a těším se na nové zážitky. Hraju už hodně let, ale stále mi to přináší radost, mám stále velkou motivaci hrát dál."

"Podívejte se do jiných sportů - Michael Jordan, Tiger Woods, Valentino Rossi nebo Michael Schumacher, všichni tihle sportovci toho tolik dokázali a jsou pro mě velkou motivací. Rok co rok se tak snažím být připravený, abych zase vyhrával, abych se mohl přiblížit takovým jménům. Je to velká motivace pro všechnu tu tvrdou práci, která je zapotřebí k tomu, aby to člověk někam dotáhnul," dodal Švýcar.

Federer přiznal, že miluje velké zápasy před zaplněnými tribunami. "V tenise jsem toho dokázal spoustu, ale ten pocit, který na vás dýchne při velkých zápasech, je prostě k nezaplacení. Mám většinou štěstí, že hraju v ten nejlepší čas na těch nejlepších kurtech. Sem se musí člověk nějak dopracovat a já si to teď opravdu užívám a jsem vděčný za každý takový zápas. Asi by mě už nebavilo hrát na malých kurtech, když už znám všechny ty velké. To by bylo fakt drsné."

Čtyřnásobný otec Federer se rozpovídal i o dětech. "Nevím, jestli budou hrát tenis. Rozhodně je nebudu k ničemu nutit, budu rád, když si najdou něco, co je bude bavit, co je bude naplňovat a díky čemu budou šťastné, to je nejdůležitější."

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

88
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je prostě synonymum pro tenis. :)
Reagovat
Frick
http://fotbal.idnes.cz/jaromir-blazek-slavi-42-narozeniny-co-rika-o-kariere-muze-prekonat-bicana-1a6-/fotbal.aspx?c=A141223_140410_fotbal_min#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
Reagovat
Frick
...i ta podoba ve xichtu je celkem patrná :o)
Reagovat
Mayo
Ms v sipkach (:
Reagovat
Denis92
MS v sipkach a MS 20 v hokeji to proste patri k vianocnym sviatkom :)
Reagovat
Cico93
a turné 4 mostíkov.
Reagovat
Mayo
Len ten hokej má ne jako nebaví...vo všetkých sportoch má junioři nebavia ani zdaleka ako acko
Reagovat
ipko
MS 20 ma po včerajšom víťazstve našich naozaj baví...:D a kapánek viacej som čakal od našich bratrov,ktorý tápí..teda po pravde aj možno útok na medailu ,čo ešte ale stále môžu..naši ma ale včerajšou bojovnosťou zaskočili..najlepší hráč našich jednoznačne Godla..
Reagovat
smazaný uživatel
Mistrovství světa juniorů je podle mě zajímavější než MS dospělých. Hrajou tam ti nejlepší, v zámoří je to strašně sledovaný a i ten hokej je daleko záživnější. Junioři nejsou vyspělí v taktice, takže padá spousta branek a dochází k nečekaným zvratům. Junioři rovněž daleko rychleji bruslí než často "dědci" na ms dospělých a v neposlední řadě jejich vášeň pro hru je nakažlivá. Junior nevypustí žádný souboj a i z gólu na 10:0 má radost jako kdyby právě vstřelil rozhodující branku o Stanley CUp.

Stačí si připomenout tento neuvěřitelný zápas. https://www.youtube.com/watch?v=KlXiwCSuWgI
Reagovat
Roger_Federer
:)..Rogerovi tituli jsou rozdeleny mezi granslemi.Nebyt Rafy mel by dnes 3-4 tituli z RG.Je prokazatelne 2 nejlepsi antukar poslednich 10 let.
Povrchem na kterem je slaba konkurence celou Rafovu karieru je antuka.
Tezko rict, kolik by mel titulu, kdyby od roku 2004 vsichni vynikajici hraci v top 10 nebyly spise na specialisti hardy nez antuku..
Reagovat
panzer.dragon
čucham tituly pro Rogera, že se cejtí v pohodě je super znamení, chci vidět Novakův obličej až sestoupí na druhou pozici

Come on Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ako hovorí Roger..Úspech na GS má na svojej rakete..Teda mimo Rafu, Noleho, Gulbu a Cilica.
Reagovat
Roger_Federer
Roger to mel vzdycky na svoji rakete..nemusel se spolehat celou karieru na CERVENOU antuku, aby se stal bohem.
Reagovat
Cico93
on je Boh?
Reagovat
Roger_Federer
Rafa? jiste, ghost ;) of clay.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmyslná argumentace, o Rogerovi by se zase dalo říct, že celou kariéru musel spoléhat hlavně na trávu a halu aby se stal toplegendou, jinak ono neni tak strašně těžký stát se jí, když v klíčovym období kariéry máš minimální konkurenci, to už ale podesetitisící rozebírat a hádat se nemá smysl že..
Reagovat
Cico93
tak to už podesetitisící fakt nemá zmysel.
Reagovat
Kozoroh
Panzere, kde na ty bláboly chodíš :-D
Reagovat
Cico93
Len aby Roger nezestúpil na 3 .:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky zvědav na Noleho obličej až ho bude Rafa sesazovat :)
Reagovat
SwissMaestro
Nejhorší pro nás fanoušky Federera a především jeho samotného je fakt, že na pár týdnů se ejdničkou určitě stane, ale.....díky fantastické minulé sezóně těžko bude 1. i na konci sezóny. Navíc Nadal neobhajuje vůbec nic po FO :(
Reagovat
Kozoroh
Určitě?? Pokud Nole v Austrálii vyloženě neselže, tak se rozdíl mezi ním a Rogerem zvýší! Klidně na 3000 bodů!!
Reagovat
SwissMaestro
No jsem optimista. Ale tak nějak věřím, že v Austrálii získá Roger 18. GS titul :D
Reagovat
panzer.dragon
roeger má šanci zabrat v první polovině, ve druhý se bojím, že bude problém obhájit to co letos všechno vyhrál, největší šance se vrátit na post number 1. je do wimbledonu 2015
Reagovat
Kozoroh
Já jsem zvědav na obličej Rafy po porážce na RG od kohokoliv...
Reagovat
SwissMaestro
Letos tam ještě neprohraje. 10. titul je hodně velká motivace. Navíc mu čerstvejch 29...
Reagovat
Kozoroh
Bude přemotivovaný ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nebude, to se říká neustále..ještě tři tituly by tam měl udělat, pak už se Nole dočká :)
Reagovat
SwissMaestro
Kdyby měl Nole další tři roky čekat tak už to nikdy nevyhraje :D Pak tu bude mladší , dravější konkurence .... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holt bude mít pecha, nicméně já nevěřim, že na antuce v nejbližších letech vyroste někdo srovnatelný s nima dvěma a protože Nole nemá se zdravim skoro problémy, tak by na to i v jednatřiceti pořád měl mít, ale doufám, že i Rafa, hezký numero by bylo 13, ve třiatřiceti pěkný rozloučení s kariérou :)
Reagovat
Cico93
Keby sa poradila 10, tak budem šťastný prešťastný.
Reagovat
Cico93
podarila
Reagovat
smazaný uživatel
Tak desítka je základ, jedenáctka nadstavba, dvanáctka spokojenost, třináctka blažená spokojenost, asi tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Plus samozřejmě aspoň ještě dva hardový tituly a jeden wimblík :)
Reagovat
Kozoroh
Je to sen, který se (doufejme) nesplní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně bude stačit když to dotáhne na 17-18 :)
Reagovat
Kozoroh
Před 13 lety si nikdo nemyslel, že se najde někdo, kdo ve Wimbledonu zastaví Samprase za rekordním 8. titulem. Ale stalo a dnes je z jeho přemožitele vítěz 17 GS turnajů.
Nadal je v podobné pozici jako Sampras. Obhájce titulu, stojící před zápisem, který ještě nikdo neustanovil a všichni počítají s tím, že této mety dosáhne a nikdo ho nezastaví. Samprasovi se to nepovedlo a nemusí se to povést ani Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Sampras byl jen na sedmičce, Rafa na devítce a nikdo nebezpečný na obzoru na antuce krom Noleho není, takže těch rozdílů je hned několik, navíc Rafa je na antuce ultradominantní, tak jako žádný další hráč na kterémkoli povrchu, ta situace je skutečně o hodně jiná než v případě Sampíka..
Reagovat
Kozoroh
V případě Samprase taky nebyl nikdo, o kom se reálně předpokládalo, že by mohl Samprasovi 8. titul překazit. Ivanševič byl mimo (a právě za tohoto stavu WCH vyhrál), Rafter sice dokázal Samprase přimáčknout a porážet ho mimo trávu, ale na trávě? Agassi kdovíjaký travař nebyl a titul z roku 92 získal se štěstím, využil vakuum mezi érami Becker/Edberg a Sampras. Henman? Naděje, které se nikdy nenaplnily...
Pokud by Rafa získal 10. titul, bude to bezprecedentní. Ale stejně by byl bezprecedentní i 8. titul Samprase, kdyby se mu povedl. Žádnému muži se ještě nepodařilo vyhrát Wimbledon 8x a Wimbledon je prestižnějším turnajem než Roland Garros, takže by to pro tenis byla větší událost, přelom...
Sampras byl na trávě podobně dominantní jak je dnes Nadal na antuce, to zas pistolníka nepodceňuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nepodceňuju, byl výbornej, nicméně Rafa na antuce a na RG zvlášť je ještě dominantnější a krom Noleho ho na RG momentálně nemůže nikdo sejmout, žádný toptalent na tomhle povrchu na obzoru není a není jím ani Nišikori, o kterém se spekuluje, RG a Madrid nelze porovnávat jak dobře oba víme. A co se týče té prestiže, myslím, že 10 titulů z RG je stejně prestižních jako 10 odkudkoli, slam jako slam, vyhrát cokoli velkého desetkrát je neskutečně obrovská událost..
Reagovat
Kozoroh
A o kom se na počátku milénia předpokládalo, že ve Wimbledonu sejme Samprase? Byl v podobném postavení jako dnes Nadal na RG, absolutní vládce jednoho GS. Všichni největší Petovi konkrenti si na něm vylámali zuby - Agassi, Becker, Ivanševič, Rafter atd. Jen Krajiček v 96 dokázal narušit TOP nadvládu a po něm až Federer, kterému bylo roku 2001 19 let a nikdo tehdy nečekal, že se právě on stane Petovým katem. To samé se může stát Nadalovi, že ho sejme mladík. Rafovu nadvládu na RG za posledních 10 let dokázal narušit jen Söderling, který je Nadalovým Krajíčkem.
10 titulů z RG a 10 z Wimbledonu, co je prestižnější? Ty wimbledonské. Každý ti řekne, že Wimbledon je nejslavnější a nejprestižnější turnaj světa. Proto těch 10 w. titulů má přidanou hodnotu oproti ostatním.
Reagovat
smazaný uživatel
A který z mladíků ho myslíš může sejmout na antuce na tři vítězný? Já takovýho nevidim..
Reagovat
Kozoroh
Můj tip - Nick Kyrgios nebo Borna Ćorić.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na trávě, možná časem na hardu, ale určitě ne na RG.
Reagovat
Kozoroh
Abys nebyl překvapen jak Petefans, když jejich favorita vyřadil hráč, který ve Wimbledonu 99 & 00 vypadl v 1. kole...
Oba už Rafu porazili, Nick dokonce na tři vítězné. Nic není nemožné a světská sláva, polní tráva. Sampras 90. let působil v Londýně dojmem nepřemožiteného travaře, podobně působí i Nadal v Paříži, to snad uznáš. Samprasovu dominanci už ale odvál čas a čas jednou zlomí i tu Rafovu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže s Bastlem tehdy Sampras zahrál špatně, samozřejmě, že pokud zahraje stejně tak mizerně i Rafa, tak taky vyletí a nemusí to být ani se supertalentem, pokud ale zahraje tak jako obvykle na RG nemůže ho nikdo krom Noldy sundat, na antuce prostě ne, tam Kyrgiosův a Čoričův drtivý servis zápas nevyhraje, to snad na oplátku uznáš taky :)
Reagovat
Mayo
Moze co by nemohol ho sundat hocikto...nic nie je stopercentne jasne...akorát to je menej pravdepodobne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když nebude mít formu nebo nebude stopro fit tak ho samozřejmě i tam může sundat kdekdo, ale jen v takovém případě..
Reagovat
Kozoroh
Jenže v komentu v čase 16:28 jsem mluvil o Federerovi, nikoliv o Bastelovi.
V zápase s Federerem nehrál Sampras špatně, ale už ne tak jako za časů největší slávy. Kdyby na tom kurtě byl Sampras léta 94, 97 nebo 99, tak Rogera vyprovodí skórem 3:0 nebo max. 3:1 z kurtu.
Apropo rafaholicu, říká ti něco 1. kolo RG 2011? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak píšu, když nem Rafa den, může ho potrápit nebo i porazit kdokoli, tehdy prostě s Isnerem prohrál dva tiebreaky, stane se, jinak Kyrgios a Čorič jsou supertalenti, to nezpochybňuju, jen si nemyslim, že budou skvělí na antuce podobně jako Rafa a Nole, toť vše, možná se ale pletu, kdoví, jen říkám svůj názor :)
Reagovat
Kozoroh
Čorič má jen servis?? Člověče, to je možná druhý Nadal (nebo Djokovič)!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios na RG?..Kurnik; kozoroh..Tenisu sa celkom rozumieš; nekaz si to..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhuci s Nishim.. ;-) :-)
Reagovat
Roger_Federer
:)..Jiste nikdo jiny neni uz 10 let na antuce..konkurence jen v podobe Rogera, nasledne Noleho.
Reagovat
Cico93
A toje konkurencia najväčšia. Roger potom Novak.
Reagovat
Roger_Federer
Takze jeden hrac je konkurence.Ale mnoho jinych kterym se na ruznych granslemech 04-07 a 14 potkala zivotni forma, konkurenci neni.:)
Reagovat
Cico93
Tak ale neboli väčšia ako je Novak!
To musíš preBoha uznať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to on neuzná, to nemůžeš očekávat..
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco Roger musel zmáknout jen uvadajícího Hewitta, servisáka Roddicka a labily Safina s Nalbandianem, to byla opravdu jiná konkurenční klasa než Nole a Roger :)
Reagovat
Cico93
a to sa ešte väčšina znich už pred zápasom s RF posrala, o Roddickovi ani nehovorim.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak :D
Reagovat
Roger_Federer
Tak potom cos napsal o techto vynikajicich hracich, kvuli glorifikaci sve modly, si myslim, ze diskuze je zbytecna..;)..

Dle meho nazoru Nadal neni a nikdy nebyl napr lepsim hracem na trave nez zminovany Andy Roddick.A jeho titul i nad Rogerem je vice mene souhra stastnych okolnosti a nahod.;)
Reagovat
Cico93
žiadna náhoda už v 2007 ho skoro porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, už v r.07 to bylo naprosto vyrovnaný, tehdy Roga ještě zachránily vyhraný tiebreaky, o rok později už ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, dva tituly plus tři finále a je horší než Roddick, tak teď si tomu nasadil korunu, oni i Hewitt a Nalbandian byli na tý trávě lepší co? A možná i ten Karlovič, ty si fakt blb..
Reagovat
Mayo
Tak já si myslím, ze Bykovych 9 FO sa cca najblizsich 88 rokov neprekona...uvidime ci vyrovná "svoj" Real Madrid a da La Decima...isto bude mať motivaciu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je zřejmý že nepřekoná a 10, 11 nebo víc už tuplem ne, pokud se tedy neobjeví nějaký nezničitelný topzdravý terminátor :)
Reagovat
Mayo
Pokud sa nenajde podobné napapane zviera :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim že taková šelma se už fakt nikdy neobjeví :)
Reagovat
Kozoroh
Podobně si lidi před 10 lety mysleli, že Samprasův rekord 14 GS titulů vydrží léta a ejhle, jeden hráč už toto číslo předčil a druhý vyrovnal, takže na 9 GS titulů z jednoho turnaje nemusíme čekat století :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže v přpadě Rafy se to říká už tak pět let, že jeho nadvláda stopro skončí, letos už to měla být hotová věc, už po Monte Carlu :)
Reagovat
Roger_Federer
Nezapomen ze z poslednich 3 sezon byl schopen odehrat jen pulku..coz mu samozdrejme pomuze prodlouzit karieru na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale zranění ho mohlo potkat i v době RG, naštěstí se mu vyhýbají v tomhle období, každopádně on nijak netaktizuje, když je zdravý jede naplno bez ohledu na povrch a bude tak hrát vždycky, nebude se šetřit jen na antuku..
Reagovat
Roger_Federer
No tak me to prijde logicke, ze kdyz si uvedomuje, ze jeho zdravotni stav mu nedovoli hrat na plno cele sezony , tak se bude soustredit hlavne na antukovou cast, ktera je celou jeho karieru alfa a omega uspechu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm pak by ale nemělo logiku to obrovský nasazení v r.2013, kdy se nespokojil jen s antukou a i na hardu jel jak blázen, on chce vyhrávat i ostatní slamy a vždycky pro to udělá maximum, pokud to zdraví dovolí, to letní zranění ho mohlo potkat klidně před RG a byl by býval v háji, co se týče RG má prostě štěstí, že tělo vždycky drží, naopak v Austrálii ho zranění pronásledujou skoro každej rok, přitom je to začátek sezony, nikdy nevíš kdy tě zradí zdraví a v jeho případě to platí dvojnásob, může na RG cílit jak chce, když se zraní je v háji a je jedno jestli je to hard, tráva nebo antuka..
Reagovat
Roger_Federer
Rok 2013 neni rok 2015, prece jenom byl o 2 roky mladsi+ vytezil z takoveho slabeho roku ostatnich top hracu.
Roger byl celou sezonu mimo, problemy ze zady, Nole velmi mimo 2013.Defakto nemel Nadal zadnou konkurenci.
Ono je celkove velmi zajimave, ze ho ty zraneni nikdy nechytly v antukove sezone.., nikdy nemusel vynechat RG.
Reagovat
Kozoroh
Na tom něco je, v tom bude nějaká čertovina ;)))
Reagovat
Cico93
Federerovci by mali o konkurencii radsej pomlčať.
Reagovat
Roger_Federer
zkutecne, proc? Jmenovite konkurenci Nadala na antuce od roku 05-14, ktera by ho stabylne porazela, konkurovala.
Reagovat
Kozoroh
Četl jsi můj koment?! Já píšu o tom, že nemusíme 100 let čekat na hráče, který vyhraje 9x jeden GS turnaj jak Rafa RG. Ne o tom, kdy jeho nadvláda skončí!!
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo k tvýmu komentu samozřejmě, překlep.
Reagovat
smazaný uživatel
To mne vždy nadzvedne, jak nízko jsou kvalifikovaní pisatelé článků na internetu.
Děti budou šťastné a ne šťastný, tak může mluvit v Praze, ale tak psát .
Reagovat
PetaM
No, ale je to v uvozovkách, což znamená přímou řeč. Neříkám, že to takhle nespisovně řekl, ale kdyby to takhle nespisovně řekl někdo, kdo česky umí a mluví, tak by to bylo zcela správně, protože je to v přímé řeči ... Teda aspoň podle toho, co jsme se učili, že v přímé řeči můžou být nespisovné výrazy.
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/B5zO3r0CcAAFjhz.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
zimička uhodila, jak sněhulák :D ale ty oči a řasy :))
Reagovat
smazaný uživatel
Keci v kleci, elegane, stejne na vsech majorech dostanes zase na pekac :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, že některý GS vyhraje, tyhle slova jsou ale zbytečný, já mu taky nefandim, ale můj respekt má, letos hrál dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist