Mirzaová přijde o Australian Open. S kolenem možná zamíří na operační sál

20. 12. 2017, 09:57
Aktuality 0
Bývalá nejlepší deblistka světa Sania Mirzaová se odhlásila z Australian Open. Indická tenistka dál laboruje se zraněním pravého kolena a hrozí, že bude muset na operaci a nezahraje si několik měsíců.
Profily hráčů
Sania Mirzaová

"Mám něco jako skokanské koleno, je to extrémně bolestivé. Při chůzi je to v pohodě, ale při změně pohybu a hře to bolí, což je největší problém. Rovně běhat mohu, ale odrazit se od nohy nemůžu," řekla aktuálně 12. deblistka světa Mirzaová, jež loni v Melbourne triumfovala s Martinou Hingisovou. Letos došla společně s Chorvatem Ivanem Dodigem do finále mixu.

"Když jsem před pár měsíci mluvila s lékařem, řekl mi, že mám na pár měsíců vypnout a pak uvidíme, jak se budu cítit, než přistoupíme k operaci nebo injekcím," přiblížila Mirzaová své potíže. "Teď, po dvou měsících, bolest není o moc lepší. Musíme se tak rozhodnout, zda to řešit operací, nebo zkusit pár injekcí." Problémy zřejmě vznikly přetížením kolena.

"Nedokážu teď s jistotou říct, kdy se na kurty vrátím, ale v nejbližších měsících to nebude. Jen doufám, že zase brzy budu zdravá," dodala jednatřicetiletá Indka, jež za posledních šest sezon odehrála 387 zápasů ve čtyřhře.

Mirzaová prožila nejlepší část své kariéry po boku Martiny Hingisové, s jejíž pomocí se v dubnu 2015 stala světovou jedničkou ve čtyřhře a s níž vyhrála tři grandslamy v řadě (Wimbledon 2015, US Open 2015 a Australian Open 2016). Společně vyhrály 41 zápasů v řadě, ale po skončení série na úspěšné měsíce nedokázaly navázat a loni v srpnu povedenou spolupráci po necelém roce a půl ukončily.

Od té doby Mirzaová marně hledala ideální partnerku. S Barborou Strýcovou se jí poměrně dařilo, česká hráčka se však letos v dubnu rozhodla soustředit síly hlavně na dvouhru. Indická tenistka se pak neúspěšně pokoušela dát dohromady s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou, sezonu zakončila po boku Číňanky Shuai Peng.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist