Minář v Cancunu postoupil, Šnobel v Japonsku dohrál

25. 11. 2008, 11:06
Aktuality 1
CHALLENGER CANCUN / TOYOTA - Český tenista Ivo Minář zahájil challenger v mexickém Cancunu, kde plní roli turnajové jedničky, výhrou nad Tsung-Hua Yangem. Naopak Pavel Šnobel už v japonské Toyotě dohrál.
Ivo Minář

Ivo Minář před měsícem zažil úspěšné období na challengerech v Koreji. V Soulu prohrál až ve finále s domácím Hyung-Taik Leem a v Busanu obhájil triumf. Po dvou neúspěšných challengerech v evropských halách zakončuje sezonu na jihoamerické antuce.

Konkrétně v mexickém Cancunu vstoupil do turnaje jako nejvýše nasazený a roli favorita potvrdil - Tsung-Hua Yanga z Tchaj-peje porazil 7-5 6-4. V cestě za pátým challengerovým titulem se mu jako druhý postaví Rakušan Eitzinger nebo Američan Todd Widom. S Rainerem Eitzingerem se utkal už loni na antuce v Ostravě a vyhrál.

Do druhého kola postoupili i další nasazení tenisté. Turnajová dvojka Brian Dabul z Argentiny porazila Mexičana Florese hladce 6-3 6-1, set v úvodním vystoupení neztratili ani Portugalci Frederico Gil a Rui Machado.

Naopak v japonském městě Toyota už první český tenista Pavel Šnobel dohrál. V premiérovém vzájemném střetnutí nestačil na Dána Frederika Nielsena a už šestý turnaj v řadě pro něj končí po prvním nebo druhém kole. Po žebříčkovém vzestupu, v němž se dostal na 164. pozici, ho však propad nečeká.

Jak v Cancunu tak v Toyotě se hraje o dotace ve výši 35.000 dolarů.

CHALLENGER CANCUN (Mexiko, antuka, 35.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
I.Minář (1-ČR)
- Yang (Tch.) 7-5 6-4
Dabul (2-Arg.) - Flores (Mex.) 6-3 6-1
Gil (4-Port.) - Russell (Austr.) 6-3 6-2
Machado (7-Port.) - Kavčič (Slovi.) 6-1 7-6
Vicente (Šp.) - Ouellette (USA) 6-2 5-7 6-1
Alund (Arg.) - Estrella (Dom.) 6-4 6-2

CHALLENGER TOYOTA (Japonsko, hala, 35.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Nielsen (Dán) - Šnobel (4-ČR) 6-4 7-5
H. T. Lee (2-Kor.) - Slabinský (Brit.) 7-5 6-1
Evans (5-USA) - Reister (Něm.) 6-3 2-6 6-3
De Chaunac (Fr.) - Slanar (6-Rak.) 2-6 6-4 6-4
Suzuki (Jap.) - Mitsuhashi (Jap.) 4-6 6-3 6-4
Panfil (Pol.) - Groth (Austr.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
Mini jel do Mexika jednoznačně na dovolenou, vůbec tam o nic nehraje... s mladým Yangem asi nešlo prohrát, ale jakmile potká někoho lepšího, hned vypadne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist