Minář vypadl v Hamburku v prvním kole, končí i Simon

21. 7. 2009, 17:43
Aktuality 4
Jan Hernych zůstává jediným českým tenistou na turnaji v Hamburku. Jeho krajan Ivo Minář dnes vypadl hned v prvním kole. Ve svém úvodním vystoupení nestačil na Itala Fogniniho, kterému podlehl po setech 4-6 a 2-6.
Ivo Minář

Pětadvacetiletý Ivo Minář, kterému v žebříčku patří 62. pozice, s o deset míst horším Fogninim prohrál i druhý zápas v kariéře. Poprvé se s ním utkal loni v Costa do Sauipe.

V pavouku turnaje s dotací 1,115 milionu eur tak zbývá z českých tenistů pouze Jan Hernych, který se ve druhém kole utká s jedenáctým nasazeným Victorem Haneskem z Rumunska.

Podnik v Hamburku letos přišel o status Masters a s ním tak i o některé nejlepší hráče. Z těch, kteří jsou mezi nasazenými, se dnes navíc už čtyři s turnajem rozloučili. Tommy Robredo nestačil ve španělském souboji na svého krajana Ivana Navarra-Pastora. Ten už v prvním kole postoupil bez ztráty setu a podobně se mu vedlo i proti turnajové čtyřce, kterou za necelé dvě hodiny porazil 7-5 7-6.

Přes druhé kolo nepřešel ani devátý nasazený Jürgen Melzer z Rakouska. Do cesty se mu postavil uruguayský kvalifikant Pablo Cuevas, kterému Melzer dokázal za celý zápas sebrat jen jednou podání a s turnajem se rozloučil porážkou 6-7 3-6.

Vypadla i jednička Simon
Ze hry už je také nejvýše nasazený Gilles Simon. Sedmý hráč světa se dál topí v krizi, když na německé antuce podlehl ve třech setech až 120. hráči žebříčku Danielu Brandsovi a již více jak čtyři měsíce čeká na minimálně semifinálovou účast. Přesně před rokem vyhrál turnaj v Indianapolis, v Hamburku skončil už ve druhém kole, které pro něj bylo zároveň úvodním.

Čtvrtým nasazeným tenistou, jenž dnes selhal, je turnajová pětka Stanislas Wawrinka. Švýcarský tenista uhrál pouhých šest her na Španěla Garciu-Lopeze.

Namále měl i třináctý nasazený Paul-Henri Mathieu, jehož soupeřem ve druhém kole byl další španělský kvalifikant Pere Riba-Madrid. Ten po prohraném prvním setu průběh zápasu otočil a ve třetí sadě byl blíž vítězství, Mathieu ale ještě vybojoval tie-break a v něm už nezaváhal.

 

Výsledky - Hamburk (antuka, dotace 1,115.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Fognini (It.) - Minář (ČR) 6:4, 6:2, Mayer - Schüttler (oba Něm.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3, Monaco (Arg.) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:4), 6:3, Benneteau (Fr.) - Chela (Arg.) 6:4, 1:6, 6:1.

2. kolo:
Navarro-Pastor (Šp.) - Robredo (4-Šp.) 7:5, 7:6 (7:2), Troicki (10-Srb.) - Gabašvili (Rus.) 3:6, 6:2, 6:4, Mathieu (13-Fr.) - Riba (Šp.) 6:1, 2:6, 7:6 (7:3), Cuevas (Urug.) - Melzer (9-Rak.) 7:6 (7:5), 6:3, Brands (Něm.) - Simon (1-Fr.) 3:6, 6:4, 6:3, Garcia-Lopez (Šp.) - Wawrinka (5-Švýc.) 6:2, 6:4, Kohlschreiber (8-Něm.) - Starace (It.) 6:2, 4:6, 6:4, Troicki (10-Srb.) - Gabašvili (Rus.) 3:6, 6:2, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
ten simon je traged, nikdy jsem ho nemusel pro jeho tenis zalozeny na vraceni micku, taky se mi vzdycky zdalo, ze nema na top 10 a ted to jen potvrzuje, hold jo-wilfired je jiny kalibr
Reagovat
letityfanousek
Je to nejhorší hráč světové desítky co kdy snad byl.
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorsi hrac desitky je standa wawrinka :D
Reagovat
krbik13
ty co fetujes? wawrinka a najhorsi? ten by si za svoje vykony tento rok zasluzil byt aspon 7 alebo 6
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist