Mirnyj s Nestorem počtvrté vyhráli Frech Open, podruhé společně

10. 6. 2012, 08:49
Aktuality 4
FRENCH OPEN - Titul v mužské čtyřhře v Paříži obhájil bělorusko-kanadský pár Max Mirnyj a Daniel Nestor. Nasazené jedničky v celém turnaji neztratily jediný set, ve finále ani jednou nepřišly podání a porazily dvakrát 6-4 americké bratry Boba a Mikea Bryanovy.
Max Mirnyj a Daniel Nestor

Max Mirnyj i Daniel Nestor mají ve sbírce po čtyřech titulech z French Open, společně vybojovali jen poslední dva. Čtyřiatřicetiletý Mirnyj byl v letech 2005 a 2006 úspěšný s Jonasem Björkmanem (pokaždé po finálovém triumfu nad bratry Bryanovými), devětatřicetiletý Nestor triumfoval v roce 2007 s Markem Knowlesem a před dvěma lety s Nenadem Zimonjičem.

Bělorus Mirnyj má na kontě ještě dva tituly z US Open (2000 s Hewittem a 2002 s Bhúpathím). Kanaďan Nestor získal celkově už devátý titul; 4 má z Paříže, 2z Wimbledonu a po jednom slavil na Australian Open a US Open.

"Porazit pravděpodobně nejlepší pár všech dob je skvělý pocit," řekl Nestor. "Pokaždé když to potřebovali, pomohli si skvělým servisem," uvedl Bob Bryan na adresu soupeřů, kteří odvrátáli všechny čtyři brejkboly. 

Čtyřiatřicetiletí bratři Bob a Mike Bryanové tak na Roland Garros nenavázali na svůj jediný titul z roku 2003 a po lednovém neúspěchu na Australian Open prohráli i druhé letošní grandslamové finále. Opět tedy společně nezískali rekordní 12. grandslamový titul, kterým by překonali legendární 'Woodies'.

"Když nepůjdeme vlastní cestou, těžko můžeme zůstat pozitivní," uvedl zklamaný Bob Bryan. "Je to opravdu psychicky náročné, získat právě ten jeden titul navíc. Každý si myslí, že jsmena to zvyklí vyhrávat, ale vážné to není jednoduché," dodal Mike.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
sobotní výsledky (09. 06. 2012)

Čtyřhra - finále:
Mirnyj/Nestor (1-Běl./Kan.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
No Bryanové si to rozhodně nezasloužili vyhrát naštěstí se trofej dostala do správných rukou a ne těm dvojčatovský nýmandum co hrají jen jak se jim zachce . Kolikrát prohráli s úplnýma dilinama zespodu žebříčku .
Reagovat
Heather_Fedex
nejznamejsi prohra s "dilinama se spodu" byla na oh 2008 ;))
Reagovat
Heather_Fedex
dilinama zespodu ;)
Reagovat
misoSK
s tymi nymandami zas tak casto neprehravaju, ze sa im to sem-tam pritrafi v supertajbrejkoch na mensich turnajoch je uplne normalne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist